Thursday, August 06, 2009

TSAKTHAN DAILY, 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, Ο Γιάγκος στο Στρατό, ο Δράκος στο Συνασπισμό κι εγώ Μόνος στο Σπίτι

TSAKTHAN DAILY, 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ο Γιάγκος στο Στρατό, ο Δράκος στο Συνασπισμό κι εγώ Μόνος στο Σπίτι


Μιας και είναι πιο χαλαροί οι ρυθμοί εργασίας και ζωής αυτές τις «ήσυχες μέρες του Αυγούστου», ας ξεκινήσουμε σήμερα από ένα άρθρο του Νίκου Κιάου στην χτεσινή «Ελευθεροτυπία». Ο αρθρογράφος τα έβαλε με τον Αντρέα Καρίτζη γιατί στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή ζήτησε «δεύτερη αριστερή στροφή». Ο Κιάος αρθρογραφεί σε μια καθημερινή εφημερίδα που πουλάει δεκάδες χιλιάδες φύλλα ανά την επικράτεια ενώ ο Καρίτζης έδωσε συνέντευξη στο κυριακάτικο φύλλο που δεν ξεπερνά τα 5.000 φύλλα (πανελλαδικά), οπότε οι όροι είναι άνισοι. Ο Κιάος αναπτύσσει ένα λόγο «αυθεντίας» απέναντι σε έναν «μαθητή» που οφείλει να υπακούσει στα κελεύσματά του. Κατηγορεί τον Καρίτζη έχοντας φτιάξει μια καρικατούρα των απόψεών του. Λέει, λοιπόν, το «καταπληκτικό» ότι, τάχα μου, όταν αναφέρει ο Καρίτζης πως ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν «αντίθεση στην πολιτική της Ε.Ε.» αυτό συνεπάγεται πως «αφήνει το πεδίο για την άρνηση σ’ όποια πολιτική γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οδηγεί μαθηματικά στην πλήρη άρνηση της ένταξης, της ευρωπαϊκής προοπτικής». Από πότε, αγαπητέ σύντροφε, στην ανανεωτική αριστερά τα μαθηματικά και η βεβαιότητα των φυσικών και θετικών επιστημών έγιναν ο βασικός κανόνας; Ξεχνάτε ότι μιλάμε για κοινωνίες ανθρώπων με νου, γνώση αλλά και συναίσθημα και όχι για σύνολα αντικειμένων, άψυχων και ανόητων, που ορίζονται αποκλειστικά από τους νόμους της φύσης; Ο θετικισμός ανήκει στο πολύ μακρινό παρελθόν της επιστημονικής σκέψης, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Το ότι, λοιπόν, ένας άνθρωπος, μια ομάδα ανθρώπων ή ένα πολιτικό κόμμα αντιτίθενται στη συγκεκριμένη φιλοσοφία που διαπερνά τη σημερινή πολιτική της Ε.Ε. δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το επόμενο βήμα είναι η αποχώρηση. Ούτε το ΚΚΕ βγάζει τόσο ευθύγραμμα και νομοτελειακά συμπεράσματα. Εσείς πώς καταφέρνετε να το συμπεράνετε αυτό τόσο εύκολα; Δεύτερον, μιλά για «παρωπίδες» της «ενότητας της αριστεράς» και των «κινημάτων» και για ανάγκη αιτιολόγησης της απόρριψης της κεντροαριστεράς όπως την υπερασπίζονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναρωτιέται μήπως η απόρριψη έχει ρίζες στην κυβερνητική ιστορία του που επιτάχυνε την διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους είχε οικοδομηθεί μετά από αγώνες στην Ελλάδα και εφάρμοσε με πιο ταχείς ρυθμούς τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που χάραζε η Ε.Ε. Τέλος, θεωρεί ότι «η αριστερή νεολαία της Ελλάδας αναπτύχθηκε και έγινε κίνημα με τη Νεολαία Λαμπράκη που εξαπλώθηκε σ’ όλη την επικράτεια». Οι βεβαιότητες δεν έχουν καταρρεύσει για όλους στην Αριστερά. Η περίπτωση του αρθρογράφου της καλής αυτής εφημερίδας το αποδεικνύει. Η αναζήτηση μιας μυθικής «χρυσής εποχής» κλείνει αμέσως τα όποια παράθυρα ανοίγει η κοινωνική σύγκρουση των (μετα)μοντέρνων καιρών μας. Η «δεύτερη αριστερή στροφή» πρέπει να γίνει επειγόντως πραγματικότητα για να αρχίσει να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα και λύσεις στα προβλήματα των νέων γενιών και των (επισφαλών) εργαζομένων του σήμερα. Η δεκαετία του ’60 ήταν συγκλονιστική ιστορικά αλλά είναι όντως ιστορία. Το θέμα είναι «τώρα, τι λες».

Ετούτη η πόλη
Σιδηρόπουλος Παύλος
Μουσική/Στίχοι: Σιδηρόπουλος Παύλος


Ετούτη η πόλη με τρελαίνει
που υπνοβατώντας περιμένει
Με γκρίζο χρώμα χρώμα αρρωστημένο
Ανίατα βρώμικο κελί μεγενθυμένο

"Σου λέω φύγε ρε φύγε ρε φύγε ρε φύγε από δω"
"Σου λέω φύγε ρε φύγε ρε φύγε ρε φύγε από δω"

Χωρίς διαφάνεια σωτηρίας
παλεύει με ρυθμό αοριστίας
Ρουφάει μ' αγωνία-αναπνέει
κι αντί να περπατάει-παραπαίει

"Σου λέω φύγε ρε φύγε ρε φύγε ρε φύγε από δω"
"Σου λέω φύγε ρε φύγε ρε φύγε ρε φύγε από δω"

Στους υπονόμους των ψυχών της
ο Προμηθέας αρουραίων δεσμώτης
και αντί φωτιά μοιράζει ανία
και σημάδια τυφλά για τον νέο Μεσσία

"Σου λέω φύγε ρε φύγε ρε φύγε ρε φύγε από δω"
"Σου λέω φύγε ρε φύγε ρε φύγε ρε φύγε από δω"


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com


ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Οι Ανανεωτικοί ζητούν άλλες συμμαχίες
Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ | Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Καθημερινό σίριαλ σε... επανάληψη μέρους των «δραματικών» επεισοδίων θυμίζουν πλέον για τον ΣΥΝ οι δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, που αμφισβητούν ευθέως τη «χρησιμότητα», όπως τονίζεται, για το κόμμα του συμμαχικού σχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, συντηρούνται σε πρώτο πλάνο η συζήτηση για τις συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος της ευρωκάλπης και η έντονη κριτική για τις πολιτικές προτεραιότητες της ηγεσίας. Τελευταία στην αλυσίδα αυτών των παρεμβάσεων η χθεσινή τοποθέτηση του μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ κ. Θ. Μαργαρίτη από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash 96». «Ο ΣΥΝ χρειάζεται νέο προσανατολισμό στο επίπεδο των συνεργασιών. Το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πλέον δομικά και δυσεπίλυτα προβλήματα» τόνισε ο κ. Μαργαρίτης, προσθέτοντας ότι «ο νέος προσανατολισμός συμμαχιών πρέπει να αναζητηθεί στον χώρο της Οικολογίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την «επιχείρηση εξωστρέφειας και παρέμβασης του κόμματος στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής», σύμφωνα με την έκφραση στελεχών της ηγετικής ομάδας, επισκεπτόταν τη Νάουσα και την Κουλούρα Ημαθίας και είχε διαδοχικές συναντήσεις με παραγωγούς ροδάκινων. «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον πληθυσμό της υπαίθρου, εξαντλείται σε τερτίπια επικοινωνιακούκαθαρά χαρακτήρα και η αγροτική οικονομία οδεύει στην κατάρρευση» ήταν το σχόλιο του κ. Τσίπρα αναφορικά με τα αιτήματα των αγροτών για άμεση επίλυση των οικονομικών τους προβλημάτων.

Αλλαγή αρχηγού για εναρμόνιση με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διέψευσε τις φήμες για ψυχρές σχέσεις με τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ | Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Εν μέσω πολλαπλών ερωτημάτων και καθόλου πειστικών απαντήσεων για τα πραγματικά αίτια, το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή , αποφάσισε ομόφωνα αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση επέλεξε να αντικαταστήσει τον «σκληροπυρηνικό» και «εθνικοπατριωτικής» αντίληψης στρατηγό κ. Δ. Γράψα από τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον έως χθες αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας πτέραρχο κ. Ι.Γιάγκο. Υπό τη σκιά των συνεχών τουρκικών προκλήσεων, στην κυβέρνηση επέλεξαν να αναθέσουν τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ σε έναν αξιωματικό που προέρχεται από την Αεροπορία και αυτή η επιλογή σχετίζεται άμεσα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τις «αερομαχίες» στο Αιγαίο. Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτές και τις άλλες εισηγήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη και ως εκ τούτου: νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ορίστηκε ο αντιπτέραρχος κ. Β. Κλόκοζας, έως τώρα επικεφαλής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, και αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος γενικός επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος. Νέος επικεφαλής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και διοικητής του CΑΟC-7 αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος κ. Ι. Πατσαντάρας. Στηνηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει ο ναύαρχος κ. Γ. Καραμαλίκης, ενώ αποστρατεύτηκε ο έως χθες αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Δ. Βούλγαρης.

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο κ. Μεϊμαράκης εξήρε την παρουσία του κ. Γράψα, στον οποίο τηλεφώνησαν αμέσως μετά και υπουργοί, όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Πρ. Παυλόπουλος , προκειμένου να τον συγχαρούν για την προσφορά του στο στράτευμα. Ο κ. Γράψας, τον οποίο ο κ. Μεϊμαράκης λέει πως επιθυμεί να έχει άτυπο σύμβουλό του, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ήδη ανακοινώθηκε ότι του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο κ. Μεϊμαράκης βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να αποδραματοποιήσει τις αλλαγές και εξήγησε τους λόγους που ανάγκασαν το ΚΥΣΕΑ να προχωρήσει νωρίτερα σε αλλαγή φρουράς στο στράτευμα. Οπως είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αυτό έγινε για να υπάρξει «εναρμόνιση» με ανάλογες κινήσεις που έγιναν στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αλλά και στην Τουρκία, ενώ από το Πεντάγωνο διευκρίνιζαν ότι λόγω και της επίσκεψης του νέου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στην Αθήνα στις 26 Αυγούστου είναι καλύτερα να τον υποδεχθεί μια νέα ηγεσία και όχι αξιωματικοί που θα αποστρατεύονταν σε λίγους μήνες. Επ΄ αυτού συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Αμυνας σημείωναν με έμφαση ότι ο κ. Μεϊμαράκης προβληματιζόταν και συζητούσε από τις αρχές του 2008 για το εάν έπρεπε ή όχι να γίνονται οι αλλαγές (όχι οι τακτικές κρίσεις) στην πυραμίδα των Ενόπλων Δυνάμεων τον Αύγουστο για να υπάρχει μια κοινή πορεία κατά βάση με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οσον αφορά τις φήμες περί «ψυχρών σχέσεων» του υπουργού με τον κ. Γράψα, ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και επεσήμανε ότι η συνεργασία μαζί του ήταν «άψογη».

Ανεξάρτητα από τις επίσημες εξηγήσεις, τα ερωτήματα για την αλλαγή στις Ενοπλες Δυνάμεις την παρούσα χρονική στιγμή παραμένουν. Ο κ. Γράψας επέλεξε να μη μιλήσει δημόσια, σεβόμενος πλήρως τον ρόλο και τη θέση του και τιμώντας το αξίωμά του. Ωστόσο σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους είναι γνωστό ότι ο κ. Γράψας, για τον οποίο λέγεται ότι γνώριζε για την αντικατάστασή του εδώ και περίπου δύο μήνες, ήταν υπέρ της σκλήρυνσης της γραμμής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας.

Κινήσεις σκοπιμότητας βλέπει το ΠαΣοΚ
«Oι έκτακτες κρίσεις στο ανώτατο επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων,λίγους μήνες μετά τις αναξιοκρατικές κρίσειςτου Μαρτίου 2009, έξι μήνες πριν από τις τακτικές κρίσεις και για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέσο του καλοκαιριού,αποδεικνύουν την έλλειψη σχεδιασμού και την αδιαφορία της κυβέρνησης για το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Εθνικής Αμυνας κυρία Βάσω Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων και των προκλήσεων στο Αιγαίο απαιτεί συγκροτημένη, συντονισμένη και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας και ασφαλείας της χώρας και όχι κινήσεις πανικού,προχειρότητας και σκοπιμότητας».

Κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επικεντρώθηκε η κριτική του ΚΚΕ, το οποίο σχολίασε: «Αυτό που δεν πρέπει να υποτιμήσει ο ελληνικός λαός είναι η μετατροπή του στρατού σε μισθοφορικό και η πιο οργανική ένταξη και προσαρμογή του στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Για ανούσια διαμάχη ΝΔ και ΠαΣοΚ για μια απλή εναλλαγή ρόλων έκανε λόγο ο Συνασπισμός, ο οποίος σημείωσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να επικεντρωθούν στην άμυνα της χώρας και όχι στις αμερικανονατοϊκές προτεραιότητες. Πιο σκληρός ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης που σημείωσε με έμφαση: «Η Τουρκία “πραγματοποίησε” τις αποστρατείες στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, και μάλιστα για τους ίδιους λόγους που είχε απομακρυνθεί ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντής. Το σύνδρομο των πολιτικών απέναντι στον ναύαρχο Λυμπέρη κατά την κρίση των Ιμίων συνεχίζεται 13 χρόνια μετά».

Πέθανε ξαφνικά ο δημιουργός της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» Τζον Χιουζ
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009 [ 08:59 ]

0 κινηματογραφιστής Τζον Χιουζ που δημιούργησε μερικές από τις ωραιότερες νεανικές κωμωδίες κατά την δεκαετία του 1980 και έκανε μεγάλο αστέρα τον Μακόλεϊ Κάλκιν, πέθανε αιφνιδιαστικά χθες από καρδιακή προσβολή στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 59 ετών.
Ο Χιουζ που είχε γυρίσει τη πλάτη στο Χόλιγουντ την τελευταία δεκαετία για να γίνει αγρότης στη πολιτεία του Ιλινόι, κατέρρευσε ενώ έκανε βόλτα στο Μανχάταν όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί φίλους του.
Το 1990 έγραψε και έκανε την παραγωγή του «Μόνος στο σπίτι» με τον Κάλκιν, oκτώ ετών τότε, που έκανε εισπράξεις 500 εκατομμύρια δολάρια σε όλο το κόσμο.Το σίκουελ γυρίστηκε το το 1992 με σκηνοθέτη τον Κρις Κολόμπους.
Συνολικά έγραψε,έκανε την παραγωγή και σκηνοθέτησε οκτώ ταινίες μεταξύ των οποίων το «Mπετόβεν» και το ριμέικ των «101 σκυλιών της Δαλματίας». Είχε γεννηθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 1950 στο Μίσιγκαν και διέμενε στο Σικάγο. Ηταν παντρεμένος και είχε δύο γιούς και τέσσερα εγγόνια.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/08/2009_291797
Συνάντηση Τσίπρα με τους ροδακινοπαραγωγούς Ημαθίας
Σε απόγνωση βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας και η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τους αποτελεσματικά και ουσιαστικά και όχι με ασπιρίνες, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Νάουσα και την Κουλούρα Ημαθίας και συναντήθηκε με ροδακινοπαραγωγούς.
«Οι ροδακινοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, όσον αφορά το επιτραπέζιο ροδάκινο,όπου έχουν πέσει οι εξαγωγές, και όσον αφορά το συμπύρηνο,όπου οι τιμές πώλησης παραμένουν σταθερές εδώ και πάρα πολλά χρόνια,όταν το κόστος ζωής έχει ανέβει», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι σε απόγνωση, κυρίως, όμως, τώρα που οι βιομηχανίες ισχυρίζονται ότι έχουν μείνει απούλητα φορτία από πέρυσι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ζήτημα αν φέτος θα αγοράσουν τη μισή παραγωγή τους. Είναι σε απόγνωση, διότι παράγουν και πουλάνε κάτω από το κόστος και διότι δεν ξέρουν αν θα πουλήσουν τη σοδειά τους».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι απούσα και σημείωσε:
«Θα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς, δίπλα στους μικρομεσαίους παραγωγούς και να τους υποστηρίζει. Αντί αυτού δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και στην ΕΕ δεν διεκδικούμε. Το αποτέλεσμα είναι σιγά - σιγά να βλέπουμε την ύπαιθρο να ερημώνει, την αγροτική οικονομία της χώρας μας να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Είναι αναγκαίο, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια και να ασχοληθεί με τον μισό ελληνικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ύπαιθρο και περνάει εξαιρετικά δύσκολα. Να ασχοληθεί με τον Ελληνα αγρότη, με τους μικρομεσαίους παραγωγούς και πρέπει να τους στηρίξει αποτελεσματικά και ουσιαστικά και όχι με ασπιρίνες».
Ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας Κώστας Ταμπακιάρης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ για τα προβλήματα του κλάδου και είπε ότι η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων δέκα χρόνων. Διαμαρτυρήθηκε ότι στην προσπάθειά τους οι ροδακινοπαραγωγοί όχι μόνο δεν είχαν κανέναν δίπλα τους, αλλά είχαν και βαρίδια στα πόδια τους. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα τους, διότι αλλιώς, όπως είπε, πολύ σύντομα θα τους βρει και πάλι έξω στους δρόμους να διεκδικούν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


TA NEA
Εμφυλίου συνέχεια στον ΣΥΝ για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ νέες συνεργασίες κάνουν τώρα οι Ανανεωτικοί του ΣΥΝ, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον τους από κεντρικά στελέχη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μ. Γλέζος.

«Το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πλέον δομικά και δυσεπίλυτα προβλήματα», υποστήριξε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και στέλεχος των Ανανεωτικών Θ. Μαργαρίτης. Τονίζοντας την ανάγκη ο ΣΥΝ «να επανεξετάσει τη χρησιμότητα αυτού του συμμαχικού φορέα», ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ηγεσία του ΣΥΝ πρέπει να κατανοήσει ότι η πολιτική ισορροπιών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αργά αλλά σταθερά οδηγεί σε διάλυση του ΣΥΝ μέσα σε ένα ενιαίο ιδιόμορφο κόμμα-συμμαχία».
Έδωσε μάλιστα και το στίγμα της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΝ. «Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι οι διορθώσεις στην πολιτική γραμμή του
ΣΥΝ και οι νέοι προσανατολισμοί συνεργασιών προς τον χώρο της οικολογίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού», ανέφερε (μιλώντας στον Φλας).

Τα βέλη του κατά του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χατζησωκράτη έστρεψε ο Μ. Γλέζος. «Επιμένω στην απομάκρυνση του Δ. Χατζωκράτη για λόγους ισορροπίας», υπογράμμισε (στο Κανάλι 1) και κατήγγειλε «τον ΣΥΝ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παίξει έναν ρόλο ηγεμόνα».

Όπως επεσήμανε, η συμφωνία ήταν για «ισότιμη συνεργασία», ενώ εκτίμησε πως ο ηγεμονικός ρόλος που έπαιζε μέχρι τώρα ο ΣΥΝ «είναι η βασική αιτία της ήττας μας». Διευκρίνισε μάλιστα ότι «ο Αλέκος Αλαβάνος έχει κατανοήσει τώρα μερικά από τα προβλήματα».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4530375&ct=1


Αλβανίδα αυτοκτόνησε πριν την απελάσουν
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Κρήτη με νεαρή γυναίκα από την Αλβανία, που αυτοκτόνησε χθες το πρωί μέσα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή της επειδή επρόκειτο να απελαθεί.

Η 29χρονη κοπέλα συνελήφθη προχθές κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια παραμονής και οδηγήθηκε στα κρατητήρια, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία για την απέλασή της. Στον χώρο των κρατητηρίων βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με δύο ακόμη Βρετανίδες, οι οποίες χθες το πρωί αφέθηκαν ελεύθερες, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να μείνει μόνη της στον χώρο όπου κρατούνταν.

Κάποια στιγμή έκοψε ένα κομμάτι από την κουβέρτα, το έδεσε στο ντους και κρεμάστηκε. Ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται μεταξύ 9.30 π.μ. με 12.00 το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί που πήγαν στα κρατητήρια βρήκαν νεκρή την κοπέλα. Ο ιατροδικαστής που κλήθηκε πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο και απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, κάνοντας ανεπίσημα λόγο, από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, για αυτοκτονία. Ωστόσο, την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του θανάτου της νεαρής διενεργεί η Ασφάλεια Ηρακλείου κι όχι το Α.Τ.

Χερσονήσου, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4530385&ct=1


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
«Πυρά» από Τσίπρα κατά της κυβέρνησης
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1699694

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Για ενασχόληση με προεκλογικές παροχές, αντί των ουσιαστικών προβλημάτων του τόπου κατηγόρησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση με δηλώσεις του από την Ημαθία, όπου χθες συναντήθηκε με τους ροδακινοπαραγωγούς.
«Η κυβέρνηση ασχολείται με προεκλογικές παροχές, με φωτοβολίδες που σκάνε και εξαφανίζονται, αντί να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου, που είναι η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, οι χαμηλές συντάξεις, η αγροτική παραγωγή που ξεκληρίζεται» δήλωσε σχετικά. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά, δε, τους ροδακινοπαραγωγούς ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι βρίσκονται σε απόγνωση.



Επισκόπηση ελληνικού Τύπου
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009 08:01
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1699881


Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και οι προτάσεις για την ελληνική οικονομία, οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεν, τα σενάρια εκλογών, η επίσκεψη Πούτιν στην Αγκυρα, καθώς και οι ενστάσεις για τα μέτρα για τους ημιϋπαίθριους, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόντρα στην τουρκική προκλητικότητα η νέα ηγεσία των Ε.Δ. Μεγάλες αλλαγές στην κορυφή από το ΚΥΣΕΑ".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πρόβα τρομοκρατικού χτυπήματος. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιχείρησαν να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά των αστυνομικών φρουρών του υπ. Ανάπτυξης".

* Η ΑΥΓΗ: "Ξύνουν " τις τσέπες μας. Η κυβέρνηση αναβιώνει το "ξυστό" λαχείο προσδοκώντας έσοδα 200-300 εκατ. ευρώ ετησίως για να αντιμετωπίσει τη μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ελληνικό γεράκι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μήνυμα στην Άγκυρα η επιλογή Γιάγκου στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Προεκλογικές ασκήσεις στο κράτος και στο κόμμα. Μυστικές συσκέψεις στο Μέγαρο Σταθάτου".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νίκησαν το AIDS. Θέμα χρόνου η θεραπεία".

* ΕΘΝΟΣ: "Φάμπρικα μετατάξεων στο Πεντάγωνο. Ρουσφέτια ημέτερων παρά τις διαβεβαιώσεις Μεϊμαράκη".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τον έφαγαν επειδή ήταν ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ και επειδή...οι δάφνες του δεν ήταν για στιφάδο!"

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Προσέξτε! Πιάνετε πάτο στην οικονομία". Νέα τεκμηριωμένη προειδοποίηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στον αέρα οι ημιυπαίθριοι. Οι συμβολαιογράφοι αρνούνται να κάνουν μεταβιβάσεις-ζητούν απαλλαγή από τις ευθύνες".

* ΕΣΤΙΑ: "Υπάρχει λύσις για την φορολογία. Η καθιέρωσις ενιαίου χαμηλού συντελεστή".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενεργειακή ανατροπή από Πούτιν και Ερντογάν. Δυσφορία στην Αθήνα".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα...Βαθιά ύφεση και αύξηση της ανεργίας. Προτείνει κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Στον αέρα οι ημιυπαίθριοι. Χάος έφερε η "τακτοποίηση" Σουφλιά".

* Η ΝΙΚΗ: "Καμπάνα ΔΝΤ για πιο σκληρά μέτρα. Παρατεταμένη ύφεση προβλέπει η έκθεση για τη χώρα μας".

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ. Κόβουν και ράβουν λίστες στην Ιπποκράτους".

* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Παρέα με την κάλπη τα μπάνια του λαού. Άδειες... γιοκ για τα κόμματα και πλήρης ανάπτυξη της εκλογικής τους στρατηγικής".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σκληρότερα μέτρα στα σκαριά από Νέα Δημοκρατία -ΠΑΣΟΚ. Έκθεση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".

* Η ΣΦΗΝΑ: "Τόπο στα νιάτα και τα δώρα στη ΔΕΘ".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τσουνάμι" λαθρομεταναστών στη βόρεια Ελλάδα".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συλλήψεις συνδικαλιστών για το νερό ζητά ο εισαγγελέας. Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς απόδοση ευθυνών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...