Monday, August 30, 2010

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΛΙ;(ΝΤΑΡΜΠΑΡΕΓΙΕ ΕΛΙ) - ΤΕΤΑΡΤΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 8:30 & 10:30 ΜΜ

H Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης σας προσκαλεί στις θερινές προβολές της που γίνονται κάθε Τετάρτη στις 8:30 μμ και 10:30 μμ στο


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, Λεωφορείο 237 από Οδό Ακαδημίας και στάση μετρό Δάφνης, τηλ.210-9919818, 210-9941199, 210-9914732, ιστοσελίδα: www.klh.gr, email:cineclubilioupolis@gmail.com)







ΤΕΤΑΡΤΗ, 1 ΣEΠTEMBΡIOY 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΑΖΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ





ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΛΙ;(ΝΤΑΡΜΠΑΡΕΓΙΕ ΕΛΙ)

του ΑΣΓΚΑΡ ΦΑΡΑΝΤΙ (ΙΡΑΝ, 2009, έγχρωμη, 116´)



Μια χαμηλών τόνων και πλούσια σε ιδέες ταινία του σύγχρονου ιρανικού κινηματογράφου, που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βερολίνου 2009.



Τρία νεαρά ζευγάρια ευκατάστατων Ιρανών νοικιάζουν μια βίλα σε παραθαλάσσια περιοχή, για να περάσουν ένα τριήμερο. Μία από τις γυναίκες καλεί μαζί τους και τη νεαρή νηπιαγωγό Έλι, με στόχο να την παντρέψει με τον πρόσφατα χωρισμένο Αχμάντ, το μόνο εργένη της παρέας, που μόλις έχει επιστρέψει στο Ιράν από τη Γερμανία. Η εκδρομή όμως μετατρέπεται σε τραγωδία, όταν η Έλι εξαφανίζεται. Το γεγονός φέρνει μεγάλη αναστάτωση και οι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι που την αναζητούν γίνονται οι πυρήνες της πλοκής, που, όσο ξετυλίγεται, βγάζει στη επιφάνεια και συνθέτει το παζλ της σύγχρονης ιρανικής κοινωνίας. Δεξιοτεχνικά δημιουργημένοι χαρακτήρες, αναλυμένες στο έπακρο σχέσεις, σιωπές, εντάσεις, συγκρούσεις και συγκίνηση γίνονται το πλαίσιο μιας συνταρακτικής ιστορίας, που παραδίδει μαθήματα αφηγηματικής οικονομίας.



Με χιούμορ αλλά και με δραματική ένταση ο Φαραντί καταγράφει το συντηρητισμό και την υποκρισία της μεσαίας τάξης στη σύγχρονη αστική κοινωνία του Ιράν. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...