Saturday, February 12, 2011

«Επιστημονικό Συμπόσιο: Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010: Η πρόκληση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΤΑΙΡΕΙΑ    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ   ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Επιστημονικό Συμπόσιο: Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010: Η πρόκληση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2011 η Ελληνική Εταιρία Πολιτικής Επιστήμης διοργανώνει Διήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010: Η πρόκληση της διοικητικής μεταρρύθμισης». 
Κατά την πρώτη ημέρα θα εξεταστούν ορισμένες πτυχές της πρόσφατης διοικητικής μεταρρύθμισηςΚαλλικράτης»), όπως οι αναπτυξιακές προκλήσεις και προοπτικές που αναδεικνύονται, η πραγματικότητα και οι μύθοι της αποκέντρωσης και οι πολιτικές συνέπειες της εν λόγω μεταρρύθμισης. Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστούν αναλύσεις σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, την εκλογική αποχή και τις επικοινωνιακές στρατηγικές των κομμάτων και των εκλογικών συνδυασμών που μετείχαν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Το Συμπόσιο θα τιμήσουν με τη συμμετοχή ειδικοί επιστήμονες καθώς και αιρετοί από το χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως οι Άννα Τσάτσου Παπαδημητρίου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Καλλιόπη Σπανού, Δημήτηρης Θωμάς, Μιλτιάδης Κλάπας, Σπύρος Τζόκας, Στέλιος Παπαθανασόπουλος, Γιώργος Πλειός, Γιάννης Σταυρακάκης, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, Μάρω Παντελίδου-Μαλούτα, Νίκος Μαραντζίδης, Βασιλική Γεωργιάδου, Διονύσης Γράβαρης, Κωστής Χατζημιχάλης, Δημήτρης Χριστόπουλος, Νίκος Χλέπας, Γιάννης Ψυχάρης κ.α.

Το Συμπόσιο θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι εργασίες του θα μεταδοθούν ζωντανά μέσα από τον νέο ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης (www.hpsa.gr).

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...