Sunday, September 13, 2009

Tsakthan Daily, 14 September 2009 -- Όσο υπάρχει Αριστερά

Tsakthan Daily, 14 September 2009
Κάθε Δευτέρα μαζί με τον Nick Dukakis


Όσο υπάρχει Αριστερά

Όντως, όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει Αριστερά. Γιατί είναι η ιδέα εκείνη της άλλης κοινωνίας που γίνεται η κινητήρια δύναμη της ανθρώπινης δράσης. Το κίνητρο των καθημερινών ανθρώπων μπορεί να είναι η επιβίωση αλλά όχι όποια κι όποια επιβίωση για τους αριστερούς πολίτες. Διεκδικούν πρώτα απ’ όλα το αυτονόητο: να μην τους θυμίζει ο εκάστοτε διεκδικών τον ανώτερο εξουσιαστικό θώκο ποιο είναι το αυτονόητο. Διεκδικούν το δικαίωμα της δικής τους κρίσης, ανεξάρτητα από τους πάσης φύσεως μηχανισμούς κατασκευής συναίνεσης προς το σύστημα. Διεκδικούν το δικαίωμα να φτιάχνουν την ταυτότητά τους με τα υλικά της δικής τους καθημερινότητας και όχι με δανεισμένα υλικά από το παρελθόν που καταρρέει. Με λίγα λόγια η Αριστερά είναι εκείνη η δύναμη της κοινωνίας που αναστοχάζεται τον εαυτό της και κάθε φορά προσπαθεί να ριζοσπαστικοποιήσει την ύπαρξη και δράση της για να είναι σε καλύτερη θέση αγώνα εναντίον του κυρίαρχου τρόπου παραγωγής, του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, για μια κοινωνία στην οποία οι ίδιοι οι πολίτες θα δημιουργούν και θα αποφασίζουν για τις υποθέσεις που θα τους αφορούν, για τις πολιτικές αποφάσεις που θα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Είναι εκείνη η κοινωνική δύναμη που ανατρέπει τον ίδιο της τον εαυτό για να τον ξαναφτιάξει χωρίς να κλαίει για το χαμένο παρελθόν της.

Θανάσης Τσακίρης


http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com

ΚΑΙ τα 11 είναι ΥΠΕΡΟΧΑ….· "Κάθε ένας που έχει μια διαφορετική άποψη απ΄ την κατεστημένη, είναι ευπρόσδεκτος, τουλάχιστον ως προς τη διατύπωση της πρότασης", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Κατεστημένο, κατεστημένο…τι μου θυμίζει αυτή η λέξη, ρε συντρόφια; Αντρέα Παπαντρέου, Μάη ’68, Τσε Γκεβάρα, και τόσα άλλα. Όλοι ευπρόσδεκτοι σύντροφε Καρατζαφέρη;
· Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Λερναία Ύδρα είναι η καλύτερη παρομοίωση των ημερών. Εκεί που πάει το «κατεστημένο» να απαλλαχτεί από το ΣΥΡΙΖΑ κόβοντας τα κεφάλια του, να’τα που ξαναβγαίνουν τα άτιμα.
· Ο Σημίτης ήθελε λέει να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης τον ήθελε ή στην Α’ Αθηνών ή στη Β΄ και μάλιστα με «σταυρό». Άλλη μια νίκη του Γιωργάκη κατά του κατεστημένου.
· Το ΡΕΣΑΛΤΟ υπέρ Καραμανλή επειδή λοξοκοιτάζει κατά Πούτιν μεριά. Η ΟΑΚΚΕ είδε καθαρότατα τον σοσιαλφασιστικό χαρακτήρα του Καραμανλή εγκαίρως και προειδοποίηση εγκαίρως τον Ευρωπαίο σύντροφο Κ. Μητσοτάκη να προθερμαίνει τη συντρόφισσα Ντόρα που θα κηρύξει τον επόμενο ελληνο-ρωσικό πόλεμο ενάντια στην μαύρη αρκούδα του ρωσικού σοσιαλιμπεριαλιστικού επεκτατισμού. Η νέα ανατολή ανατέλλει από την άγρια δύση.
· Είπε ο Καρατζαφέρης τον Άδωνι φασίστα επειδή ο τελευταίος δεν ήθελε τον Ψινάκη. Ο Άδωνις και η Ευγενία γράφτηκαν «εσωτερικοί» στην ΚΝΕ ως απάντηση στην ύβρι.
· Ο Έβερτ, ο Σουφλιάς και ο Σιούφας θέλουν να μπουν επικεφαλής στο επικρατείας της ΝΔ και τσακώνονται πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Προτείνεται και οι δώδεκα υποψήφιοι να είναι επικεφαλής ως…συλλογική ηγεσία.
· Πού χάθηκε η ΑΚΕΠ; Κλείσανε οι φούρνοι της γειτονιάς και τα ανθοπωλεία δεν έχουν πια εμπόρευμα λόγω πυρκαγιών; Ας αγοράσουν από σούπερ-μάρκετ ψωμί και τριαντάφυλλα.
· Μου έστειλαν ένα μέιλ με τίτλο SYRIZA’S ELEVEN. Γι’ αυτό ο Τσίπρας είπε αυτό στην ΔΕΘ περί μίας ψήφου. Για να υπάρξει σίκουελ του έργου στις επαναληπτικές εκλογές.
· Η ένωση των Ελοχίμ με τις γυναίκες του ανθρώπου γέννησαν τους Νεφελίμ. Αχ Καραπιπερίμ, πιπερίμ, πιπερίμ. Αχ Καραπιπερίμ, αμαν έσμερ σεκερίμ.
· Οι ξέρες θέλουν να είναι παρούσες στις μετεκλογικές εξελίξεις.
· Ζούλα σ’ ένα κόμμα μπήκα/σε παμπ Λονδίνου βγήκα.

nickdukakis@yahoo.gr


Τση γιαγιάς τα παραμύθια
τραγούδι: Μίλτος Πασχαλίδης - Δημήτρης Ζαχαριουδάκης - Δημήτρης Αποστολάκης
στίχοι - μουσική: Δημήτρης Αποστολάκης

Μια φορά γιε μου κι έναν καιρό βασιλιάς καλός όριζε τόπο μακρινό...

Θυμούμαι ως τώρα τη γιαγιά, έτοιας λοής ν' αρχίζει
και σε καιρούς αλλοτινούς ο νους τση ν' αρμενί-ζει
και σε καιρούς αλλοτινούς ο νους τση ν' αρμενίζει

Να μου μιλεί σιργουλευτά για κείνα και για τ' άλλα
για μαγικά, για έρωτες, για φονικά μεγάλα
για μαγικά, για έρωτες, για φονικά μεγάλα

Για βασιλιάδες νιούς καλούς που κάστρα επατούσα
τσι μάισσες και τα θεριά σκότωνα και ενιχούσα
τσι μάισσες και τα θεριά σκότωνα και ενιχούσα

Κι όντεν ο ύπνος ο γλυκύς δόξευγε το μυαλό μου
στον κόσμο των παραμυθιώ γυρίζ' ο λογισμός μου
στον κόσμο των παραμυθιώ γυρίζ' ο λογισμός μου

Έσβησε ο χρόνος ο κακός μαζί με τη χαρά μου
τσι ιστορίες τση γιαγιάς από τα όνειρά μου
τσι ιστορίες τση γιαγιάς από τα όνειρά μου

Κι έρχονται απ' τον παλιό καιρό, Θεέ μου να 'ταν αλήθεια
ώρες αεροφύσημα κείνα τα παραμύθια
ώρες αεροφύσημα κείνα τα παραμύθια

Μην κλαις μικρή μου και πληγές ανοίγεις μου στα στήθη ] 2x
εμείς οι δυο θα κάμομε τον κόσμο παραμύθι ] 2x
εμείς οι δυο θα κάμομε τον κόσμο παραμύθι ] 2x

ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΝ LINE
Δεν θα ξεμπερδέψει το πολιτικό σύστημα με την «ενοχλητική Αριστερά», λέει ο Αλ.Τσίπρας
Αθήνα - Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009
Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «αντέξει» στις εκλογές πετυχαίνοντας ένα καλό αποτέλεσμα εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ.Τσίπρας, δηλώνοντας υπερήφανος που θα είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός ο οποίος διεκδικεί σταυρό. Μεταφέρει το μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με την «ενοχλητική Αριστερά», ενώ για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ απαντά ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο Βήμα της Κυριακής εκφράζει την αισιοδοξία του, επειδή ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Καταφέραμε με πλήρη δημοκρατική συνεννόηση να διευθετήσουμε τα ανοιχτά θέματα και να βάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάταξη εκλογικής μάχης. Υπάρχει αισιοδοξία και συσπείρωση στον κόσμο μας και νομίζω ότι με σοβαρή δουλειά θα πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος που είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα διεκδικεί σταυρό. «Είμαι περήφανος που θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος κόμματος με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που αρνείται να εκλεγεί ex officio στην επόμενη Βουλή».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα «με την ενοχλητική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».
«Λυπάμαι αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να μην είναι υποψήφιος, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή και απολύτως σεβαστή.
«Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί από τη θέση που ο ίδιος επιλέγει», τονίζει.
Υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογικό τοπίο χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά:
«Οι συνεργασίες έχουν ως προϋπόθεση σοβαρές προγραμματικές συγκλίσεις. Και οι συγκλίσεις αυτές δεν υπάρχουν. Η μόνη ορατή προγραμματική σύγκλιση αυτή τη στιγμή στο πολιτικό πεδίο είναι η κοινή προγραμματικής αφασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=288265&dt=13/09/2009
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=82070
Α. Τσίπρας: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», δηλώνει υπερήφανος που θα εκτεθεί στη σταυροδοσία και τονίζει πως εάν κάποιοι επιθυμούν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ διασπασμένο στην εκλογική μάχη για να ξεμπερδεύουν με την «ενοχλητική Αριστερά», το κόμμα του δεν θα τους κάνει τη χάρη.
Ο κ. Τσίπρας δηλώνει αισιόδοξος και λέει ότι το κόμμα του κατάφερε με πλήρη δημοκρατική συνεννόηση να διευθετήσει τα ανοιχτά θέματα και να μπει σε διάταξη εκλογικής μάχης. "Όλα έγιναν με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, με σεβασμό στις αποφάσεις των κομματικών συνεδρίων που αποτυπώνουν τη θέληση της πλειοψηφίας των μελών μας" σημειώνει.
Για την απόφαση του Αλ. Αλαβάνου τη χαρακτηρίζει "προσωπική" και λέει ότι είναι απολύτως σεβαστή. "Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί μας, από τη θέση που ο ίδιος επιλέγει" αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Για τον Κ. Καραμανλή λέει ότι βάζει ψηλά τον πήχη σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που θα επιτείνουν την ύφεση, ενώ για τον Γ. Παπανδρέου ότι εμφανίζεται τόσο ανοιχτός και γενικόλογος στα πάντα, που επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Παράλληλα επισημαίνει την πολυφωνία στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα της οικονομίας.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες λέει ότι αυτές δεν είναι άθροισμα εδρών για την πρόσβαση στην εξουσία, αλλά έχουν ως προϋπόθεση σοβαρές προγραμματικές συγκλίσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν. "Η μόνη ορατή προγραμματική σύγκλιση αυτή τη στιγμή στο πολιτικό πεδίο είναι η κοινή προγραμματική αφασία της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ".
Για το θέμα της ενδεχόμενης "ακυβερνησίας" ο κ. Τσίπρας λέει ότι για το κόμμα του το δίλημμα δεν είναι "κυβέρνηση ή ακυβερνησία", αλλά κάτω από ποιους συσχετισμούς και για ποιων το όφελος διαμορφώνονται οι κεντρικές πολιτικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση τονίζει ότι "η στάση μας μετεκλογικά θα καθοριστεί συλλογικά και τους δεσμεύει όλους και όλες". "Και το λέω κατηγορηματικά" υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ.


Capital
Αισιόδοξος για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας
http://www.capital.gr/News.asp?id=811974
Στο "Βήμα της Κυριακής" μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: «Δε θα ξεμπερδέψει το πολιτικό σύστημα με την ενοχλητική Αριστερά». Ο κ. Τσίπρας, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα "αντέξει" στις εκλογές και δηλώνει υπερήφανος που είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός ο οποίος διεκδικεί σταυρό, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις.

ΤΑ ΝΕΑ
Διψήφιες έδρες ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ
Της Βούλας Κεχαγιά
Διχάζει τους Ανανεωτικούς η στάση του ΣΥΝ προς το ΠΑΣΟΚ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις «κλείνει» ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτιά του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που γίνονται στην Κουμουνδούρου βάσει των τελευταίων δημοσκοπικών ποσοστών που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή, το κόμμα θα κερδίσει τουλάχιστον 8 έδρες.

Μία έδρα στην Α΄ Αθήνας, 3 έδρες στη Β΄ Αθήνας, 1 έδρα στην Αττική, 1 έδρα στη Β΄ Πειραιά, 1 έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ακόμη μία έδρα στην Αχαΐα ή στην Α΄ Πειραιά (όπου το 2007 εξέλεξε βουλευτές). Όχι όμως και στο Ηράκλειο όπου είχε εκλεγεί ο Αλέκος Αλαβάνος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίξει το 4%, τότε θα φτάσει στις 10- 11 έδρες (τις παραπάνω 9, συν μία δεύτερη στην Α΄ Αθήνας ή μία στη Β΄ Θεσσαλονίκης). Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον η Ν.Δ. δεν ξεπεράσει το 36%, τότε πιθανόν να εκλέξει και τον πρώτο από τους υποψηφίους της λίστας Επικρατείας. Σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με αποκλειστικό αντικείμενο την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, συζητήθηκε έντονα το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Περικλή Κοροβέση στην Α΄ Αθηνών και τονίστηκε ότι εάν ο ίδιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αυτό θα γίνει. Επίσης, σχολιάστηκε η στάση δύο στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, του Μιχάλη Σαμπατακάκη αλλά και του Σπύρου Λυκούδη, οι οποίοι παρά την απόφαση της τάσης τους να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απόσχουν εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους- κάτι που έκαναν και στην πανελλαδική σύσκεψη της πτέρυγας- με την επιλογή να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας και υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή» επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να δώσει ούτε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, σε αντίθεση με άλλα στελέχη της ίδιας πλευράς που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

● Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στο Μega εξέφρασε την απογοήτευση του κόμματός του από την παρουσία Παπανδρέου στη ΔΕΘ και τα όσα εξήγγειλε και παρατήρησε πως για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ένα νέο τριετές πρόγραμμα λιτότητας.

Με Χρυσόγελο στο ντιμπέιτ οι Οικολόγοι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Νταλιάνη

ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ και Γιάννα Κοντούλη θα είναι οι επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων, οι οποίοι άνευ απροόπτου θα ηγηθούν και του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στο Επικρατείας, μεταξύ των προσωπικοτήτων, συζητούνται η Μαρία ΠινίουΚαλή, ψυχή του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, ο Ηλίας Κατσούλης, καθηγητής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, δικηγόρος, παλιό στέλεχος του οικολογικού χώρου, καθημερινός ποδηλάτης και πρόσφατα πατέρας διδύμων, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του.

Σε ρόλο-έκπληξη, ο οποίος έχει σχέση με την προβολή των θέσεων του κόμματος, θα είναι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο Κώστας Διάκος, ιδρυτικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, κατεβαίνει στην Α΄ Αθήνας, ενώ αυτήν τη φορά δεν θα είναι ξανά στο Επικρατείας ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής.

Με συνέδριο
Η εκλογή Χρυσόγελου- Κοντούλη έγινε στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι προχθές το Σάββατο με κεντρικό σύνθημα «Οικολόγοι Πράσινοι- Ψήφος συνείδησης». Ο πρώτος θα εκπροσωπήσει το κόμμα και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όπου θα συμμετέχουν αυτή τη φορά, καθώς με ποσοστό 3,4% εξέλεξαν έναν ευρωβουλευτή στις πρόσφατες εκλογές. Ο Ν. Χρυσόγελος είναι χημικός περιβαλλοντολόγος, στέλεχος του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SΟS και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, συνέβαλε στη διαμόρφωση της νομοθεσίας για την ανακύκλωση στην Ελλάδα, ενώ, όπως υπογραμμίζει στο βιογραφικό του, «επιλέγει η ζωή του και οι πολιτικές του προτάσεις να μην αντιφάσκουν». Χθες, ενώ βρισκόταν στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Εύβοιας, τόνιζε πως «σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η ώρα των κρίσιμων επιλογών» και ότι μια φράση που δεν θα κουραστούν να επαναλαμβάνουν τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων είναι πως « καλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν τη φωνή της συνείδησής τους καινα επιλέξουν πώς θέλουν να ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τουςκαι ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της χώρας μας».

Στις θετικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων εστιάζει και η Γιάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας, η οποία υπογραμμίζει πως « σ΄ αυτή τη συλλογική προσπάθεια θέλουμε να πούμε στους πολίτες να ξεπεράσουν τον στείρο αρνητισμό και να ξεφύγουν από την απογοητευτική αντίληψη του τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν μπορεί να γίνει». Η Γ. Κοντούλη είναι τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» και μητέρα δύο αγοριών, ενώ σήμερα εργάζεται στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ).
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4536003&ct=1

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/09/2009_297239
ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τριετές πρόγραμμα λιτότητας
«Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν συνιστά «άλλο δρόμο». Κινείται κι αυτή στο μονόδρομο της λιτότητας, αύξησης της ανεργίας και της διεύρυνσης των ανισοτήτων», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Δραγασάκης, σχετικά με την συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.
«Εκείνο που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ στη Δ.Ε.Θ. είναι ένα τριετές πρόγραμμα λιτότητας μέσα σε ένα περιτύλιγμα επικοινωνιακών όρων χωρίς αντίκρισμα», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Δραγασάκης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ


No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...