Saturday, December 08, 2012

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε νέα υποκρίσιμη πυρηνική δοκιμή παρά την απαγόρευση


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ :


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8-12-2012

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε νέα υποκρίσιμη πυρηνική δοκιμή παρά την απαγόρευση

Στις 5 Δεκεμβρίου 2012 οι ΗΠΑ έκαναν στη Νεβάδα υποκρίσιμη πυρηνική δοκιμή παρά το γεγονός ότι έχουν υπογράψει τη Συμφωνία Κατάργησης Πυρηνικών δοκιμών (CTBT) και την επέκτασή της το 2010.
Η Εταιρεία μας IPPNW έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος ενώ διακυρήσσει την απόφαση της κυβέρνησής του για ένα κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά και εγκαλεί άλλα κράτη που προσπαθούν να αποκτήσουν τέτοια όπλα, προχώρησε στην πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής για τη δημιουργία νέας γενιάς πυρηνικών όπλων.
Ας σημειωθεί ότι η υποκρίσιμη πυρηνική δοκιμή διαφέρει μόνο στο ότι δεν φθάνει στην τελική έκρηξη και χρησιμεύει για την κατασκευή των νέων μίνι πυρηνικών όπλων. Αυτά ενώ δεν φθάνουν την καταστροφική θερμοπυρηνική έκρηξη, εκλύουν τα ίδια ποσά ραδιενέργειας στο περιβάλλον.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ έχουν αυτή την συμπεριφορά. Το 1995 υπεγράφη από τους έχοντας και κατέχοντας πυρηνικά η CTBT (Comprehencive Tast ban Treaty). Η Ινδία και το Πακιστάν που δεν είχαν υπογράψει τις συμφωνίες προχώρησαν σε πυρηνικές δοκιμές το 1998, αφού είχαν προηγηθεί το 1997 οι υποκρίσιμες πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ στη Νεβάδα που έτρωσαν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της αμερικανικής υπογραφής σε οιαδήποτε συνθήκη. Ακολούθησαν οι δοκιμές της Β. Κορέας και η δυνατότητα του Ιράν ν’ αναπτύξει πυρηνικά όπλα που αποκτήθηκε με την κατασκευή ρωσσικού πυρηνικού εργοστασίου.
Ο φαύλος κύκλος στα πυρηνικά υπάρχει λόγω της αναξιοπιστίας των ισχυρών. Ειδικά ο τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης πρόεδρος Ομπάμα δεν έπρεπε να επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της υποκριτικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ.
Η πρόεδρος

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...