Thursday, September 10, 2009

Tsakthan Daily, September 11, 2009 Είναι σίγουρο πως όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες;

Tsakthan Daily, September 11, 2009



Είναι σίγουρο πως όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες;

Τι το ήθελε ο Γ. Καρατζαφέρης να το ξεφουρνίσει ότι αυτός ήταν εκείνος που κρύβεται πίσω από την εισαγωγή της ομοιοκαταληξίας στις διαφημίσεις και ότι η πρώτη που έγραψε ήταν αυτή των εσώρουχων «Ηλιος» με το σλόγκαν «Απ’ έξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση»; Δε μπορούσε να σκεφτεί ότι αμέσως θα μας έρθει στο νου ο Τζίμης Πανούσης με το καταπληκτικό στιχάκι «όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες», ιδιαίτερα μετά την ένταξη του Γ. Ανατολάκη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Πειραιώς; Εκτός αν σκέφτηκε σαν τον Όσκαρ Γουάιλντ που έλεγε πως υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μιλούν άσχημα για κάποιον, το μην μιλάνε καθόλου για αυτόν. Εμείς, όμως, θα μιλήσουμε γι’ αυτόν με βάση το τραγούδι που άδει μια παλιότερη υποψήφια βουλευτίνα του, η Εφη Σαρρή: «Μα εγώ πληρώνω ακόμα σε δραχμές/και δύσκολα ξεχνάω» (στίχοι Αννίτας Πάνια). Δύσκολα ξεχνάμε την δικτατορία του 1967-1974, δύσκολα ξεχνάμε ότι ο Ναζισμός υπήρξε και κατέστρεψε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, δύσκολα ξεχνάμε τα εγκλήματα εναντίον των μεταναστών, δύσκολα ξεχνάμε τους πολέμους και τις καταστροφές που προκαλούν οι ιδέες των ομοϊδεατών του υποψήφιού του στην Αχαΐα, ο οποίος είναι το Νο. 2 της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής». Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποβληθεί από το ψηφοδέλτιο κόμματος που διεκδικεί την ψήφο του λαού ο νεοναζί υποψήφιός του και όποιος/α πρεσβεύει αυτές τις φονικές ιδέες.







ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com





Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Μουσική/Στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης/Κώστας Καρυωτάκης



Από θεούς κι ανθρώπους μισημένοι

σαν άρχοντες που εξέπεσαν πικροί

μαραίνονται οι Βερλέν τους απομένει

πλούτος η ρίμα πλούσια κι αργυρή

Οι Ουγκό με τιμωρίες την τρομερή

των Ολυμπίων εκδίκηση μεθούνε

Μα εγώ θα γράψω μια λυπητερή

μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που 'ναι



Αν έζησαν οι Πόε δυστυχισμένοι

και αν οι Μποντλέρ εζήσανε νεκροί

η αθανασία τους είναι χαρισμένη

Κανένας όμως δεν ανιστορεί

Και το έρεβος εσκέπασε βαρύ

τους στιχουργούς που ανάξια στιχουργούνε

Μα εγώ σαν προσφορά κάνω ιερή

μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που 'ναι



Του κόσμου η καταφρόνια τους βαραίνει

κι αυτοί περνούνε αλύγιστοι και ωχροί

στην τραγικήν απάτη τους δομένοι

πως κάπου πέρα η δόξα καρτερεί

παρθένα βαθυστόχαστα ιλαρή

Μα ξέροντας πως όλοι τους ξεχνούνε

νοσταλγικά εγώ κλαίω τη θλιβερή

μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που 'ναι



Και κάποτε οι μελλούμενοι καιροί:

Ποιος άδοξος ποιητής θέλω να πούνε

την έγραψε μιαν έτσι πενιχρή

μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που 'ναι



NAYTEMΠOΡIKH

Συνέντευξη Τσίπρα στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ
Χάσμα με ΠΑΣΟΚ, κριτική σε Ν.Δ., καυστικός για τη στάση του ΚΚΕ
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1713572



Μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπάρχει τεράστιο χάσμα σε προγραμματικό επίπεδο τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για την 74η Διεθνή Έκθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει προτάσεις για κοινή δράση σε συγκεκριμένους τομείς και εισέπραξε είτε αοριστολογίες, είτε απαξιωτικές απαντήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ, αν θεωρεί ότι υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις, να προτείνει συνεργασία πριν και όχι μετά τις εκλογές (σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας).

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στις δημόσιες ομιλίες του χρησιμοποιεί φανταχτερά λόγια και πράγματα που ακούγονται σωστά, «όμως σε ένα non paper που διανεμήθηκε και αφορά τα όσα θα πει στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε διακριτό σχέδιο, ούτε κάτι που να μπορούμε να πάμε όλοι μαζί. Μόνο γενικόλογες εξαγγελίες».

Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ αναφερόμενος ειδικά στον πρωθυπουργό είπε ότι ταύτισε εαυτόν με το καλό, «όμως τα μέτρα που εξήγγειλε στην 74η ΔΕΘ εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Για την τηλεμαχία μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσβάλει στην ποιότητα της δημοκρατίας και πρότεινε να υιοθετηθεί το γαλλικό μοντέλο για ανά δύο τηλεμαχίες στις οποίες θα μετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Απαντώντας στη γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε για «αποτυχία του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι γελοιοποίησης», ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα (και ασυνήθιστα) καυστικός για τη στάση που κράτησε το ΚΚΕ στα γεγονότα του Δεκεμβρίου συσχετίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους:

«Άργησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η κα Παπαρήγα. Δεν μας ξάφνιασε, περιμένουμε χειρότερες επιθέσεις και μας θλίβουν. Ντροπή πρέπει να αισθάνεται η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία όταν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έψαχνε για τρομοκράτες στους νέους διαδηλωτές, εκείνη έδειχνε με το δάκτυλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη ντροπή από αυτή δεν υπάρχει».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε για τον μεν Α. Αλαβάνο υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά την ώρα τις εκλογικής μάχης αυτές παραμερίζονται και πορεύονται όλοι μαζί, για τη δε Ανανεωτική πτέρυγα ότι ο ίδιος ως πρόεδρος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις και απόψεις της. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρά τις δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει, παραμένει ενωμένος και δίνει τη μάχη των εκλογών», είπε και προσδιόρισε τον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα: «Θέλουμε 3% συν τη δική σου ψήφο».

Οι προγραμματικοί άξονες του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν μεταξύ άλλων πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, με 500.000 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα μέσα σε πέντε χρόνια για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και την απαγόρευση της δυνατότητας απολύσεων σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, τη θεσμοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου μισθού, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας από το 53% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη που είναι σήμερα στο 80%, «πάγωμα» δανεικών υποχρεώσεων για όσους πολίτες μένουν άνεργοι, «πάγωμα» στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κ.ά.





ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5252716&publDate=11/9/2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Καραμπινάτη σοσιαλδημοκρατία

Θέσεις που αγγίζουν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, γαρνιρισμένες με μπόλικες αυταπάτες, παρουσίασε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας

«Αρωμα» καραμπινάτης σοσιαλδημοκρατίας απέπνευσε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, από το βήμα της οποίας υπερασπίστηκε την αντιδραστική αυταπάτη πως ο λαός και το κεφάλαιο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά στο πλαίσιο μιας «νέας στρατηγικής κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης», η οποία παρουσιάστηκε σαν το «μαγικό ραβδί» που μπορεί να απαλείψει την ταξική ανισότητα.

Ηταν αποκαλυπτικός όταν απηύθυνε κάλεσμα στα «μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» να «συνεισφέρουν» (!) για την αντιμετώπιση της κρίσης, θεωρώντας δίκαιο προφανώς να συνεισφέρουν και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για μια κρίση που το μεγάλο κεφάλαιο προκάλεσε. Αλλά και όταν παρουσίασε σαν πρότυπο μεγάλες καπιταλιστικές χώρες όπως η Γαλλία! Οπου, σημειωτέον, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σαρώνουν εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα.

Κάλεσε τους δημοσιογράφους να φανταστούν «πόσο διαφορετικά μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση ένας Ευρωπαίος πολίτης, ένα νέο ζευγάρι στη Γαλλία ή στη Γερμανία (...) αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι εδώ είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Θα πάμε σε μια πολιτική επιλογή κοινωνικής προστασίας», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, σκορπίζοντας αυταπάτες ότι είναι ζήτημα συγκυριακής επιλογής η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας και όχι αναγκαστική επιλογή που απαντά στις ανάγκες του κεφαλαίου, την οποία δεν μπορεί να παρακάμψει καμία κυβέρνηση που υπηρετεί τα μονοπώλια.

Ο Αλ. Τσίπρας φρόντισε και για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, καθώς όχι μόνο δε σιώπησε για τις διακηρυγμένες αντιλαϊκές του θέσεις και προτάσεις αλλά έφτασε να τις χαρακτηρίσει και σωστές! Οπως είπε, εκφράζοντας και παράπονο που δεν βλέπει από το ΠΑΣΟΚ διάθεση συνεννόησης: «Εγώ προσωπικά δε βλέπω ούτε όραμα, ούτε κάποιο διακριτό σχέδιο, ούτε κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε όλοι μαζί. Μόνο γενικόλογες εξαγγελίες που τις ακούμε διαρκώς σε κάθε προεκλογική περίοδο. Πράγματα που ακούγονται σωστά, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά».

Κοινές αφετηρίες με το ΠΑΣΟΚ

Και βεβαίως δε θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει λάθος, καθώς πολλές από τις προτάσεις που κατέθεσε είναι πανομοιότυπες με αυτές του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, τις γαρνίρει και με ορισμένες πιο «προωθημένες» για να δικαιολογήσει τον αυτοπροσδιορισμό του σαν «αριστερή δύναμη». Πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΝ: Ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης απέναντι στην κρίση. Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης βραχυπρόθεσμα. Νέα στρατηγική κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, σαν να υπάρχει η δυνατότητα στο πλαίσιο ενός συστήματος που ορίζεται από τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα να ακολουθηθεί μια στρατηγική ανάπτυξης που θα ωφελεί την κοινωνία στο σύνολό της.

Εξειδικεύοντας εισηγήθηκε μέτρα όπως: «Να απαγορευτεί η δυνατότητα απολύσεων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις», όχι όμως σε όλες. Ελεημοσύνη στους φτωχούς μέσω της θέσπισης «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», που είναι πρόταση και του ΠΑΣΟΚ, όπως και αυτή για «καταπολέμηση της ακρίβειας» με έλεγχο των καρτέλ κλπ. Αλλά και αυτή για «αντιμετώπιση της τραπεζικής αυθαιρεσίας» και «μια νέα αρχιτεκτονική του χρηματοπιστωτικού συστήματος». Επιπρόσθετα ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε καταπολέμηση της ανεργίας με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην Υγεία, στην Παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και «με ένα πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων» που επίσης εισηγείται και το ΠΑΣΟΚ. Και «ριζοσπαστικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, «στόχος» και του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο για να κάνει προσλήψεις. Οπως είπε συγκεκριμένα: «Καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπου η χρησιμοποίηση δημόσιων πόρων πρέπει να συνοδεύεται από την υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας». Αλλά υιοθέτησε και τα περί «πράσινης ανάπτυξης» του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «συνολικό οικολογικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής ανάπτυξης»! Ολα αυτά κατά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν με μια ...απλή «αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου» μέσα από ένα «δίκαιο, απλό κι αναλογικό φορολογικό σύστημα», πρόταση που συμπίπτει με αυτή του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε ότι όπως αναμενόταν ούτε μία λέξη κριτικής απέναντι στην ΕΕ δεν διατυπώθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ αρκέστηκε να ζητήσει μια διεκδικητική παρέμβαση της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να διαμορφωθούν κάποτε οι συσχετισμοί που θα επιβάλλουν την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, λες κι αυτό έπεσε από τον ουρανό και δε διαμορφώθηκε έτσι που να είναι συμβατό με το περιεχόμενο της καπιταλιστικής ΕΕ, και την επιβολή πολιτικού ελέγχου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κουκουλώνουν την εσωτερική διαμάχη

Κατά το διάλογο με τους δημοσιογράφους ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ «το ζήτημα της αυτοδυναμίας είναι σημαντικό, η προοπτική δηλαδή του να υπάρχει άμεσα σχηματισμός κυβέρνησης ή όχι». Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε για την κρίση που μαίνεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τη στάση της «Ανανεωτικής Πτέρυγας». Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την τάση αυτή λέγοντας «κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να προσάψει λογικές είτε αποστασίας είτε λογικές, θα 'λεγε κανείς, βοήθειας του συστήματος από πολιτικά πρόσωπα ιστορικά» και «κανείς δεν μπορεί να τους προσβάλει μ' αυτόν τον τρόπο», ενώ συμπλήρωσε «την ώρα της μάχης οι διαφορές οι σημαντικές και οι διαφωνίες και οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις είναι με αυτούς που είναι απέναντί σου όχι με αυτούς που είναι δίπλα σου».

Στο μεταξύ χτες έγινε γνωστό ότι ο Γ. Μπανιάς δε θα διεκδικήσει εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο «Κόκκινο» χαρακτήρισε αδιανόητες τις αντιδράσεις συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ στο να οριστεί ο Αλ. Τσίπρας εκπρόσωπος του σχήματος και συμπλήρωσε: «Ελεος (...) να σταματήσει μια λογική εσωτερικής αντιπαλότητας, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να μην εχθρεύονται τον ΣΥΝ (...) να μη θεωρούν ότι κύριο επαναστατικό καθήκον είναι οργάνωση ενός εσωτερικού πολέμου απέναντι στις απόψεις, τους υποψηφίους, τα στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας».



ΤΑ ΝΕΑ



«Επιτυχία το 3% και μία ακόμα ψήφος»
Τσίπρας: Η εσωκομματική κρίση πλήγωσε τους ψηφοφόρους μας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009


Δεν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση που ο ΣΥΝ μείνει εκτός Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες ότι αναλαμβάνει προσωπικά τις ευθύνες για τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα και για την κρίση που ξέσπασε στους κόλπους της παράταξης.

«Δεν σκέφτομαι καν αυτό το ενδεχόμενο. Όταν πάει κανείς στον πόλεμο δεν πάει για να τον χάσει, πάει να τον κερδίσει. Τις ευθύνες τις προσωπικές τις αναλαμβάνω», είπε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 74η ΔΕΘ.

Σύνθεση απόψεων
Αναφερόμενος στα προβλήματα που προκάλεσε η εσωκομματική κρίση, τόνισε ότι «πλήγωσαν και θύμωσαν τους ψηφοφόρους», ενώ για το θέμα της κριτικής που ασκείται από την Ανανεωτική Πτέρυγα ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα ληφθούν υπ΄ όψιν όλες οι απόψεις υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει σύνθεση.

Άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ταύτισε τον εαυτό του με το καλό του τόπου», αλλά, όπως επεσήμανε, ο κ. Καραμανλής δεν διευκρινίζει αν τα βάρη της οικονομικής κρίσης θα κληθούν για άλλη μια φορά να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι ή αν θα συνεισφέρει και το μεγάλο κεφάλαιο. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου ότι οι υποσχέσεις του είναι γενικόλογες, ότι μιλά χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ενώ ισχυρίστηκε ότι σε ένα non paper που διανεμήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποφύγει να δεσμευτεί συγκεκριμένα για τα μεγάλα ζητήματα στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Μέτρα- ασπίδα
Ο κ. Τσίπρας εξάλλου παρουσίασε τους τρεις βασικούς στόχους που θέτει ο ΣΥΝ προκειμένου, όπως είπε, να διαμορφωθεί η προεκλογική ατζέντα με άλλα κριτήρια. Συγκεκριμένα, προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα- ασπίδα, όπως τα χαρακτήρισε, προστασίας των εργαζομένων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, άμεσο προγραμματισμό για την αντιμετώπιση της κρίσης και χάραξη νέας στρατηγικής για τον τόπο.

Είπε ακόμα ότι οι πρόωρες εκλογές προκηρύχτηκαν για την εξυπηρέτηση στενών κομματικών συμφερόντων, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο κομμάτων και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο ο κ. Παπανδρέου δεν προτείνει προεκλογικά τη συνεργία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξάλλου απάντησε στις καταγγελίες της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα λέγοντας ότι αισθάνεται θλίψη και πρόσθεσε: «Ντροπή πρέπει να αισθάνεται η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία όταν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έψαχνε για τρομοκράτες στους νέους διαδηλωτές, εκείνη έδειχνε με το δάκτυλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη ντροπή από αυτή δεν υπάρχει».

Για το ντιμπέιτ είπε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το λεγόμενο γαλλικό μοντέλο (με αλλεπάλληλες τηλεμαχίες μεταξύ δύο αρχηγών) και όχι μόνο μια ανάμεσα σε Καραμανλή- Παπανδρέου, ενώ αποκάλυψε «ότι επιτυχία του ΣΥΝ θα είναι αν καταφέρει να συγκεντρώσει 3% και μία ακόμα ψήφο».

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ»

«Δεν σκέφτομαι καν αυτό το ενδεχόμενο.
Τις ευθύνες τις προσωπικές τις αναλαμβάνω», είπε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΝ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4535665&ct=1






Έκοψαν δρομολόγια για να φτιάξουν προαστιακό στη Θράκη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009


ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ σιδηρόδρομο στη Θράκη με τρένα που εξασφάλισε από... τα προσφάτως κομμένα δρομολόγια του ΟΣΕ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα έστησε σε χρόνο ρεκόρ η διοίκηση του Οργανισμού!

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάφτισε χθες «Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θράκης» το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, που... συμπτωματικά αποτελεί την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη! Τα δρομολόγια του νέου προαστιακού, που εγκαινιάστηκαν χθες το πρωί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ενώνουν την Αλεξανδρούπολη με την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον ΟΣΕ, ο χρόνος διαδρομής μεταξύ Ξάνθης- Κομοτηνής δεν θα υπερβαίνει τα 33 λεπτά, ενώ μεταξύ Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης θα είναι 58 λεπτά. Το εισιτήριο στις συγκεκριμένες διαδρομές θα κυμαίνεται από 0,80 έως και 3,70 ευρώ. Για τις ανάγκες του νέου προαστιακού που θα εκτελεί συνολικά οκτώ δρομολόγια την ημέρα (τέσσερα διπλά) επιστρατεύτηκαν παλιά τρένα (Ιντερσίτι προηγούμενης γενιάς) τα οποία περίσσευαν μετά τη δραστική περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Συνολικά, από την Αθήνα μέχρι την Καλαμπάκα, τη Θεσσαλονίκη και τα Δίκαια, από τον περασμένο Αύγουστο έχει διακοπεί η λειτουργία 42 καθημερινών δρομολογίων. Έδιωξαν επιβάτες οι αυξήσεις
Στο μεταξύ, οι υπέρογκες αυξήσεις (+33%) που εφαρμόστηκαν στα εισιτήρια του ΟΣΕ από την 1η Αυγούστου έδιωξαν το επιβατικό κοινό από τα τρένα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΟΣΕ, στα απλά τρένα που εκτελούν δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη η πληρότητα έχει πέσει στο 30% (περίπου 200 επιβάτες ανά δρομολόγιο), ενώ πριν από τις αυξήσεις η πληρότητά τους ξεπερνούσε το 110% (600 επιβάτες). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κόστος των εισιτηρίων της Β΄ θέσης από τα 15,1 ευρώ εκτινάχθηκε στα 22,3 ευρώ, ενώ στην Α΄ θέση από τα 20,1 ευρώ η τιμή ανέβηκε στα 28,1 ευρώ.




http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4535677&ct=1


[ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ] Η παθολογία του ΣΥΡΙΖΑ
Σαν να θέλει να προκαλέσει την εκδίκηση της Ιστορίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009


Η σουρεαλιστική εξέλιξη της κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε το ότι η εκτός ΚΚΕ Αριστερά έχει υπογράψει «μνημόνιο άρνησης» με τις ευκαιρίες που κατά καιρούς της δίνει- σχεδόν απλόχερα- η Ιστορία. Από εσωτερική κρίση σε εσωτερική κρίση και από πόλωση σε νέα πόλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επαλήθευσε- και υπερέβη- τα πιο «κακόβουλα» σενάρια των πιο φανατικών αντιπάλων του.

Είναι μέγα λάθος να ερμηνεύεται η κρίση ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης «για τις καρέκλες». Πίσω από τα διλήμματα και τις εντάσεις, βρίσκεται κάτι πολύ πιο βαθύ και θεμελιώδες: ο ετερόκλητος χαρακτήρας του χώρου και η ιδεολογική δυσπιστία όλων προς όλους. Αριστεριστές συνυπάρχουν με μεταρρυθμιστές, αντιευρωπαϊστές με ευρωπαϊστές, κινηματικοί με κρατιστές, ουτοπιστές με πραγματιστές. Πολλές τάσεις, εκπαιδευμένες στην παθολογική ιδεολογική καχυποψία, θεωρούν τη δική τους προσέγγιση ως άνευ όρων υπέρτερη κάθε άλλης. Έτσι, προφανή και ακραία λάθη εκλογικής τακτικής, όπως η τοποθέτηση του Δ. Παπαδημούλη σε μη εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου, δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ, γιατί δεν θα έπρεπε να κερδίσουν πόντους «οι δεξιοί» (η ανανεωτική πτέρυγα). Από την άλλη, η εξίσου προφανής αδυναμία της ηγεσίας Τσίπρα να διαχειριστεί τις υψηλές προσδοκίες, επίσης δεν αξιολογήθηκε ποτέ, για λόγους εσωτερικού τακτικισμού. Ωστόσο, τα «όρια» της ηγεσίας Τσίπρα βρίσκονται στη βάση του σημερινού κλίματος αποσύνθεσης. Οι ίδιες αιτίες παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν να θέλει να προκαλέσει την εκδίκηση της Ιστορίας, κάνει τα ίδια ακριβώς λάθη με εκείνα του Ιουνίου. Τρία παραδείγματα είναι εύγλωττα.

1.Με την απουσία Αλαβάνου, πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (της πιο πολυπληθούς στην ιστορία του σχήματος), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναδείξει και να αξιοποιήσει, όπως ακριβώς και τον Ιούνιο (με την υποβάθμιση Παπαδημούλη), τη δράση των δικών του βουλευτών ως όπλο και επιχείρημα στην μάχη των εκλογών.

2.Τον Ιούνιο, η ετερόκλητη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου υπονόμευσε εξ υπαρχής τη δυνατότητα μιας συνεκτικής εκλογικής εκστρατείας. Σήμερα, το απίστευτο εύρημα της «συλλογικής ηγεσίας» (11 ηγέτες!), πέραν των άλλων τραγελαφικών επιπτώσεων, οδηγεί μαθηματικά στην απουσία συνεκτικής εκλογικής τακτικής.

3.Τον Ιούνιο, οι υψηλοί αντι-ευρωπαϊκοί τόνοι (δεν αξιολογείται εδώ η ορθότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η συνοχή της) δεν έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίφαση μόνο με την φιλοευρωπαϊκή βάση της ιστορικής ανανεωτικής Αριστεράς. Τον έφεραν σε αντίφαση και με τη δική του στρατηγική που απευθυνόταν προνομιακά και με ακραία εμμονή στους νέους, οι οποίοι ωστόσο αποτελούν το κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού! Και παρ΄ ότι ακόμη και σήμερα η στρατηγική του απευθύνεται προνομιακά στις νεώτερες γενιές (επίσης δεν αξιολογείται εδώ η ορθότητα της αλλά η συνοχή της), ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να την υπονομεύσει, υποβαθμίζοντας τον ρόλο του Τσίπρα, ο οποίος, παρά τις ανεπάρκειές του, διατηρεί τουλάχιστον το ηλικιακό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων.

Εάν οι τρόποι και οι ρόλοι διαφέρουν σε σχέση με τον Ιούνιο, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο πύργος της Βαβέλ των πολλών συνιστωσών δεν παράγει ούτε συνοχή ούτε αποτελεσματικότητα ούτε κοινό νου. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι «ανανεωτές» συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» (δηλαδή, ψηφίστε μας, αλλά, προς δόξαν του κοινού νου, μπορεί να φτιάξουμε άλλο κόμμα!). O ΣΥΡΙΖΑ είναι εκφραστής ενός χώρου με μεγάλη διάρκεια και ιστορικό βάθος. Επιπλέον, η ιστορική κρίση των μεγάλων κομμάτων, και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, μεσοπρόθεσμα ευνοεί τις αντιπολιτεύσεις κάθε είδους, συστημικές και αντισυστημικές. Το πρόβλημα, συνεπώς, δεν είναι η επιβίωση του χώρου που με τον έναν ή άλλον τρόπο θα επιτευχθεί (όσο άσχημη και να είναι η επίδοσή του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου). Το πρόβλημα είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει στον εαυτό του. Θα λειτουργήσει σαν «σχολείο σοσιαλισμού» (κάτι που ήταν τα σοσιαλιστικά κόμματα στον 19ο αιώνα) κάνοντας κριτική στους πάντες, δίνοντας μαθήματα «αριστεροσύνης» και περιμένοντας τη μεγάλη μέρα της ανατροπής; Ή θα λειτουργήσει σαν μοντέρνα αριστερή δύναμη κοινωνικής αλλαγής, παράγοντας καινοτόμες προγραμματικές προτάσεις, με στόχο να ωθήσει σε αριστερή κατεύθυνση την ελληνική κοινωνία; Η αριστερή στροφή του κόμματος, με πρωτεργάτη τον Αλαβάνο, έδωσε μιαν άλλη δυναμική στον χώρο. Χάθηκαν όμως τα όρια ανάμεσα στην αριστερή πολιτική και στον αριστερισμό. Πλέον, ο ετερόκλητος ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μια ηγεσία ικανή να υπερβαίνει τις τυφλές στρατηγικές (και την ιδεολογική τεμπελιά) των συνιστωσών, δεν παράγει νέο πολιτικό λόγο, είτε προς την μία κατεύθυνση, την αντισυστημική, είτε προς την άλλη, τη μεταρρυθμιστική.

Το μέγεθος της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτιμάται εκλογικά (ποσοστά που χάθηκαν ή θα χαθούν και που, ενδεχομένως, μεθαύριο, θα ξανακερδηθούν) αλλά πολιτικά. Πόσες ιστορικές ευκαιρίες δικαιούται ένας χώρος να σπαταλήσει χωρίς να διαπράξει το αμάρτημα της αρχαιοελληνικής ύβρεως;

ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ

Ο πύργος της Βαβέλ των πολλών συνιστωσών δεν παράγει ούτε συνοχή ούτε αποτελεσματικότητα ούτε κοινό νου

Ο Γεράσιμος Μοσχονάς είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εντεταλμένος διδασκαλίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4535699


ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=287772&dt=11/09/2009
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το 3%
Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη επετέθη σε ΝΔ και ΠαΣοΚ
Αθήνα - Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Στο 3% έθεσε χθες τον εκλογικό πήχη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας προβάλλοντας ως αναγκαία την παρουσία της Συμμαχίας στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις μετά την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, απευθύνθηκε προς «όσους θέλουν να ξεμπερδεύουν με αυτή την ενοχλητική φωνή» και τόνισε ότι « δεν θα τους κάνουμε τη χάρη και κυρίως δεν θα τους κάνουν τη χάρη οι προοδευτικοί πολίτες». Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό ότι ζητεί «νωπή εντολή» για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις «για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, χωρίς να υποστεί το οικονομικό κόστος». Από την άλλη, όπως είπε, το ΠαΣοΚ ζητεί «λευκή επιταγή για να προχωρήσει χωρίς να μας λέει προς ποια κατεύθυνση» .

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο, μετά τις εκλογές, στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας να διαφοροποιηθούν σε ζητήματα μετεκλογικών συνεργασιών, επεσήμανε ότι κανείς δεν δικαιούται «να προσάψει είτε λογικές αποστασίας είτε λογικές, θα ΄λεγε κανείς, βοήθειας του συστήματος από πολιτικά πρόσωπα ιστορικά, από συντρόφους μου που έχουν μέσα από τη διαδρομή τους επηρεάσει καταλυτικά τα πολιτικά πράγματα στον χώρο μου και στην Αριστερά». Απέφυγε να απαντήσει για όσα τον χωρίζουν με τον κ. Αλ. Αλαβάνο , λέγοντας ότι την ώρα της μάχης οι διαφορές, οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις «είναι με αυτούς που είναι απέναντί σου όχι με αυτούς που είναι δίπλα σου».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=287772&dt=11/09/2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Συμμετοχή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου

Συνέντευξη Τύπου του πολιτικού σχήματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την απόφαση να λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της.

Σύμφωνα με το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάση Διαβολάκη, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δείχνουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ εάν λάβει νέα εντολή διακυβέρνησης. Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν μπορεί και δεν θέλει να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική», ενώ για το ΛΑΟΣ ότι «είναι κόμμα του συστήματος και αυτό φαίνεται από τον επικεφαλής, που επέλεξε να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Για το ΚΚΕ, ο κ. Διαβολάκης υποστήριξε πως «δεν μπορεί να δώσει ελπίδα γιατί στάθηκε εχθρικό στην έκρηξη του περσινού Δεκεμβρίου», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «διέψευσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελπίδες των αριστερών με τους συμβιβασμούς και τα ανοίγματα προς τη μεριά της κυβερνητικής διαχείρισης».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την πλευρά του είπε ότι «με την ενίσχυση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ενισχυθεί το εργατικό κίνημα για να μην φορτωθούν τις συνέπειες της κρίσης οι εργάτες, αλλά οι καπιταλιστές».

Ο Τάσος Κατιντσάρος υποστήριξε ότι «το πολιτικό σκηνικό μπορεί να αλλάξει μόνο με τη μαζικοποίηση του κοινωνικού κινήματος», ενώ ο Παναγιώτης Σωτήρης ότι «δεν υπάρχουν αναγκαία μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, αλλά μόνον κοινωνικές ανάγκες».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/09/2009_296833

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/general.asp?catid=15459&subid=20110&pubid=15979169

Μήνυμα... αντοχής στους πολίτες και τον ΣΥΡΙΖΑ

Εθεσε ως στόχο του ΣYPIZA για τις εκλογές το σύνθημα «3% συν τη δική σου ψήφο»

11/9/2009

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

Είμαστε εδώ και αντέχουμε» τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο A. Tσίπρας, επισημαίνοντας ότι όλες οι συνιστώσες και τάσεις σε ΣYPIZA και Συνασπισμό έχουν παραμερίσει διαφορές και διαφωνίες και δίνουν μαζί την κοινή μάχη.

Mάλιστα έθεσε ως στόχο του ΣYPIZA για τις εκλογές το σύνθημα «3% συν τη δική σου ψήφο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμμαχία θα μπει στη Bουλή.

Aναγνώρισε πως «όλα όσα συνέβησαν έχουν θυμώσει και πληγώσει τον κόσμο μας» και πρόσθεσε πως «θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί, όχι για την πάρτη μας, αλλά για την κοινωνία, γιατί η ύπαρξη της Aριστεράς αποτελεί εγγύηση για την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη».

O πρόεδρος του Συνασπισμού είπε πως ανέλαβε και θα αναλάβει και τις προσωπικές του ευθύνες για όσα συνέβησαν, ενώ σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση μη εισόδου του ΣYPIZA στη Bουλή, απάντησε πως δεν θέλει καν να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο.

Aπέφυγε να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον A. Aλαβάνο, λέγοντας πως υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά την ώρα της μάχης αυτές παραμερίζονται, ενώ έριξε «γέφυρες» στην ανανεωτική πτέρυγα του ΣYN, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «αποστασίας» κάποιων στελεχών.

Απάντηση
O κ. Tσίπρας απάντησε σε οξύ τόνο στην Aλ. Παπαρήγα, η οποία την Tετάρτη είχε μιλήσει για αποτυχία του εγχειρήματος του ΣYPIZA «μέχρι γελοιοποίησης».

«Mας θλίβει, αλλά δε μας ξαφνιάζει, η επιλογή της κ. Παπαρήγα να επιτεθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον ΣYPIZA και όχι στην κυβέρνηση ή στην αξιωματική αντιπολίτευση», είπε και πρόσθεσε πως η ηγεσία του KKE πρέπει να αισθάνεται ντροπή που την ώρα της μάχης δείχνει με το δάχτυλο τον διπλανό της κι όχι αυτούς που βρίσκονται απέναντι.

Eπισήμανε πως οι πρόωρες εκλογές δεν γίνονται για λόγους εθνικού συμφέροντος, αλλά για την εξυπηρέτηση στενών κομματικών και ιδιοτελών ταξικών συμφερόντων, ενώ για τον K. Kαραμανλή, που «ταύτισε τον εαυτό του με το καλό», δήλωσε πως τα μέτρα που εξήγγειλε εξυπηρετούν ακριβώς αυτά τα συμφέροντα.

Aναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου σημείωσε πως στις δημόσιες ομιλίες του χρησιμοποιεί «φανταχτερά» λόγια, όπως το «όλοι μαζί μπορούμε» του Oμπάμα, αλλά σε non paper που κυκλοφορεί για όσα θα πει στη ΔEΘ δεν υπάρχει όραμα και διακριτό σχέδιο, αλλά μόνο γενικόλογες εξαγγελίες, όπως είπε.

Για την προοπτική συνεργασίας με το ΠAΣOK, επισήμανε πως υπάρχει τεράστιο χάσμα σε επίπεδο προγραμματικών προτάσεων.

Ωστόσο υποστήριξε πως ο ΣYPIZA έχει «στο DNA του» τις συνεργασίες, αλλά όταν κατέθεσε προτάσεις για κοινή δράση σε συγκεκριμένους τομείς, εισέπραξε γενικολογίες ή απαξιωτικές απαντήσεις. Tέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «μεγάλου συνασπισμού» μετά τις 4 Oκτωβρίου.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...