Monday, April 23, 2012

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Το ημερολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης


ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Αγαπημένο μας ημερολόγιο,

Ξημέρωσε Δευτέρα. Καμιά φορά δεν μας αρέσουν οι Δευτέρες, όπως τραγουδούσε ένα ροκ συγκρότημα παλιά. Κι αυτό γιατί στη Γαλλία ο ήλιος κρύφτηκε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα. Η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος με 20% των ψήφων είναι η πιο δημοφιλής πολιτικός του ιδεολογικού της χώρου στην ιστορία της χώρας. Ευτυχώς ήλθε τρίτη και δεν απείλησε τη σταθερότητα της γαλλικής (αστικής) δημοκρατίας, όπως ο πατέρας της πριν 10 χρόνια. Από την άλλη, όμως, έσυρε το πολιτικό σύστημα προς τα δεξιά. Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο γνωστός Σαρκοζί, ξεκίνησε την νέα εκστρατεία του με αντιμεταναστευτικό ντελίριο. Τίποτα, όμως, δεν πάει χαμένο, όπως μας δίδαξε με την πασίγνωστη μελωδία του ο Μάνος Λοΐζος. Ήδη ο γαλλικός λαός ετοιμάζεται να συσπειρωθεί στο δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου  εναντίον του ανθρώπου που μαζί με τη Μέρκελ έχει βάλει στο καζάνι της νεοφιλελεύθερης κόλασης ολόκληρη την Ευρώπη. Η Αριστερά σύσσωμη μπήκε στη μάχη για να συνεισφέρει στην τελική ανατροπή του συστήματος και της πολιτικής του Σαρκοζί και είναι σε ετοιμότητα για την ενίσχυση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων της επόμενης μέρας.

Στα δικά μας τώρα. Απόψε θα γίνει η «μάχη των γιγάντων» της Αριστεράς. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ,απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών που θα βρεθούν απόψε, στις 8μ.μ, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό". Οι πολίτες που θα λάβουν μέρος μπορούν να θέσουν σε κάθε έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς ξεχωριστά, δηλαδή ο κάθε αρχηγός θα απαντά σε διαφορετικό χρόνο, από τους άλλους δύο αρχηγούς, στα ερωτήματα. Δηλώστε συμμετοχή στο 2112008200 και στο enikoslive@gmail.com

Στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνεισφέρει και το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) στο οποίο ανήκε ο αείμνηστος καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας που δολοφονήθηκε από τραμπούκους της ΝΔ στην Πάτρα στις 7 Ιανουαρίου 1991 υπερασπιζόμενος τον αγώνα του μαθητικού κινήματος εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης για την εκπαίδευση. Η ανακοίνωση του ΕΑΜ έχει ως εξής:   «Το Ε.Α.Μ. καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν σε αυτές τις εκλογές έγκυρη και όσο γίνεται αποτελεσματική ψήφο ενάντια στο εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα, την οικονομικοπολιτική κατοχή και τον φασισμό σε κάθε εκδοχή τους. Δίνει θετική ψήφο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο όπως εκφράζεται στην θέση του για ένα ΝΕΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων βασισμένο σε μια συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων και συμφερόντων με πυρήνα και ηγεμονία την κοινωνία της εργασίας. Θεωρούμε πως αυτή η ψήφος ανταποκρίνεται όχι μόνο στην προοπτική οικοδόμησης μιας ολοκληρωμένης πρότασης διεξόδου, αλλά και στην άμεσα αναγκαία ενότητα του προοδευτικού, δημοκρατικού χώρου για την αντιμετώπιση της επίθεσης των δυνάμεων της οικονομικοπολιτικής κατοχής που κλιμακώνεται ραγδαία !»

Οι μύδροι κατά της Αριστεράς και ειδικά εναντίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι συνεχόμενοι. Ένας μύθος που λανσάρουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- και πάσης φύσεως «εκσυγχρονιστές» λέει ότι «η Αριστερά καταφεύγει στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Τάζει λαγούς με πετραχήλια, υπόσχεται μαγικές λύσεις και προτείνει εύκολες συνταγές, αλλά δεν απαντάει στο πού θα βρεθούν τα χρήματα

Η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας: οι λαϊκιστές και δημαγωγοί κατηγορούν την Αριστερά γι’ αυτό που κάνουν οι ίδιοι. Η Αριστερά προτείνει λύσεις, οι οποίες όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε εύκολες ούτε μαγικές. Απαιτούν πολλή δουλειά, σημαντική αλλαγή νοοτροπίας και συσχετισμών στην ελληνική κοινωνία, συνολική αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας με ιεράρχηση των αναγκών του λαού, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των νέων, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των χαμηλοσυνταξιούχων, όλων όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική και οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο.

Η Αριστερά προτείνει Μνημόνιο για τους πλούσιους και ισχυρούς, φορολογική μεταρρύθμιση, με την φορολόγηση της μεγάλης ιδιοκτησίας και των υψηλών εισοδημάτων, αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αποφασιστική μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας (επενδύσεις σε έρευνα και νέες τεχνολογίες, εναλλακτικές πηγές ενέργειας κλπ). Αυτός, συνοπτικά, είναι ο δρόμος εξεύρεσης πόρων για την εγγύηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων και την ανάκαμψη της οικονομίας, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης για το χρέος, το οποίο δεν αποτελεί ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

Έχουν απύθμενο θράσος αυτοί που χαρίζουν 1 τρις ευρώ (1.000.000.000.000 € !!!) για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών να μας ρωτούν πού θα βρούμε τα λεφτά για να ικανοποιήσουμε τα απλά πράγματα που αποτελούν στόχο της Αριστεράς, δηλαδή τις ανάγκες του κόσμου για στέγη, τροφή, παιδεία, περίθαλψη και εργασία.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...