Friday, April 13, 2018

Tsakthan Daily, 13/4/2018 - Έχω Κάψα σήμερα Παρασκευή και 13


Ο Κέυνς είχε δίκιο;

Η άνοιξη είναι μια περίοδος ευαίσθητη καθώς ο χειμώνας προσπαθεί να αντισταθεί στη ζεστασιά των κτιρίων, στην υψηλότερη γωνία του ήλιου και στην αναπόφευκτη αύξηση του φωτός της ημέρας. Όμως, δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή. Ο χειμώνας "την έκανε"νωρίς χωρίς  να ρίξει ούτε μια νιφάδα "για την τιμή των όπλων. "Καιγόμαστε" συμβολικά και πραγματικά στη Συρία και στη Γάζα. Ο πλανήτης φλέγεται λόγω της κλιματικής αλλαγής την οποία οι μεγάλοι και οι οι μικροί πλανητάρχες (πλην Μπουγά νομίζω). Σήμερα στην νότια Ελλάδα τα θερμόμετρα θα χτυπήσουν 30αρια και βάλε, όπως έγινε τις προάλλες στην Καλιφόρνια. Κι οι σχετικοί  επιστήμονες προβλέπουν πως ως το 2050 οι Γήινοι θα είμαστε νεκροί.


Ηριδανός (2006)        
 
Στίχοι:   Διονύσης Καψάλης
Μουσική:   Νίκος Ξυδάκης
Ερμηνεία: Ελευθερία Αρβανιτάκη

Αν ήταν να κυλήσει ο ουρανός
σαν ύπνος κι απαλός Ηριδανός,

με φως σβησμένο να `ρθει να καθίσει
σαν φίλος και τη νύχτα να κυλήσει

ως την αυγή, κρατώντας μου τα χέρια
στο σχήμα της γιορτής μου με τ’ αστέρια,

πάλι να `ρχόταν λίγο να καθήσει
και τους αιώνες πίσω του να κλείσει,

ως την αυγή ως την αυγή.

https://www.youtube.com/watch?v=Q7ARU0Dgji8


ΕΞΟΔΟΣ

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για οχτώ παραστάσεις http://dlvr.it/QPNH25 http://dlvr.it/QPNH25

Χάνα Άρεντ-Στα μονοπάτια της φιλοσοφίας και της πολιτικής θεωρίας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, ώρα 20:00 Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros 

Το περιοδικό Το έρμα σας προσκαλεί στην εκδήλωση:
Χάνα Άρεντ | Θεωρία, Πράξη, Ελευθερία
Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο "Η ανθρώπινη κατάσταση"
Ομιλητές:
Στέφανος Ροζάνης (καθηγητής Φιλοσοφίας, περ. Έρμα)
Σπύρος Μακρής (επικ. καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας Παν/μιο Μακεδονίας)


Dilek Koç - KARŞI

Σήμερα στις 10:30 μ.μ. - 1:30 π.μ.
13 Απριλίου στις 10:30 μ.μ. μέχρι 14 Απριλίου στις 1:30 π.μ.

Άλικο / Aliko
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, Αθήνα

Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς) και το συγκρότημά της μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στους οντάδες της Καππαδοκίας με ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και τα κοινά διαχρονικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής.
Η Ντιλέκ Κοτς έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, συναυλιακά και τηλεοπτικά με σημαντικά ονόματα από το χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Αρετή Κετιμέ, Βασίλης Λέκκας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Γιώργος Καζαντζής, Ορφέας Περίδης, Κώστας Φαλκώνης και άλλοι. Η τελευταία προσωπική δισκογραφική δουλειά της με συμμετοχή της Γλυκερίας και της Πέλας Νικολαΐδου τιτλοφορείται Souvenir de Salonique και περιέχει τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών.
Οι μουσικοί του σχήματος, σημαντικοί δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, διαθέτουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συνεργασίες με γνωστούς έλληνες καλλιτέχνες τόσο σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις -εντός και εκτός Ελλάδας- όσο και σε ηχογραφήσεις.
Dilek Koç: τραγούδι
Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι
Μάκης Μπακλατζής: βιολί, τραγούδι
Θάνος Πούλιος: κανονάκι
Δημήτρης Παναγούλιας: κρουστά

Τιμή εισιτηρίου 5 €


ΕΝΤΟΣ


Desde Allá 

Σκηνοθέτης: Lorenzo Vigas
Σενάριο: Lorenzo Vigas , Guillermo Arriaga 
Πρωταγωνιστές: Alfredo Castro, Luis Silva, Jericó Montilla |



Η πρώτη ταινία της Βενεζουέλας και της Λατινικής Αμερικής που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 

Ο Αρμάντο, ένας ευκατάστατος μεσήλικος οδοντοτεχνίτης, πληρώνει νεαρά αγόρια για να τον ακολουθήσουν στο διαμέρισμά του και να γδυθούν μπροστά του, χωρίς αυτός να τα αγγίξει. Όταν βρεθεί στο δρόμο του ο επιθετικός πιτσιρικάς Έλντερ, αυτός δεν πτοηθεί από τη βίαιη συμπεριφορά του και θα επιδιώξει να διατηρήσει επαφές μαζί του, με τη σχέση των δύο αντρών να παίρνει περίεργη τροπή. 

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...