Tuesday, August 02, 2011

Tsakthan Daily - 2 Αυγούστου 2011 - Στον άλλο κόσμο που θα πας κοίτα να γίνεις …avatar


Tsakthan Daily




2 Αυγούστου 2011




Στον άλλο κόσμο που θα πας κοίτα να γίνεις …avatar



Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Ωραίο σύνθημα αλλά τελικά ο πιο εφικτός κόσμος είναι ο…ψηφιακός. Ας δούμε μερικούς από αυτούς τους εφικτούς ψηφιακούς κόσμους που οικοδομήθηκαν pixel  to πιχελ.



Πρώτα απ’ όλα έχουμε τους MUDs (Multiple User Dungeons or Dimensions or Dialogue). Πρόκειται για συστήματα που ξεκίνησαν ως διαδικτυακά παίγνια και έχουν εξελιχθεί σε εικονικούς κόσμους στους οποίους οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν μέσω κειμένων ή άβαταρ (avatar είναι ηγενική ονομασία των θείων ενσαρκώσεων στον Ινδουισμό για τις ενσαρκώσεις του Βισνού). Αυτές οι κοινότητες δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε έναν κοινό χώρο (Κυβερνοχώρος) και να συνδιαμορφώνουν νέους εικονικούς κόσμους με νέους κάθε φορά κανόνες. Ένα αρνητικό στοιχείο τους είναι ότι συχνά αυτές οι κοινότητες καθίστανται, τρόπον τινά, φέουδα αυτών που τις . Γι’ αυτό συχνά είναι αντίθετα από τις «καλοπροαίρετες δικτατορίες.



Κατόπιν, έχουμε τους Μετακόσμους (γραφικά chat, υπερμεσικά, chat, habitats, GMUKS graphical multi-user konversations). Σε σχέση με τα MUDs και προγενέστερες εφαρμογές, οι Μετακόσμοι διαθέτουν ήχο και εικόνες. Η συνομιλία μεταξύ των χρηστών γίνεται με τη χρήση άβαταρ και η εμφάνιση των λεχθέντων καθίσταται δυνατή  με τα  γνωστά «συννεφάκια» των γελοιογραφιών. Οι «Μετακόσμοι» παρέχουν εικονικό «χώρο διαμονής» για τη δημιουργία της (ψευδ)αίσθησης πραγματικού χώρου. Γίνεται χρήση δικών τους οικονομικών συστημάτων για τον καθορισμό της αξίας των αντικειμένων και των υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά, κατά κύριο λόγο, για την αίσθηση «σταθερής κοινότητας».











Συνεχίζεται….




ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ














Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Γ.Α. Παπανδρέου ύψωσε τους τόνους και φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;». http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=413309



ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γίνανε τα χρόνια βόλια

Ερμηνεία: Γιάννης Πουλόπουλος

Μουσική: Λίνος Κόκοτος

Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος



Μέσα σ' ένα μου συρτάρι

βρήκα γράμμα σου παλιό

το 'βαλα στο μαξιλάρι

μήπως και σ' ονειρευτώ



Γίνανε τα χρόνια βόλια

και με βρήκαν στην καρδιά

Βράδιασε στα περιβόλια

που πηγαίναμε παιδιά



Μέσα σ' ένα μου βιβλίο

βρήκα μια σου ζωγραφιά

αετόπουλο ο ήλιος

σε ζεστή ακρογιαλιά



ΣΙΝΕΜΑ ΓΙ’ ΑΠΟΨΕ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης παρουσιάζει την ταινία

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΝΓΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ULTIMO TANGO A PARIGI)

του ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟ ΜΠΕΡΤΟΛΟΥΤΣΙ (Ιταλία/Γαλλία, 1972, έγχρωμη,129΄)

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 στις 9:00 και 11:00 μμ

Δημοτικός Κινηματογράφος Ηλιούπολης Μελίνα Μερκούρη

Λ. Ειρήνης 50 Ηλιούπολη (λεωφ. 237 για Άνω Ηλιούπολη από Μετρό Στάση Δάφνης)

 


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εν αρχήν ην το τίποτα... Ύστερα, ο Τσακ Νόρις κλώτσησε αυτό το τίποτα με γυριστή κλωτσιά στα μούτρα και του είπε "Άει χάσου". Αυτή είναι η ιστορία του σύμπαντος.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...