Wednesday, September 09, 2009

Tsakthan Daily, 10 September 2009 -- SYRIZA'S ELEVEN

Tsakthan Daily, September 10, 2009

SYRIZA’S ELEVEN


Και να σύντροφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα, καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα. Να που ο ένας θα πάει στην τηλεμαχία, ο άλλος θα μιλήσει στη συγκέντρωση, η άλλη θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, οι πιο έμπειροι/ες στο γραπτό λόγο, στο στρατηγικό πολιτικό σχεδιασμό και στην οργανωτική-εκλογική δουλειά θα στελεχώσουν το γραφείο τύπου και τις αντίστοιχες επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παλιότεροι μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο δίνοντας «τόπο στα νιάτα» να μπουν στην πρώτη τη γραμμή, να λερωθούν, να ματώσουν τα γόνατά τους, να φροντίσουν μόνοι τους τις πληγές τους, να τρέξουν χωρίς τις βοηθητικές ρόδες, να ερωτευτούν τους/τις ψηφοφόρους, να συμμετέχουν στις κοινωνικο-κινηματικές διαδικασίες, να…να…να… Οι έντεκα του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνονται. Το επόμενο βήμα είναι να οργανωθούν οι ανένταχτοι/ες που κατά τεκμήριο αποτελούν τα πιο καθαρά μάτια του κινήματός μας. Ζητάω πολλά; Όχι. Είναι τα αυτονόητα…


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr

http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com


Οι Δαναοί
Πασπαλά Έλλη
Μουσική/Στίχοι: Ηλίας Λιούγκος / Αγαθή Δημητρούκα

Οι Δαναοί από παλιά
ήταν παιδιά ιδιότροπα
λες κι έπαιρναν του έρωτα
τα δυνατά ψυχότροπα

Είχαν τα μάτια κόκκινα
τα πρόσωπα τους άσπρα
και τις καρδιές τους κόσκινα
για να περνάνε τ' άστρα

Γι' αυτό λοιπόν μην απορείς
και μην παραξενεύεσαι
την τρέλα που 'χει ο έρωτας
να μάθεις να τη σέβεσαι

Οι Δαναοί από παλιά
ήταν παιδιά λεβέντικα
δε βγαίναν απ' τα σπίτια τους
πριν πάει η ώρα έντεκα

Τραγούδαγαν ανάπαιστους
χορεύανε σπονδείους
γλεντούσαν τις αγάπες τους
και τους κρυφούς τους βίους

Γι' αυτό λοιπόν μην απορείς
και μην παραξενεύεσαι
την τρέλα που 'χει ο έρωτας
να μάθεις να τη σέβεσαι



HELLENIC BUSINESS
Αλ. Τσίπρας: « Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον ΣΥΡΙΖΑ»
http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/14726.html
Αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι απλά θέλουν να ασκήσουν εξουσία και υπογράμμισε ότι «η «κοινωνία θέλει αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική εναλλαγή».
Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Κτηνοτρόφων, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής στον αγροτικό τομέα.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 12:30 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα συναντηθεί επίσης με Συμβασιούχους Πυροσβέστες και με το Σωματείο εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.».


ΑΠΕ

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7937993
(Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Για την Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ

Ήταν μια μαζικότατη συνάντηση με πλούσιο προβληματισμό, με πολύ αγωνία για το μέλλον του ΣΥΝ και της ανανεωτικής Αριστεράς. Κατέληξε με μια ομόφωνη έγκριση της απόφασης για εκλογική πανστρατιά, όλων των φίλων της ανανεωτικής πτέρυγας. Για να σιγουρέψουμε την παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς στη νέα βουλή με το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Η χώρα χρειάζεται όχι μόνο κυβέρνηση αλλά και μια αριστερή αντιπολίτευση, ως δύναμη ελέγχου και προοδευτικών προτάσεων.

Μια βουλή χωρίς τη φωνή της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς θα γυρίσει τον αγώνα για την ανανέωση της αριστεράς τουλάχιστον είκοσι χρόνια πίσω. Θα κερδίσουν όλοι οι άλλοι, το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία κάποιους βουλευτές, ο σταλινισμός και η ακροδεξιά το μονοπώλιο της αντιπολίτευσης στο δικομματισμό. Και θα χάσουμε όλοι εμείς, ανεξάρτητα από διαφορές και απόψεις.

Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολλά για να θυμώσουμε και να απογοητεύσουμε τον κόσμο της Αριστεράς. Αλλά Αριστερά δεν είναι ούτε ο Παπαδημούλης, ούτε ο Αλαβάνος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κουβέλης. Αριστερά είναι ο κόσμος και χρωστάμε σε αυτόν τον κόσμο να βάλουμε ένα στοπ σε αυτή την κακή εικόνα και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Το ρεύμα της ανανεωτικής Αριστεράς, ένα ρεύμα που έχει αγωνιστές της Αριστεράς που έχουν στρατευτεί καιρό, κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην Ν.Δ., εδώ και 40 χρόνια και που τροφοδοτήθηκε πριν από 20 χρόνια και από μια νέα φουρνιά ανανεωτών της Αριστεράς, με το ρήγμα στο τότε ΚΚΕ, έχει την υποχρέωση να προβάλει και να ενισχύσει αυτά τα ανανεωτικά χαρακτηριστικά, με ιδέες, προτάσεις, πρόγραμμα σε όλη την εκλογική μας εκστρατεία.

Για την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκλογές είναι αγώνας όλοι εναντίον όλων. Προφανώς θα έχουμε έναν σκληρό ανταγωνισμό και με το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές. Η μαχητική, ομόθυμη συμμετοχή των φίλων της ανανεωτικής πτέρυγας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα κακό νέο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η συμμετοχή αυτή, με το διακριτό σχήμα των ιδεών της ανανεωτικής αριστεράς σε αυτήν την εκλογική πανστρατιά, είναι φανερό ότι μπορεί να προσθέσει σημαντικά και να ανακτήσει ένα μέρος από τους πολίτες που ήρθαν σε εμάς κάποια στιγμή, τουλάχιστον δημοσκοπικά, και λάθη δικά μας, λάθη των ηγετικών επιλογών ή δημόσιας εικόνας ή ηγετικών αντιπαραθέσεων που ξαναγύρισαν στην κοίτη του ΠΑΣΟΚ. Σε 25 ημέρες δεν μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω και να ξαναβρούμε το βηματισμό και το νήμα της δημοσκοπικής μας άνθησης. Αλλά μπορούμε να κερδίσουμε ένα μέρος από αυτή την χαμένη εμπιστοσύνη. Και μετά τις εκλογές με ανοιχτή καρδιά, με ανοιχτά μυαλά να ξαναδούμε τα πάντα από την αρχή. Για να δούμε τι λάθη κάναμε, τι πρέπει να αλλάξουμε, τι περισσότερο πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε ο Συνασπισμός, το κόμμα μας, να ξαναγίνει το ισχυρό κόμμα της ανανεωτικής και σύγχρονης αριστεράς. Και φυσικά να μην διαλυθεί, να μη διαχυθεί μέσα στην πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις δημοσκοπήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τα όσα αρνητικά έως και καταστροφικά συνέβησαν τις τελευταία στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματός μας, ένας κόσμος θέλει την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος αυτός είναι μαζοχιστές και θέλει να συνεχίσουμε τα ίδια. Σημαίνει ότι πρέπει να αντιστοιχηθούμε με το αίσθημα αυτού του κόσμου. Να φύγουμε από τους εσωτερικούς μικρόκοσμους και ο καθένας να προσφέρει το θετικό του φορτίο. Να σταματήσει μια λογική εσωτερικής αντιπαλότητας. Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να μην εχθρεύονται τον ΣΥΝ. Να μην θεωρούν ότι κύριο επαναστατικό καθήκον είναι οργάνωση ενός εσωτερικού πολέμου απέναντι στις απόψεις, τους υποψηφίους, τα στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας. Αλλά να δούμε πώς όλοι μαζί, συνθέτοντας προτάσεις, γνώμες, ανάγκες, θα πάμε όσο το δυνατό καλύτερα στην κοινωνία. Οι πολίτες της Αριστεράς είναι πολύ-πολύ διαφορετικό πράγμα από τον δικό μας μικρόκοσμο. Και επειδή υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις, ας αφήσουμε τους πολίτες, χωρίς γραμμές, χωρίς εσωτερικές αντιπαλότητες και εμφυλίους, να αξιολογήσουν απόψεις, πρόσωπα, προοπτικές και να τα συνυπολογίσουμε και αυτά την επόμενη μέρα. Αρκεί να είμαστε ισχυροί συνεκτικοί, συλλογικοί και παρόντες στις μετεκλογικές εξελίξεις με μια δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία πιστεύω ότι πρέπει να είναι ισχυρή η παρουσία του κόμματός μου του Συνασπισμού αλλά και των ανανεωτικών ιδεών, τις οποίες είμαι υπερήφανος που υπηρετώ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/9/2009
ΕPA
Θεσσαλονίκη - Δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ Α. Τσίπρα για τις εκλογές - Συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων
Συγγραφέας Ρούμπος Ν. (ANA) – 5 ώρες πριν
http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5j76aEeAuPg3WKtiKT__3_bpu4hiA
«Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «παρών» στην εκλογική μάχη, ενωμένος παρά τις δυσκολίες. Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι «έτσι όπως διεξάγεται μέχρι τα τώρα ο προεκλογικός αγώνας, είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να έχουμε δύο μονομάχους, μια ατζέντα σχεδόν όμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα, τα κοινωνικά και τα οικονομικά, και το δίλημμα που θα τεθεί στους πολίτες είναι με ποιον από τους δύο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική». Πρόσθεσε πως «οι πολίτες θέλουν να δουν σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν τη ζωή τους, που θα τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλουν να δουν ποιος από τους δύο θα κυβερνήσει, συνεχίζοντας η ζωή τους να είναι ίδια, συνεχίζοντας η κοινωνία να βουλιάζει στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σημερινές πολιτικές». Ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών για να επιβάλλει αυτή την πολιτική ατζέντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας. Θα είναι παρών, ενωμένος, παρά τις δυσκολίες του", είπε και πρόσθεσε: "Πολύ σύντομα θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα το δείτε. Τα πολιτικά έχουν σημασία. Τα τεχνικά θα τα ξεπεράσουμε". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους. Ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Καμπούρης επισήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν οικονομική ενίσχυση για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αποζημιώσεις για την περσινή ξηρασία, έλεγχο της αγοράς για μείωση της ψαλίδας παραγωγού-καταναλωτή, καθώς και την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι είναι οι Ελληνες με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β΄κατηγορίας. Υπογράμμισε ότι το κρίσιμο θέμα είναι η ασυδοσία και η αισχροκέρδεια στην αγορά σε συνδυασμό με τα καρτέλ του κρέατος και του γάλακτος και δήλωσε: «Είναι φανερό ότι αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και τομές για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας, σε λίγα χρόνια θα εισάγουμε μονάχα προϊόντα. Το κυριότερο, όμως, σε λίγα χρόνια θα ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε σε εθνική κλίμακα μια πολιτική ανασυγκρότησης της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας και αναζωογόνησης της υπαίθρου. Και αυτό για εμάς είναι εθνικό θέμα. Ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα».

NAYTEMΠOΡIKH

Τσίπρας: Δύο μονομάχοι, με ατζέντα σχεδόν όμοια
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1713068

Θεσσαλονίκη

Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει τα προβλήματα και θα δώσει ενωμένος, δυναμικό «παρών» στην εκλογική μάχη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξαπέλυσε επίθεση κατά του δικομματισμού, τονίζοντας πως στόχος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχουν «δύο μονομάχοι, μια ατζέντα σχεδόν όμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα, τα κοινωνικά και τα οικονομικά, και το δίλημμα που θα τεθεί στους πολίτες είναι με ποιον από τους δύο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «οι πολίτες θέλουν να δουν σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν τη ζωή τους, που θα τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν θέλουν να δουν ποιος από τους δύο θα κυβερνήσει, συνεχίζοντας η ζωή τους να είναι ίδια, συνεχίζοντας η κοινωνία να βουλιάζει στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σημερινές πολιτικές».

Συνάντηση

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΝ περιόδευσε στο πολυκατάστημα «Φωκάς» και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Δημήτρης Καμπούρης, τον ενημέρωσε για τα προβλήματά τους και τις διεκδικήσεις τους, όπως είναι η οικονομική ενίσχυση για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημά τους, οι αποζημιώσεις για την περσινή ξηρασία, ο έλεγχο της αγοράς προκειμένου να μειωθεί η διαφορά της τιμής που πουλάει ο παραγωγός και αυτής που φθάνει στον καταναλωτή κ.ά.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5250633&publDate=10/9/2009
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Φορτισμένο κλίμα και «συμμαχία» της ανάγκης
Ακόμα και την αυτόνομη κάθοδό της στις εκλογές μελετούσε η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ πριν αποφασίσει παραμονή στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι νεοτέρας
Ιδιαίτερα φορτισμένο είναι το κλίμα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλάι σε όλα τ' άλλα, προστέθηκε και το μήνυμα που εξέπεμψε η πανελλαδική σύσκεψη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ, η οποία αν και επί του παρόντος παραμένει στο σχήμα και τα στελέχη της συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν εγγυάται για το τι θα πράξει μετεκλογικά. Εξοργισμένα εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι τα όσα ειπώθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας σ' αυτή τη σύσκεψη συνιστούν πλήγμα για το σχήμα.
Σε ανακοίνωση της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» αφού σημειώνεται η διαφωνία της με την απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, την «υποβάθμιση και τη διάχυση του ΣΥΝ στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται: «Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες από τη δραματική τροπή των καταστάσεων στο κόμμα μας και την αδυναμία της πλειοψηφίας να υπερασπιστεί την υπόσταση του ΣΥΝ» και σημειώνεται με νόημα: «Σήμερα, με δεδομένες όλες τις αδυναμίες για μια σαφή πολιτική διέξοδο και την ανυπαρξία πολιτικού χρόνου, ως Ανανεωτική Πτέρυγα αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια μέσα από τη θεσμική παρουσία μας στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ». Ενώ παρακάτω κάνει λόγο για μάχη για «ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς» και δηλώνει ότι θα διατυπώνει «και μέσα από τα ψηφοδέλτια ανοιχτά, μαχητικά και διακριτά τις απόψεις της», επιδιώκοντας «με την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση να είναι παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις» αποκτώντας «ένα νέο ρόλο».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως ουσιαστικά η «Ανανεωτική Πτέρυγα» δηλώνει πως η παραμονή της στο σχήμα έχει ημερομηνία λήξεως και της χρέωναν «πολιτική ανεντιμότητα», καθώς, όπως έλεγαν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το όχημα που θα μεταφέρει στελέχη της στη Βουλή για να «αποβιβαστούν» απ' αυτόν μετά και να οδεύσουν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ολα για μια θέση στη Βουλή
Να σημειώσουμε εδώ ότι στη σύσκεψη ήταν ολοφάνερη η διάθεση, ενδεχομένως της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων, να εκφραστεί «η ανανεωτική αριστερά» με διαφορετικό φορέα, ο οποίος θα μπορούσε να επιδιώξει συνεργασία με τους «Οικολόγους - Πράσινους». Η σχετική πρόταση δεν υιοθετήθηκε μόνο και μόνο επειδή «δεν έχουμε τη δυνατότητα χωριστής καθόδου» όπως είπε ο Φ. Κουβέλης. Ωστόσο ο εισηγητής της Μ. Σαμπατακάκης αντέτεινε πως είναι ορατός ο κίνδυνος η «Ανανεωτική Πτέρυγα» να μην εκπροσωπείται στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αν μπει στη Βουλή και επεσήμανε πως με τη συμμετοχή «θα γίνουμε μέρος του προβλήματος ενός θνησιγενούς μορφώματος». Ο Σπ. Λυκούδης δήλωσε ότι συμμερίζεται την «καθολική σχεδόν απαίτηση για αυτονόμηση της δικής μας ανανεωτικής πορείας», όμως «ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν μας αφήνει τέτοια περιθώρια».
Χτες, μία μέρα μετά τη σύσκεψη, στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο «Κόκκινο», κάλεσε τις συνιστώσες του «να μην εχθρεύονται τον ΣΥΝ, να μην θεωρούν ότι κύριο επαναστατικό καθήκον είναι οργάνωση ενός εσωτερικού πολέμου απέναντι στις απόψεις, τους υποψηφίους, τα στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας».
Στο μεταξύ η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε - όχι χωρίς ενστάσεις απ' όσους θεωρούν ότι ο ΣΥΝ κατόρθωσε τελικά να «καπελώσει» το σχήμα - να ορίσει τον Αλ. Τσίπρα ως εκπρόσωπό του, συνεπώς να είναι αυτός που θα εμφανιστεί στο ντιμπέιτ και σε κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μετέχουν και άλλα κεντρικά στελέχη του χώρου. Ορίστηκαν ακόμα ο Γ. Δραγασάκης και ο Α. Νταβανέλλος, υπεύθυνοι για τον Τύπο.
Σαν ώριμο φρούτο...
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5249876&publDate=10/9/2009
«Η Αριστερά πρέπει να είναι και διαρθρωτική και διαχειριστική και μεταρρυθμιστική. Δεν μπορεί να είναι μόνο επαναστατική, τότε δεν είναι Αριστερά είναι κάτι άλλο. Πρέπει να είναι και μεταρρυθμιστική. Ξέρετε πολλές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία ήταν σημαντικότερες από κάποιες επαναστάσεις (...) Η Αριστερά οφείλει να είναι ανοιχτή και οφείλει να συνεργάζεται. Πρέπει να δούμε κυβερνήσεις συνεργασίας επιτέλους, όχι του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, ας γίνει και του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ που μοιάζουν πιο πολύ». Τάδε έφη Γρ. Ψαριανός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πριν μερικές μέρες δήλωνε σε άλλη συνέντευξη: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεσμευτεί σε 3 - 4 μεγάλα θέματα με τα οποία συμφωνούμε προγραμματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να παράσχω εγώ προσωπικά ψήφο ανοχής». Ο ίδιος και το κόμμα του τάσσεται αναφανδόν υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και είναι έτοιμοι να συνδράμουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ρίχνουν άπαντες νερό στο μύλο της προπαγάνδας που λέει ότι πρέπει να διαμορφωθεί κλίμα πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης για να μπορεί το κεφάλαιο ανενόχλητο και με σταθερές κυβερνήσεις να κουμαντάρει το σύστημα και να προωθεί την πολιτική του. Θέλουν και επιδιώκουν κυβερνήσεις αντιλαϊκές που θα έχουν το προσωπείο της «συνεργασίας» για να μασάει ο λαός κουτόχορτο. Και δεν τα λέει αυτά η Ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ, στην οποία όλοι οι υπόλοιποι χρεώνουν κατά κανόνα τη συνεργασιολογία. Τα λένε σούμπιτοι εκεί στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτώντας σενάρια και ζυμώσεις σε βάρος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ

«Κυβερνητικός παρτενέρ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»
Δικαιώθηκε η στάση μας είπε η Παπαρήγα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε χθες από τη Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατήγγειλε ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών φιλοδοξούν να δείξουν ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του συστήματος σε συνθήκες κρίσης.

Η γ.γ. του ΚΚΕ επιτέθηκε επίσης με σκληρές εκφράσεις στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις δηλώσεις του για το ΚΚΕ: «Λίγη μετριοπάθεια δεν θα πείραζε. Να μιλάς με τέτοιους τόνους όταν το δικό σου εγχείρημα έχει αποτύχει μέχρι γελοιοποίησης, θέλει και μια συγγνώμη. Εμείς, όπως βλέπετε, δεν βγήκαμε με πανηγυρισμούς. Κάνουμε πολιτική εκτίμηση και λέμε ότι είναι αδιέξοδο της στρατηγικής τους».

Η κ. Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 74η ΔΕΘ, προέβλεψε ότι μετά τις επικείμενες εκλογές η χώρα θα έχει αντιλαϊκή κυβέρνηση και αντιλαϊκή αντιπολίτευση και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μειώσουν τη δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων και να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

«Κάτω η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, πάνω το ΚΚΕ», επανέλαβε η γ.γ. του ΚΚΕ, η οποία απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα μας πάρουν με τις πέτρες οι ψηφοφόροι», ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των μεγαλοβιομηχάνων για τα θέματα της ανεργίας, του ελαστικού ωραρίου και του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Στην τοποθέτησή της, αναφερόμενη στο θέμα του εμβολιασμού για τη γρίπη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στις προθέσεις της είναι να ευνοήσει τις φαρμακοβιομηχανίες, ενώ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εξάπλωσης στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είπε ότι θα πρέπει να δοθούν άδειες στους εργαζόμενους γονείς για να περιθάλψουν τα παιδιά τους. Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε και εναντίον των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται ως «έντιμος κακός», ο κ. Παπανδρέου ως «ήπιος ευαίσθητος». «Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά και οι δύο θα εφαρμόσουν την ίδια άγρια πολιτική», είπε.

Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ δέχεται αντικομμουνιστική επίθεση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ να έχουν μελετήσει κάποιο σχέδιο ανάλογης επίθεσης, η οποία όμως «μπορεί να είναι πιο κομψή ή να την προωθήσουν μέσω άλλων κέντρων».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι «ο κυβερνητικός παρτενέρ» και ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Σχολιάζοντας εξάλλου τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΚΚΕ γύρισε την πλάτη στις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα στην Αριστερά.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ
Να δοθούν άδειες σε εργαζόμενους γονείς για να περιθάλψουν τα παιδιά τους

Σε όλη τη χώρα το Μ-Λ ΚΚΕ

ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ κατεβαίνει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Με κεντρικό σύνθημα «ούτε Δεξιά, ούτε ΠΑΣΟΚ, για μία πραγματική Αριστερά», το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να συσπειρωθούν σε μία αγωνιστική γραμμή που στην προμετωπίδα της θα βάζει τα μεγάλα προβλήματα του λαού, τη φτώχεια, την ανεργία, την καταπίεση και τους μεγάλους στόχους του αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας. Καλεί επίσης τους εργαζομένους να πάνε κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού και να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της υποτέλειας και της πρόσδεσης στο φιλοπόλεμο άρμα των ιμπεριαλιστών.


Ο Τσίπρας πάει στο ντιμπέιτ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ θα εκπροσωπήσει τελικώς τον ΣΥΡΙΖΑ στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Τη σχετική απόφαση πήρε χθες η Γραμματεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ορίζοντας ως μέλη της εκλογικής επιτροπής τούς Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάννη Δραγασάκη. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ, δεδομένου ότι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου είχε επιλεγεί σε δεύτερο χρόνο ο Αλέκος Αλαβάνος και ενώ ήδη από την Κουμουνδούρου διέρρεε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο κ. Τσίπρας. Τις πολιτικές θέσεις του κόμματος θα προωθούν οι Γ. Δραγασάκης και Αντώνης Νταβανέλλος, ενώ ο ΣΥΝ ευελπιστεί ότι τις επόμενες ημέρες θα επιλυθεί το ζήτημα της τηλεοπτικής παρουσίας του κ. Τσίπρα που κατεβαίνει στην Α΄ Αθηνών με σταυρό. Χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι στόχος των δύο μεγάλων κομμάτων είναι να έχουμε δύο μονομάχους, μία ατζέντα σχεδόν όμοια, και το δίλημμα που θα τεθεί είναι με ποιον από τους δύο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική.

Τα ονόματα
Στο μεταξύ ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία θα συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΝ αλλά και των συμμαχικών συνιστωσών. Το μεγάλο «αγκάθι» στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων εντοπίζεται στην υποψηφιότητα του Περικλή Κοροβέση, οι αναφορές του οποίου για χρηματισμό της Αριστεράς επί Οικουμενικής προκάλεσαν σάλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Κουμουνδούρου. «Αυτοδικαίως έχει τη δυνατότητα να ζητήσει να είναι και πάλι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, ωστόσο κανείς δεν τον έχει προτείνει, ούτε όμως και ο ίδιος έχει κάνει κάποια κίνηση» έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Στην Α΄ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι (με σταυρό) ο Αλέξης Τσίπρας, η Άννα Φιλίνη, ο Νίκος Βούτσης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης. Επίσης, στην ίδια περιφέρεια θα κατέβει ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ Δημήτρης Τζανακόπουλος και πιθανότατα ο Χρήστος Καραμάνος (ΚΟΕ).

Στη Β΄ Αθηνών θα θέσουν υποψηφιότητα οι Φώτης Κουβέλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Στρατούλης, Σόφη Παπαδόγιαννη, Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Καρίτζης.

Στο Υπόλοιπο Αττικής θα είναι υποψήφιοι οι Θανάσης Λεβέντης, Ελένη Σωτηρίου (ΚΟΕ), Ιωάννα Στεργίου, Γιάννης Τόλιος και Γιώργος Πάντζας (ΔΗΚΚΙ). Ο Βαγγέλης Αποστόλου θα είναι υποψήφιος στην Εύβοια, ενώ στο Ηράκλειο όπου ορφανεύει η έδρα μετά την αποχώρηση Αλαβάνου αναμένεται να είναι υποψήφια η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και ο Μιχάλης Χριτσωτάκης. Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιοι οι Νίκος Τσούκαλης, Π. Χατζηλάμπρου (ΚΟΕ) και Ηλίας Γρηγόρης. Επίσης, στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι οι Τάσος Κουράκης, Πέττυ Πέρκα και Ασημίνα Ξηροτήρη, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα κατέβουν η Λίτσα Πασχαλίδου-Αμανατίδου και ενδεχομένως η κ. Μπρεκάση (ΚΟΕ).

Οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Μπανιάς θα ενταχθούν στις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4535506&ct=1


ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
[ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ] Η «ακέφαλη ηγεσία» μάς αποδυναμώνει στην κοινωνία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η ακέφαλη ηγεσία μάς αποδυναμώνει στην κοινωνία, λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θόδωρος Μαργαρίτης, στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ και υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. Εξηγώντας την απόφαση των Ανανεωτών να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παραμένοντας στο κόμμα τους, επισημαίνει ότι χρειάζεται εκπροσώπηση της Ανανεωτικής Αριστεράς στη Βουλή.

ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ σε διάλυση;
Ο χώρος αυτός πέρασε μια μεγάλη κρίση. Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανέκοψε τον διάλογο για τη σημερινή κατάσταση του ΣΥΝ, τη διέξοδο από την κρίση και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες. Τόσο απλά... Υπάρχουν υπεύθυνοι;
Είναι αρνητικό το γεγονός ότι με αφορμή τον επικεφαλής του σχήματος δημιουργήθηκαν πρόσθετες δυσκολίες. Οι απαιτήσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακατανόητες. Η «ακέφαλη ηγεσία» μάς αποδυναμώνει στην κοινωνία.

Και σαν «εικόνα» και, κυρίως, επί της ουσίας.

«Ηγεμονίστικη» η στάση του ΣΥΝ, όπως ισχυρίζονται οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τα αυτονόητα. Ο ΣΥΝ δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε αμφισβήτηση.

Δηλαδή τώρα υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα;

Ο Αλ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του κόμματός μου. Έχω διαφωνίες σε πολλά θέματα μαζί του. Όμως εδώ πρόκειται για την υπεράσπιση του κόμματος από άδικες επιθέσεις. Το θέμα είναι πολιτικό και θεσμικό, όχι προσωπικό. Η Ανανεωτική Πτέρυγα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;
Η ενδεχόμενη μη συμμετοχή των στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε πιθανώς να μείνει το σχήμα εκτός Βουλής. Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τα σενάρια αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και θα ακύρωνε κάθε νέα δυναμική για ανατροπή του δικομματικού πολιτικού συστήματος με την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία.

Τι υπαγόρευσε αυτή την επιλογή;

Ο ΣΥΝ έχει μια αναμφισβήτητη προσφορά στην ιστορία του τόπου. Έχει προτάσεις, αγώνες και νίκες. Αυτός ο χώρος με όλα τα αρνητικά και τα μειονεκτήματά του δεν μπορεί να πάει στο περιθώριο.

Χρειάζεται επομένως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Η επόμενη μέρα;
Η Ανανεωτική Πτέρυγα με συναίσθηση ευθύνης για τον Συνασπισμό θα επιδιώξει να δοθεί αυτή η εκλογική μάχη ώστε την «επόμενη μέρα» από καλύτερες θέσεις να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου μας από την πρόσφατη απαράδεκτη κρίση.

Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;
Σήμερα δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ κινείται περισσότερο σε δεξιόστροφες κατευθύνσεις. Κατά τα άλλα, ακούμε ευχές και καλές προθέσεις. Δεν έχουμε δει συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες. Όπως έλεγε και ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, «έχουμε διεύθυνση και τηλέφωνα...». Το ΠΑΣΟΚ είναι όμως ανοιχτό σε συνεργασίες.

Στα λόγια βέβαια. Δεν έχουμε δει όμως συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για να διαπιστώσουμε συμφωνίες ή διαφωνίες. Μόνο πύργους στην άμμο.

Ο κ. Καραμανλής σας αιφνιδίασε με τις εκλογές;
Αιφνιδίασε το κόμμα του πρώτα απ΄ όλα. Υπουργοί και σημαντικά στελέχη διαφωνούσαν με τις εκλογές. Έχει πάρει πάνω του όλο το παιχνίδι, άρα και όλα τα αποτελέσματα.

Γιατί πήγε σε πρόωρες εκλογές;

Η κυβέρνηση είχε καταρρεύσει. Ο ίδιος φτιάχνει σενάρια διάσωσης. Είναι όμως σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις. Θα κυβερνήσει;

Το ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές, δεν πείθει. Η αυτοδυναμία δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Δεν κερδίζει θετικά. Η υπεροχή του προκύπτει από την παταγώδη αποτυχία της Ν.Δ.

Ο ΛΑΟΣ σε άνοδο;
Δυστυχώς, έτσι φαίνεται. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη οι ακραίες συντηρητικές δυνάμεις μπαίνουν χοντρά στο παιχνίδι. Ας προβληματιστούμε όλοι.

Το ΚΚΕ σήμερα;
Στον κόσμο του... Οικολόγοι-Πράσινοι μετά τις ευρωεκλογές;

Θα ήταν καλύτερο να ήμασταν όλοι μαζί. Η συνάντηση Αριστεράς και Οικολογίας είναι το μέλλον. Οψόμεθα...

Πρώτες προτεραιότητες της Αριστεράς για τη χώρα;

Διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας από την οικονομική κρίση.

Περιβαλλοντική σωτηρία.

Εκσυγχρονισμός της δημόσιας ζωής από τον «τριτοκοσμισμό». Πόσο κουραστική υπήρξε και σε προσωπικό επίπεδο αυτή η κρίση του χώρου σας;

Εξοντωτική. Σε οδηγεί να παίρνεις χάπια για το στομάχι. Δώρο δηλαδή στις....

φαρμακοβιομηχανίες!

Αριστερός σήμερα;
Δύσκολη απάντηση.

Χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια. Εκεί κρίνονται οι αξίες της Αριστεράς.

Με ελπίδα;
Να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο και να προσπαθούμε σήμερα να το πετύχουμε.

Υποψήφιος βουλευτής;
Στην Α΄ Αθηνών.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4535533&ct=1



ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=287578&dt=10/09/2009
Μοίρασαν τους ρόλους οι συνιστώσες
του ΣΥΡΙΖΑ
Εκπρόσωπος της Συμμαχίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ο Αλ. Τσίπρας- Οι Ανανεωτικοί στη Γραμματεία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ | Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009
Η συγκρότηση ψηφοδελτίων ως το ερχόμενο Σάββατο και η μάχη του σταυρού βρίσκει όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τάσεις του ΣΥΝ, σε αγώνα δρόμου για την εκλογή στελεχών τους στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στον προεκλογικό αγώνα τη θέση του πρώτου μεταξύ ίσων αλλά και του εκπροσώπου της Συμμαχίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων- κατά δήλωση που θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών- θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, όπως συμφωνήθηκε χθες στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπήσει το συμμαχικό σχήμα στο ντιμπέιτ και θα είναι ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας, μαζί με τον κ. Μανώλη Γλέζο (Ενεργοί Πολίτες) εφόσον ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση στην πρόταση που του κάνει η Γραμματεία- χθες έλειπε από τη συνεδρίαση. Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο κ. Ι. Δραγασάκης , με αναπληρωτή τον κ. Αντ. Νταβανέλλο (ΔΕΑ) ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η Γραμματεία προτείνει στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης κεντρικός ομιλητής να είναι ο κ. Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ), μαζί με τον κ. Ι. Μπανιά (ΑΚΟΑ) και τον κ. Χρ. Κατσούλα (ΚΟΕ).

Καθορίστηκε ότι κέντρο λήψης των αποφάσεων για την οργάνωση της εκλογικής μάχης είναι η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (εκπρόσωποι των 11 συνιστωσών και ανένταχτων) με τη συμμετοχή επίσης τριών ακόμη στελεχών από τον ΣΥΝ, του κ. Π. Λαφαζάνη, του κ. Δραγασάκη (υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και προβολή των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ) και ενός στελέχους της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Επιπλέον, αναμένεται σήμερα, όπως τόνιζαν από το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, να έχει βρεθεί φόρμουλα ώστε να αρθούν οι χρονικοί περιορισμοί- εξαιτίας της επιλογής για «συλλογική ηγεσία» που δεν επιτρέπει τη χρήση προνομίων αρχηγού κόμματος- στην τηλεοπτική παρουσία του κ. Τσίπρα. Εν τω μεταξύ, το θέμα των μετεκλογικών διεργασιών και συνεργασιών επανέρχεται συνεχώς. Η Ανανεωτική Πτέρυγα ανακοίνωσε ότι στοχεύει στην εκλογή πολλών βουλευτών από την τάση ώστε να «είναι παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις», όπως άλλωστε δήλωσε χθες στον Αθήνα 9,84 ο κ. Ι. Μπαλάφας.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...