Sunday, July 29, 2012

H ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ» την ΤΡΙΤΗ 31/7, 9 & 11 μμ

OΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ




ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ

(PERIFERIC)



του ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΤΖΟΡΤΖΕ ΑΠΕΤΡΙ (ΡOYMANIA, 2010,

έγχρωμη, 87΄)



ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Άνα Ουλάρου, Μίμι Μπρανέσκου, Άντι

Βασλουιάνου, Τιμοτέι Ντούμα, Ιοάνα Φλόρα,

Ίνγκριντ Μπίσου

ΣΕΝΑΡΙΟ: Μπογκντάν Τζόρτζε Απέτρι, Κριστιάν

Μουνγκίου, Ιοάνα Ουρικάρου, Τούντορ Βόικαν



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μάριους Παντούρου







Η βραβευμένη με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (καλύτερης ταινίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας) ταινία του Μπογκνάν Τζόρτζε Απέτρι αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του σύγχρονου ρουμανικού κινηματογράφου.



Ο αγώνας ζωής μιας φυλακισμένης κοπέλας, που κατά τη διάρκεια εικοσιτετράωρης ειδικής άδειας θα περάσει μέσα από βασανιστικές σωματικές και ψυχικές συμπληγάδες, με στόχο να κάνει μια νέα αρχή.



Ηρωίδα της ταινίας είναι μια νέα γυναίκα, η Ματίλντα, που βγαίνει από τη φυλακή με προσωρινή άδεια για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας της. Κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου συναντά τρία διαφορετικά πρόσωπα: τον Πολ, τον παντρεμένο αδελφό της που προσπαθεί να τον πείσει να αναλάβει τη φροντίδα του οκτάχρονου γιου της, τον Αντρέι, πατέρα του γιου της και πρώην προαγωγό της, από τον οποίο ζητά το χρηματικό ποσό που της χρωστά για να μπορέσει να φύγει από τη χώρα και να πάρει μαζί της και το γιο της και τον Τόμα, το γιο της, που τον ανακαλύπτει στο ορφανοτροφείο όπου τον είχε κλείσει ο πατέρας του.



Ο Απέτρι με πάθος, οξυδέρκεια και κριτική ματιά αποκαλύπτει τις σκοτεινές πτυχές της σύγχρονης ρουμανικής πραγματικότητας· τη μιζέρια, την απανθρωπιά, τη μοναξιά και την απογοήτευση που κυριαρχούν σε αυτή και που καθορίζουν την πορεία των ανθρώπινων σχέσεων.





Λιτή, ρεαλιστική αφήγηση και συγκλονιστική ερμηνεία της Άνα Ουλάρου.



Οι προβολές γίνονται στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, Λεωφορείο 237 για άνω Ηλιούπολη από στάση μετρό Δάφνης ή 201 για Ηλιούπολη-Αργυρούπολη από στάση μετρό Άγιος Δημήτριος-Α.Παναγούλης τηλ.210-9919818, 210-9941199, 210-9914732, ιστοσελίδα: www.klh.gr, email:cineclubilioupolis@gmail.com)







No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...