Sunday, June 05, 2011

Στη Σαουδική Αραβία ο Σάλεχ, πτώση του καθεστώτος γιορτάζουν οι πολίτες


Στη Σαουδική Αραβία ο Σάλεχ, πτώση του καθεστώτος γιορτάζουν οι πολίτες

είδηση από www.tvxs.gr 

     Στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, διακομίσθηκε ο τραυματισμένος πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Αλ Τζαζίρα και Αλ Αραμπίγια και κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα, οι «νέοι της επανάστασης» στην Υεμένη γιορτάζουν στη Σαναά την πτώση του καθεστώτος.
     Την άφιξη του προέδρου της Υεμένης στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της κατοικίας του στη Σαναά, επιβεβαίωσε κυβερνητική πηγή. Ο Σάλεχ έφτασε με σαουδαραβικό ιατρικό αεροσκάφος στο Ριάντ και αμέσως μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Με άλλο αεροσκάφος έφτασαν στην Σαουδική Αραβία μέλη της οικογένειάς του, ενώ ο γιος του Αχμαντ, επικεφαλής της προεδρικής φρουράς, παρέμεινε στην Σαναά.
    Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι ο Χάντι εκτελεί πλέον χρέη προέδρου και αρχηγού του στρατού, μετά την αναχώρηση του Αλι Αμπντάλα Σάλεχ. Ο στενός συνεργάτης του αμερικανού προέδρου για θέματα τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν βρίσκεται σε επαφή με τον αντιπρόεδρο της Υεμένης Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ανακοίνωσε με τη σειρά του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
     Την ίδια στιγμή που αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο Σάλεχ δεν εγκατέλειψε την εξουσία αλλά σκοπεύει να επιστρέψει στην Υεμένη, οι «νέοι της επανάστασης» γιορτάζουν στη Σαναά την πτώση του καθεστώτος.

      «Σήμερα μια νέα Υεμένη γεννιέται» τραγουδούσαν δεκάδες νέοι συγκεντρωμένοι κοντά στο πανεπιστήμιο της Σαναά, στο σημείο που εδώ και εβδομάδες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...