Tuesday, August 17, 2010

Οι μικροί Νεντανιάχου των Αθηναϊκών Αστικών Συγκοινωνιών

Σήμερα μεταξύ 17:30 και 17:50 το επιβατικό κοινό του λεωφορείου 237 στην κυκλική γραμμή Ακαδημία-Άνω Ηλιούπολη υπέστη δύο απανωτούς ελέγχους από αγενέστατους-νέους σε ηλικία, δυστυχώς- υπαλλήλους του ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ από τη στάση Μακρυγιάννη ως τη στάση Αγίας Φωτεινής λίγο πριν από τα όρια Ηλιούπολης-Υμηττού. Στις διαμαρτυρίες μας γιατί στους ίδιους ανθρώπους κάνουν δύο φορές έλεγχο και μάλιστα αυτή την εποχή αντί για την περίοδο αιχμής, η απάντηση ήταν "εγώ, κύριε, δεν ξέρω τίποτα, είμαι 3 χρόνια στον οργανισμό". Χτες γυρνώντας το βράδυ από τη διαδήλωση κατά της επίσκεψης Νεντανιάχου στο Σύνταγμα, ξανά στην ίδια γραμμή και περίπου στις ίδιες στάσεις άλλα πάλι νέα παιδιά όρμησαν με ύφος χιλίων καρδιναλίων στο λεωφορείο, μίλησαν αναιδέστατα σε ηλικιωμένους επιβάτες, έκοψαν πρόστιμα σε άνεργους γιατί είχε περάσει διάστημα 2-3 λεπτών από τη λήξη του εισιτηρίου, ακινητοποίησαν το λεωφορείο και έκλεισαν τις πόρτες μήπως το σκάσει κανείς. Λες και διαπράχθηκε κάποιο κακούργημα. Όταν, όμως, αργεί το λεωφορείο –όχι μόνο για λόγους κίνησης αλλά και για λαθεμένου προγραμματισμού – τότε όλοι αυτοί δεν ξέρουν τίποτε. Η διοίκηση και η ιεραρχία της δημόσιας επιχείρησης είναι στο απυρόβλητο. Οι απαντήσεις στο ειδικό τηλέφωνο είναι ίδιες κι απαράλλακτες: «θα το προωθήσουμε το παράπονο». Εξευτελίζοντας, όμως, τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής συγκοινωνίας, οι διοικούντες εξευτελίζουν κάθε έννοια δημόσιας υπηρεσίας και ωθούν με τον τρόπο τους στην αποδοχή από τους ταλαιπωρημένους πολίτες της ιδιωτικοποίησης.

Όμως, η εμπειρία της Ιταλίας δεν είναι μακρινή. Οι πολίτες μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν αγωνιστικά για τη συμμόρφωση των διοικούντων στην απαίτηση να σταματήσει το σαφάρι κατά των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών και την παροχή φτηνών και ποιοτικών συγκοινωνιών.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...