Thursday, September 03, 2009

Πού το πάει ο Καρατζαφέρης;

Ανατινάζει την "πολυκατοικία" της ΝΔ ο Καρατζαφέρης ή πάει να πιάσει "ρετιρέ" και να γίνει διαχειριστής της; Τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.
Για να προσέξει όλη η Αριστερά!


tsakthan

"Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε και το γεγονός εμπίπτει στο άρθρο 38 του Συντάγματος, που προβλέπει την ανάθεση διερευνητικών εντολών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προκηρύξει εκλογές και από τα κόμματα να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.
Όπως είπε ο Γ.Καρατζαφέρης: «Η παραίτηση του πρωθυπουργού πέφτει στο άρθρο 38 του Συντάγματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της κυβέρνηση αν αυτή παραιτηθεί καθώς κι αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της. Ο πρωθυπουργός της παραιτουμένης κυβερνήσεως είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών και εφαρμόζεται η διάταξη 37 που μιλά για διερευνητικές εντολές.
»Εδώ έχουμε ad hoc εφαρμογή του άρθρου 38. Παραιτήθη δημοσίως ο πρωθυπουργός και πρέπει η Δημοκρατία θεσμικά να αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από το άρθρο 38.
»Θέλω να πιστεύω ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος με την ευαισθησία που διαθέτει για τη Δημοκρατία όσο και ο σεβαστός Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αντιληφθεί ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκλογές αν δεν εφαρμοστούν οι διαδικασίες του άρθρου 37 όπως επιτάσσει το άρθρο 38 μετά την δημόσια παραίτηση του πρωθυπουργού. Καλώ τα κόμματα να λάβουν δημόσια θέση απέναντι στο θέμα μπροστά στη δημόσια παραίτηση του πρωθυπουργού».

Απαντώντας ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, επέκρινε τον Γ.Καρατζαφέρη για εκτόξευση πυροτεχνημάτων και κατά το δοκούν ερμηνεία του Συντάγματος.

«Είναι προφανές ότι ο καθένας μπορεί να δίνει τις ερμηνείες που ψάχνει προκειμένου να δικαιολογήσει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύει. Λυπούμαι, με όλο το σεβασμό προς την θεσμική σας ιδιότητα, που χρειάζεται να καταφύγετε σε αυτή την άτυπη ακόμη έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην εκτόξευση ενός τόσο μικρής εμβέλειας πυροτεχνήματος για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.
»Είναι προφανές ότι μόνο εσείς είδατε παραίτηση της κυβερνήσεως και του πρωθυπουργού. Και θέλω να πιστεύω ότι κανένας από μας δεν ζητά το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως ερμηνευτής του Συντάγματος και να προδικάζει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Ζώης.
Σχολιάζοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ.Παπουτσής ανέφερε πως η ουσία είναι ότι ο κ. Καραμανλής δεν ακολούθησε τους κανόνες του Συντάγματος αλλά τους κανόνες της τηλεοπτικής Δημοκρατίας. Στην ώρα των δελτίων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την εντολή που έλαβε το 2007, και ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακολουθώντας την κανονική διαδικασία.
«Πρόκειται για ομολογία αποτυχίας, ακυβερνησίας και παραίτηση» είπε ο κ. Παπουτσής. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε «τον απόλυτο σεβασμό στη σοφία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος θα ακούσει τους λόγους τους οποίους θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα επιλέξει την ορθότερη οδό που θα συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός θετικού πολιτικού κλίματος και κυρίως στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των δημοκρατικών μας θεσμών».
http://www.in.gr Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...