Friday, September 09, 2011

Ανέστειλαν την λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στο Βύρωνα

Σύμφωνα με πληροφορία που είχαμε από εκπαιδευτικούς, η διεύθυνση Ειδικής Αγωγής ανέστειλε για το σχολικό έτος 2011-2012 την λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Βύρωνα.

Σε ερώτηση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 8/9/11 σημειώσαμε το γεγονός ότι έγιναν πολλά έξοδα για να ετοιμασθεί το κτίριο και τελικά το σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με περισσή αναλγησία λένε όχι σε ένα τέτοιο σχολείο,όταν είναι γνωστό πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες και αυτό φαίνεται από το Ειδικό Σχολείο Καισαριανής όπου έχει για φέτος πολλούς μαθητές περισσότερους από πέρισυ.

Με ψήφισμα που καταθέσαμε και έγινε ομόφωνα δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα απαιτεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την ανάκληση,να διαθέσει τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς και να λειτουργήσει το σχολείο.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε την αναστολή λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.Η ανάγκη να λειτουργήσει στην περιοχή μας το Ειδικό Σχολείο είναι μεγάλη.Για το λόγο αυτό καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της τη στιγμή που ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο θα στεγάζονταν.

Το ψήφισμα ήταν ομόφωνο και αποφασίσθηκε να αποσταλεί στην Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι τηςΣΤΑΣΗΒΥΡΩΝΑ

Άκης Κατωπόδης

Ελένη Βασιλοπούλου

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...