Saturday, January 23, 2010

Στη φυλακή οι φασίστες που επιτέθηκαν στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους

Αρχικά,με αφορμή επίθεση φασιστοειδών την προηγούμενη Κυριακή 10 Ιανουαρίου σε αντιρατσιστική εκδήλωση της Κίνησης Απελάστε το ρατσισμό σοτυς Αμπελόκηπους οργανώσεις και συλλογικότητες της περιοχής οργάνωσαν σήμερα αντιρατσιστική συγκέντρωση στο μετρό της Πανόρμου,στις 12μ.μ.
Λίγο πρίν την έναρξη της εκδήλωσης όμως κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα εμφανίστηκαν 40 ακροδεξιοί που αυτοχαρακτηρίζονται ώς "Αυτόνομοι Εθνικιστές" και αφού πέταξαν προκηρύξεις ρατσιστικού-εθνικιστικού παραληρήματος(http://www.ediktyo.gr/),ατράφηκαν με καδρόνια ενάντια στους συγκεντρωμένους έξω απ'το μετρό.Το αποτέλεσμα ήταν 3 τραυματισμοί,εκ των οποίων μια γυναίκα που της άνοιξε-άνοιξαν το κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Το σκηνικό βέβαια με την αστυνομία παρούσα πριν την εμφάνιση των φασιστών(με κλούβα μάλιστα) και την μη παρεμπόδισή τους,δεν θα μπορούσε να λείπει απ'την εν λόγω περίσταση.
Μετά όμως απο 5 λεπτά η κατάσταση εξομαλύνθηκε,κυρίως με την περιφρούρηση των ίδιων των συγκεντρωμένων και αρκετοί σύντροφοι/-φισσές και κάτοικοι της γύρω περιοχής έσπευσαν για αλληλεγγύη.
Η εκδήλωση-συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά και μετά το τέλος της πληροφορηθήκαμε για 30 περίπου φασίστες συλληφθέντες(για τα μάτια του κόσμου-Πασόκ είναι αυτό)και αποφασίστηκε απ΄τους διοργανωτές της συγκέντρωσης να γίνει πορεία προς την ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν,για "μαζική αναγνώριση"...

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...