Thursday, May 19, 2011

Tsakthan Daily - 20 Μαΐου 2011 - Σκοτεινός βυθός, χωρίς ανάσα

Tsakthan Daily


20 Μαΐου 2011



Σκοτεινός βυθός, χωρίς ανάσα



Ανάποδα μετράς



Στο τελευταίο τεύχους του περιοδικού «Επίκαιρα» ο Αλέξης Μητρόπουλος γράφει για το νέο επάγγελμα στη Βόρεια Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη, αυτό του «συμβούλου αυτοκτονίας» (suicide consultant). Κατά σύμπτωση το ίδιο πρωί δημοσιεύθηκε σε ραπόρτο ελληνικής τράπεζας ότι υπογράφθηκε επιχειρησιακή σύμβαση στον ΟΠΑΠ που μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων κατά 14% και αυξάνει τις ώρες εργασίας από 7,5 σε 8 ημερησίως. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν φαίνεται να μη ζητήσουν τη βοήθεια του «συμβούλου αυτοκτονίας».



Μέρες αδέσποτες που παν στο πουθενά



Στο ίδιο τεύχος των «Επικαίρων» δημοσιεύεται έρευνα του ΟΠΑ (παλιότερα ΑΣΟΕΕ) σχετικά με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ας δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας όσον αφορά κάποιους συντελεστές για τους δείκτες εμπιστοσύνης. Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά τον τελευταίο χρόνια «η φτώχεια στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο» αυξήθηκε σύμφωνα με το 88,7% των ερωτηθέντων και μειώθηκε σύμφωνα με το 2% και έμεινε στάσιμη για το 4,9%. Για τον επόμενο χρόνο 85,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η φτώχεια θα αυξηθεί και για το 3,6% ότι θα αυξηθεί. Για κομμάτι αισιόδοξους σας κόβω! Η απαισιοδοξία για την προσωπική οικονομική κατάσταση διαπερνά οριζόντια το ιδεολογικό φάσμα καθώς την πιο απαισιόδοξη θέση (αλλά προς το χειρότερο) εκφράζουν οι αριστεροί ψηφοφόροι (81,4%) και την πιο…αισιόδοξη οι κεντροαριστεροί (αλλαγή προς το χειρότερο) με 71,6%. Η ίδια εικόνα καταγράφεται για την ανεργία με μια μικρή αλλαγή: οι πιο απαισιόδοξοι είναι οι κεντροδεξιοί που λένε πως θα αυξηθεί (97,9%) και πιο…αισιόδοξοι οι κεντροαριστεροί που λένε ότι θα αυξηθεί με (88,1%). Όσον αφορά την αποταμίευση οι περισσότεροι απ’ όσους είναι σε δύσκολη κατάσταση (39,1%) θεωρούν πως διανύουμε πολύ κακή εποχή για αποταμίευση σε αντίθεση με τους περισσότεροι από αυτούς που δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι άνετη οι οποίοι θεωρούν ότι είναι πολύ καλή εποχή. Για αγορές το ποσοστό των ερωτώμενων που θεωρούν ότι είναι τώρα «η πιο κατάλληλη στιγμή» και «η κατάλληλη στιγμή» αθροιστικά φτάνει μόνο στο 10%! Τέλος ο γενικός «Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης» είναι αρνητικός καθώς φτάνει μόνο στο 27,1 υποδηλώνοντας αρνητική στάση.

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες;


Γι’ αυτό πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Να πάρουμε την τύχη μας και τον αγώνα μας στα χέρια μας γιατί, αλλιώς, δεν θα έχουμε τη δύναμη να φωνάξουμε: «κουφάλα νεκροθάφτη, δεν θα πεθάνουμε ποτέ» και να βγάλουμε και τους «συμβούλους αυτοκτονίας» στην ανεργία μαζί με τους χαφιέδες και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, που συνεδριάζουν σήμερα σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις μας που, όμως, διαθέτει τις πιο παλιές φυλακές της χώρας. Εκεί είναι η «Φυλακή του Θ. Κολοκοτρώνη», των κομμουνιστών και άλλων δημοκρατικών αγωνιστών που έδωσαν το αίμα τους στην πάλη για μια κοινωνία δημοκρατική, σοσιαλιστική και ειρηνική δίχως προστάτες, τρόικες και αφεντικά..



ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ



http://tsakiris.snn.gr/

http://tsakthan.blogspot.com/

http://tsakthan.wordpress.com/

http://antiracistes.wordpress.com/

http://homoecologicus.wordpress.com/

http://leftypedia.wordpress.com/

http://greekunions.wordpress.com/

http://workingreece.wordpress.com/

http://femininmasculin.wordpress.com/

http://ilioupoli.wordpress.com/

http://homopolitics.wordpress.com/

http://politicalperson.wordpress.com/

http://cantpaydontpay.wordpress.com/

http://pringkipessa.wordpress.com/

http://adotoe.wordpress.com/

http://easpemporiki.wordpress.com/

http://www.easp.gr/





Τα ίχνη σου ζητώ

Τραγούδι Χρήστος Θηβαίος


Μουσική Χρήστος Θηβαίος


Στίχοι Μάνος Ελευθερίου

http://www.youtube.com/watch?v=4QLllMpJ5vA





Άσπρη και μαύρη οθόνη και χιόνι το γυαλί

τα νέα είν’ αγχόνη κι ο κόσμος απειλή

Της δόξας οι ζητιάνοι τον ουρανό πουλούν

τα νερά του Ιορδάνη στα πόδια σου κυλούν



Αγάπες αγιασμένες, ζωές αμαρτωλές

για πάθη πεινασμένες και κάτασπρες στολές και κάτασπρες

στολές...



Ο έρωτας κοιμάται σε νύχτα αλκοολική

κανένας δε σε συστήνει στον ύψιστο Κριτή

στον ύψιστο Κριτή



Δωμάτιο παγωμένο με σόμπα ηλεκτρική

φάντασμα ο ξενοδόχος και φάντασμα η ζωή

Κουρτίνες τραβηγμένες, οι πόρτες σφαλιστές

και οι νύχτες μες τον φόβο σαν κάποιους ποιητές



Σαν κοιμισμένο αγρίμι το περιπολικό

τίποτα μέσα στον κόσμο δε μένει μυστικό, δε μένει μυστικό

δεν είναι οφθαλμαπάτη μια κλούβα στο στενό

ούτε και αυταπάτη που εγώ αυτοκτονώ, που εγώ αυτοκτονώ



Τρεις σε φωτογραφίζουν και σε φυλάνε τρεις

τον κόσμο λιβανίζουν σαν τους αρχιερείς

Τόσα και τόσα χρόνια τα ίχνη σου ζητώ

και πάνω στα σεντόνια πουλάκι ακροβατώ



Το αίμα μου νερό κυλάει μες τη βροχή

για φόνο υπογράφω μπρος στον ανακριτή

μπρος στον ανακριτή...



Σινεμά γι’ απόψε



Η Νέα Βαβυλώνα (1929)

Αγγλικός Τίτλος: The New Babylon

Αυθεντικός Τίτλος: Novyy Vavilon

Tagline: 18 Μαρτίου - 28 Μαΐου 1871, Οι 72 μέρες της Παρισινής Κομμούνας.

Είδος: Δραματική, Ιστορική

Διάρκεια: 120'

Γλώσσα: Ρώσικα

Χώρα: Σοβιετική Ένωση

Εταιρεία Διανομής: New Star

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19/05/2011

Δείκτης Καταλληλότητας:

http://www.sevenart.gr/movie-ipothesi.php?id=1669



Υπόθεση:

1871. Τα γεγονότα που οδήγησαν στην πρώτη προλεταριακή εξουσία της ιστορίας, της Παρισινής Κομμούνας. Στον αναβρασμό του Γαλλοπρωσικού πολέμου, με τους Γάλλους αστούς να συνθηκολογούν με την Πρωσία και τους εργάτες και μικροαστούς να κρατάνε σθεναρή αντίσταση και μη παράδοση των όπλων, η Γαλλία βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη ιστορική στιγμή, όπου για πρώτη φορά θα συμβεί τόσο μεγάλη κοινωνική αλλαγή, έστω και μόνο για 72 ημέρες! Η Λουίζ, πωλήτρια σε ένα πολυκατάστημα καπιταλιστών εμπόρων, που βρίθει από υπερκαταναλωτικούς αστούς, γνωρίζει έναν ηρωικό νεαρό στρατιώτη και τον ακολουθεί στον επαναστατικό εργατικό αγώνα. Συμμετέχει κι αυτή ενεργά στις μάχες, αντιστέκεται στην παράδοση των κανονιών στους κυβερνητικούς, κανονιών που είχαν αποκτήσει οι εργάτες ύστερα από δικό τους έρανο και όχι με κρατικά χρήματα, και πολεμά μέχρι τέλους… Έτσι, στο Παρίσι δημιουργείται μια κομμούνα, που αναλαμβάνει την εξουσία, κάνει πρωτοποριακές κοινωνικο-πολιτικές μεταρρυθμίσεις, πρωτόγνωρες στην ιστορία, και καταπνίγεται αιματηρά από την αντιδραστική κυβέρνηση των Βερσαλλιών….



No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...