Saturday, October 25, 2014

Στην αυριανή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 26/10, θα βρείτε ένα 16σέλιδο αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

16σέλιδο αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση
View this email in your browser
Στην αυριανή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 26/10, θα βρείτε ένα 16σέλιδο αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Το επιμελούνται ο Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός, και ο Χρήστος Κεφαλής, συντάκτης του περιοδικού «Μαρξιστική Σκέψη».
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κείμενα δημοσιογράφων συμπαθούντων των Μπολσεβίκων αλλά και μαρτυρίες από τη μεριά των Λευκών για θέματα όπως: η κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων, οι απόψεις των Λένιν και Τρότσκι για το μέλλον της επανάστασης, η οικονομική αναδιοργάνωση και η εκπαίδευση στη Σοβιετική Ρωσία στα χρόνια της επανάστασης, η πολιτιστική επανάσταση, ο εμφύλιος πόλεμος και η ξένη επέμβαση κ.ά. Περιλαμβάνει επίσης μαρτυρίες Ελλήνων για τα χρόνια της επανάστασης και τη μετέπειτα πορεία της ΕΣΣΔ.
Στα εισαγωγικά κείμενα, ο Χρήστος Κεφαλής θέτει τα ζητήματα της αποτίμησης της ιστορικής πορείας της ΕΣΣΔ, ενώ ο Βλάσης Αγτζίδης αναφέρεται στη συμμετοχή των Ελλήνων της Ρωσίας στο επαναστατικό κίνημα.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...