Tuesday, April 12, 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 40 - Ο αγώνας μας για την ενοποίηση όλων των εργαζομένων κάτω από τον ίδιο Οργανισμό Προσωπικού θα ενταθεί και θα κλιμακωθεί.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Αθήνα, 12 Απριλίου 2011





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 40





Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι



Όπως σας είχαμε προαναγγείλει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και στην από 7/04/11 Ανακοίνωση Νο 39, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτηση μας, σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 στο Υπουργείο Εργασίας, τριμερής σύσκεψη για το ζήτημα της παραβίασης από την Εμπορική Τράπεζα, της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αποτελεί ο Οργανισμός Προσωπικού μας, με την μη ένταξη των νέων συναδέλφων σε αυτόν.

Σήμερα συνάδελφοι, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας δια της εκπροσώπου της κα Νικολαΐδου, ανέδειξε ανερυθρίαστα την περιφρόνηση και την ηθελημένη, από πλευράς της, παραβίαση των Ελληνικών Νόμων. Διότι ακόμη και σε αυτήν τη συμφιλιωτική διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος 1876/90, η Τράπεζα προσήλθε προς έκπληξη όλων με υπόμνημα, εμμένοντας και γραπτά στην αυθαίρετη, παράνομη και αντίθετη με την απλή λογική θέση της, να εξακολουθεί να αρνείται τη συμμόρφωσή της με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία για την ένταξη όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα σε έναν κοινό Κανονισμό Εργασίας, που είναι ο Οργανισμός Προσωπικού.

Ούτε καν τα προσχήματα που επιβάλλει η δημοκρατική αρχή του διαλόγου δεν τηρήθηκαν.

Εμείς από την πλευρά μας, εξαντλώντας κάθε περιθώριο, καλούμε και πάλι τη Διοίκηση έστω και την ύστατη ώρα να επανεξετάσει τη στάση της, να σταματήσει να παρανομεί και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της.

Ο Σύλλογός μας και όλοι οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα έχουμε καταστήσει σαφές ότι η ένταξη των νέων συναδέλφων στον Οργανισμό Προσωπικού είναι ζήτημα αρχής και πρώτη μας προτεραιότητα.

Για τους λόγους αυτούς δηλώσαμε στη Διοίκηση ότι πέρα από την κατάθεση των αγωγών, θα ενεργοποιήσουμε και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να επιληφθεί του θέματος, επιβάλλοντας τις διοικητικές και οικονομικές ποινές που προβλέπονται.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι



Σας καλούμε όλους σε συσπείρωση και επαγρύπνηση. Ο αγώνας μας για την ενοποίηση όλων των εργαζομένων κάτω από τον ίδιο Οργανισμό Προσωπικού θα ενταθεί και θα κλιμακωθεί.

Θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και διοικητικό μέσο για να αναγκάσουμε τη Διοίκηση να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές υπαγορεύονται από τους Νόμους και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.



ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ









Με συναδελφικούς χαιρετισμούς







Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...