Tuesday, June 28, 2016

Ο Τραμπ σε μπελάδες

Ο Ντόναλντ Τραμπ χάνει κόσμο και κοσμάκη όσο περνάει ο καιρός. Πάρα πολλοί είναι οι γερουσιαστές, βουλευτές και κυβερνήτες, αμφοτέρων των φύλων, που αρνούνται είτε να παραστούν είτε μιλήσουν στο συνέδριο του κόμματος στην πόλη Κλήβελαντ σε λιγότερο από ένα μήνα. Η δημοσιογραφική ομάδα του διαδικτυακού τόπου Politico επικοινώνησε με 50 από αυτούς/ες. Οι απαντήσεις ποίκιλλαν από ευγενικές αρνήσεις συμμετοχής ως οργισμένες δηλώσεις για τον ξεπεσμό του Grand Old Party (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα). Ακόμα πιο δηκτικός ήταν ο σύμβουλος στρατηγικής του κόμματος  Στιούαρτ Στήβενς:  «Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δική του επιλογή, αλλά σε αυτό το σημείο, στο 70 τοις εκατό της αμερικανικής κοινής γνώμης δεν αρέσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή είναι η πιο τοξική κατάσταση που είδαμε ως τώρα στην αμερικανική πολιτική.» [1] Και να σκεφτεί κανείς ότι το Συνέδριο είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία για έναν επαγγελματία της Πολιτικής που θέλει  να προωθήσει την «καριέρα» του (π.χ. Ομπάμα). 





Το σίγουρο, πάντως, είναι πως θα πάρουν το λόγο οι συγγενείς του Τραμπ. Ένα ακόμα πρόβλημα της καμπάνιας του  Grand Old Party είναι η συγκέντρωση χρημάτων που υπολείπεται των εξόδων κατά πολύ.[2]  Το Μάιο οι εκλογικές δαπάνες του έφτασαν σε 6,7 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην τράπεζα έμειναν μόνο 1,3 εκατομμύρια.  

Θανάσης Τσακίρης



[1] http://www.politico.com/story/2016/06/hardly-anybody-wants-to-speak-at-trumps-convention-224815#ixzz4Co69mybK
[2] http://www.politico.com/story/2016/06/donald-trump-fundraising-gop-insiders-224741

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...