Sunday, January 22, 2012

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, στο φύλλο της 22ας Ιανουαρίου




Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, στο φύλλο της 22ας Ιανουαρίου

Στα περίπτερα εντός της «Κυριακάτικης Αυγής» και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata



Κείμενα των: Πέτρου Λινάρδου-Ρυλμόν, Μάικλ Γουντ, Μιχάλη Πάγκαλου, Στρατή Μπουρνάζου, Ιχάμπ Σαμπάνα, Σόνιας Τσέκρι, Αναστασίας Γιάμαλη, Νικόλα Σεβαστάκη



Χαλυβουργία: μια απεργία για το μέλλον της οικονομίας: Ο Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν αποτιμά την ηρωική απεργία των χαλυβουργών και τη συνδέει με την ευρωπαϊκή συζήτηση για τη συρρίκνωση του βιομηχανικού τομέα στην Ελλάδα.



Για την ελευθερία του λόγου και της ακαδημαϊκής έκφρασης στην Τουρκία: Κείμενο υπογραφών ενάντια στο κύμα συλλήψεων πανεπιστημιακών, φοιτητών, διανοούμενων και δημοσιογράφων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Ερντογάν.



Πρέπει να πληρώνουμε για τα σανσκριτικά; Ο ιστορικός Μάικλ Γουντ, στην εισήγησή του στο συνέδριο «Το πανεπιστήμιο δέχεται επίθεση» εξηγεί γιατί το «αν το θέλεις, θα πληρώσεις γι’ αυτό, και αν δεν πληρώσεις γι’ αυτό, δεν μπορείς να το έχεις» μποορεί να ισχύει για ένα μικρό μαγαζί, αλλά όχι για μια μεγάλη επιχείρηση – πολλώ δε μάλλον για το πανεπιστήμιο



Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Η «ανίερη συγκυβέρνηση» και η Αριστερά: Μιχάλης Πάγκαλος

Ένα σπουδαίο ηθικό και πολιτικό τόλμημα: Στρατής Μπουρνάζος

Δύο άρθρα με αφετηρία το βιβλίο του Στ. Ζουμπουλάκη, που συζητούν τη σημασία της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην Αριστερά, τη γενικευμένη σιωπή και τις ευθύνες της Αριστεράς.



ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟΥ 2012.

Η μακρά επαναστατική άνοιξη και οι όψεις της αιγυπτιακής ριζοσπαστικοποίησης: Ιχάμπ Σαμπάνα

Η υποκριτική κραυγή για δικαιώματα των γυναικών: Σόνια Τσέκρι

Δύο άρθρα για τα δικαιώματα των γυναικών, και γενικότερα την κατάσταση των ελευθεριών, στη σημερινή Αίγυπτο, ένα χρόνο μετά την πτώση Μουμπάρακ.



JUNIOR MASTERCHEF: “Gourmet” εκμετάλλευση ανηλίκων με γονική συναίνεση: H Αναστασία Γιάμαλη γράφει για τους «μικρούς σεφ», τον πουρέ μάνγκο και κουνουπιδιού και τη μους ρεβιθιού που φύονται, μαζί με τη φαιδρά πορτοκαλέα, στον θαυμαστό κόσμο της τηλεόρασης.



«Με έναν Σοπενάουερ στην τσέπη» Ή η άλλη μισή αλήθεια: Ο Νικόλας Σεβαστάκης γράφει για τη δύναμη της λογοτεχνίας, για «τις δυνατότητες ελευθερίας κάτω από τα στρώματα μιας κοινής ζωής» που μας υπενθυμίζει.



No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...