Thursday, August 06, 2009

TSAKTHAN DAILY 6 AUGUST, 2009 Πήραν τα στήθια μου φωτιά, πυρκαγιά…

TSAKTHAN DAILY 6 AUGUST, 2009

Πήραν τα στήθια μου φωτιά, πυρκαγιά


Όλο και λιγότερο ασχολούνται με τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ οι εφημερίδες όσο προχωρά το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η εξωστρέφεια αρχίζει να γίνεται κανόνας στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ οπότε, θέλοντας και μη, οι συντάκτες περνούν δηλώσεις και ανακοινώσεις στην ύλη τους. Βέβαια, ο Κουβέλης σκάει μύτη και δηλώνει κάτι για τις «ξέρες» που ενδέχεται να είναι «μεγάλες». Αλλά ποιος δίνει σημασία πια σε κινδυνολογικές ιαχές; Μόνο κάτι τύποι που μιλούν στην «Αυγή» στα πλαίσια του διαλόγου για τους… χοτζικούς, τροτσκιστές και άλλους «εξαποδώ» του ΣΥΡΙΖΑ που εμποδίζουν τον απεγκλωβισμό των λαϊκών μαζών όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη ΝΔ, ξεχνώντας να μιλήσει και για τον απεγκλωβισμό και των άλλων μαζών από τον ΛΑ.Ο.Σ. Έτσι για να διώχνουν πρόσφυγες και μετανάστες όλοι μαζί; Ξέρω, είμαι «κακεντρεχής» καμιά φορά αλλά υπάρχουν και όρια στο «δικαίωμα στην κοτσάνα»Ακόμα και ο… «Ριζοσπάστης» μελαγχολεί.. Κατά τα άλλα βρέθηκε αποτελεσματικός τρόπος να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση: το μπουρλότο! Ο θηλυκός Κανάρης κατοικοεδρεύει στα…Μάλια. Τέτοια χάλια…


Σαν το δασάκι
Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Νίκος Ξυδάκης
Πρώτη εκτέλεση: Σοφία Διαμαντή

Καίγομαι, καίγομαι
σαν το δασάκι καίγομαι
κι' έχεις την ευθύνη
στο δικό μας χωρισμό
μ' απ' αυτό τον εμπρησμό
στάχτη θα σου μείνει
στάχτη θα σου μείνει

Βάλε φωτιά λοιπόν
κάψε το παρελθόν
αυτό ποτέ σου
δε θα το μπορέσεις
Γίνεται η ψυχή
μια δυνατή βροχή
Σα σβήσουν όλα
εσύ μόνο θα πονέσεις

Καίγομαι, καίγομαι
σαν το δασάκι καίγομαι
κι' εσύ έχεις φύγει
πίσω απ' τον πυκνό καπνό
μα και σένα τον καημό
φλόγα σε τυλίγει
φλόγα σε τυλίγει

Βάλε φωτιά λοιπόν
κάψε το παρελθόν
αυτό ποτέ σου
δε θα το μπορέσεις
Γίνεται η ψυχή
μια δυνατή βροχή
Σα σβήσουν όλα
εσύ μόνο θα πονέσεις

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Καλεί τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/8/2009&id=11204&pageNo=5&direction=1
Θα μπορούσε να ήταν και αφέλεια, το να ζητάει κάποιος από την Κομισιόν «να ελέγξει τις συμφωνίες Ελλάδας-ΗΠΑ για την κατάργηση της βίζας για ενδεχόμενη παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προστασίας προσωπικών δεδομένων». Να ζητάει δηλαδή κάποιος από τον ένα λύκο να ελέγξει τον άλλο λύκο για το αν...φυλάει καλά τα πρόβατα. Είναι όμως Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Κάνει πως έχει ξεχάσει ότι όλο αυτό το πλέγμα ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών προωθείται από κοινού από ΗΠΑ και ΕΕ. Κοινής έμπνευσης και εφαρμογής είναι τα εντάλματα σύλληψης, οι ευρωτρομονόμοι, οι χαφιεδοκάμερες, οι τράπεζες DNA, οι παρακολουθήσεις των τηλεπικοινωνιών κλπ. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και την αγωνία του γιατί τέτοιες πολιτικές «υπονομεύουν την κοινή πολιτική βίζας» και καλεί την Επιτροπή «να φροντίσει να εξασφαλιστεί η τήρηση των διαδικασιών και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών». Δηλαδή η προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων αρχίζει και τελειώνει στην τήρηση των αρχών της ΕΕ. Αυτός είναι ο οπορτουνισμός και η άνευ όρων παράδοση στον ευρωμονόδρομο του ...αντισυστημικού ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχείς τριβές και αντιπαραθέσεις
«Φωτιές έχουν ανάψει» στο ΣΥΝ, με αφορμή τις δηλώσεις του Δ. Χατζησωκράτη, μέλους της ΚΠΕ και στελέχους της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», περί εκλογικής συμμαχίας στις επικείμενες εκλογές με το κόμμα των Οικολόγων - Πράσινων αλλά και τις καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ίδιο στέλεχος στη διάρκεια της εκλογικής μάχης για τις ευρωεκλογές προέτρεψε ψηφοφόρους του χώρου να υποστηρίξουν τους Οικολόγους, ώστε να εκλέξουν και δεύτερο ευρωβουλευτή, προκειμένου να μην εκλεγεί ευρωβουλευτής η υποψήφια από το χώρο της ΚΟΕ Ελένη Σωτήριου. Το όλο θέμα αποτελεί αντικείμενο αρθρογραφίας και στην «Αυγή», όπου στο χτεσινό της φύλλο αφιερώνει μια σελίδα, όπου φιλοξενούνται επιστολή 18 μελών της ΠΚ ΣΥΝ Χολαργού προς την ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σχετικό ενυπόγραφο άρθρο. Τα στελέχη του ΣΥΝ από το Χολαργό επιχειρούν να αποκαταστήσουν τα πράγματα απαλλάσσοντας τον Δ. Χατζησωκράτη από την παραπάνω κατηγορία. Ωστόσο, με το ενυπόγραφο άρθρο ενός «αγωνιστή της αριστεράς ενταγμένου στο ΣΥΡΙΖΑ» μπαίνει θέμα απομάκρυνσης του Δ. Χατζησωκράτη από τη θέση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ χτες ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης, στέλεχος της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», μιλώντας στο Ρ/Φ σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» υποστήριξε ότι «εκείνο που προέχει κατά προτεραιότητα, είναι η αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων και η διελκυστίνδα ανάμεσα στο Συνασπισμό, στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη διεύθυνσή της, δεν εξυπηρετεί σε τίποτε». Ενώ προειδοποίησε τις «εσωκομματικές μας πλειοψηφίες» πως αν «μείνουν περιχαρακωμένες σε βεβαιότητες και παραμείνουν στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων στη βάση των αντικειμενικών συνθηκών και όχι των ευθυνών που υπάρχουν, τότε πράγματι η «ξέρα» προβάλλει μπροστά και μάλιστα μεγάλου μεγέθους». Επίσης ζήτησε από τους Αλ. Αλαβάνο και Αλ. Τσίπρα να εξασφαλίσουν τη «συν-λειτουργία που πρέπει να εξασφαλιστεί».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_06/08/2009_324783
ΣYNTOMA
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Νέο μήνυμα από Ευρωπαϊκή Ενωση προς τα Σκόπια για την ονομασία
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Σκόπια κ. Ερβαν Φουερέ, κληθείς να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις πιθανότητες που υπάρχουν η ΠΓΔΜ να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε. Ε., τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς». Οταν ρωτήθηκε να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που ερμηνεύθηκαν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας ως «προαναγγελία δεύτερου βέτο», ο εκπρόσωπος της Ε. Ε. είπε ότι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεμελιώνονται αποκλειστικά στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων ένταξης. Πρόσθεσε, όμως, ότι η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας είναι καθοριστική και ότι η πολιτική απόφαση λαμβάνεται από το Συμβούλιο της Ε. Ε.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Διορισμοί νηπιαγωγών και δασκάλων
Από σήμερα έως και την επόμενη Τρίτη 11 Αυγούστου θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι που επιθυμούν να διοριστούν στην εκπαίδευση. Για τους νηπιαγωγούς αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα του 30μήνου, στον πίνακα του 24μήνου, στον ενιαίο πίνακα διορισμών και έχουν τουλάχιστον 17 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας και στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 (3Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 555/20-07-2009 ΦΕΚ τ. Γ΄. Για τους δασκάλους αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα του 30μήνου, στον πίνακα του 24μήνου, στον ενιαίο πίνακα διορισμών και έχουν τουλάχιστον 9 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας και στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 (2Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 571/23-07-2009 ΦΕΚ τ. Γ΄.
ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ
Κηδεύθηκε χθες ο Ν. Μακαρέζος
Σε στενό κύκλο τελέστηκε χθες η κηδεία του Νικολάου Μακαρέζου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 90 ετών. Μαζί με τον επίσης συνταγματάρχη Παπαδόπουλο και τον ταξίαρχο Παττακό οργάνωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967. Μετά το πραξικόπημα, ο εκ των πρωτεργατών της δικτατορίας των συνταγματαρχών ορίστηκε «υπουργός Συντονισμού», ενώ στις περισσότερες δικτατορικές κυβερνήσεις ήταν «αντιπρόεδρος». Διατήρησε το υπουργικό του αξίωμα μέχρι και την ανατροπή της ομάδας Παπαδόπουλου από την ομάδα Ιωαννίδη, τον Νοέμβριο του 1973. Μετά την πτώση της χούντας, ο Ν. Μακαρέζος συνελήφθη και κρατήθηκε σε ξενοδοχείο της Τζιας, ενώ στις 23 Αυγούστου του 1975 οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όπου και του απαγγέλθηκε η θανατική ποινή με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ωστόσο αργότερα, ο Κ. Καραμανλής μετέτρεψε την ποινή του σε ισόβια και μετέφερε τον Ν. Μακαρέζο στις φυλακές Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε το 1990 για λόγους υγείας και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στο Κοιμητήριο Παπάγου.
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Πρωτοβουλίες ζητεί ο Φ. Κουβέλης
Την ανάγκη άμεσου ανακαθορισμού των πολιτικών ζητημάτων για να μη βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προ δυσάρεστων εξελίξεων εάν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, επισήμανε εκ νέου ο κ. Φώτης Κουβέλης, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τη διαμάχη Αλαβάνου - Τσίπρα. Σημείωσε παράλληλα ότι καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, τα ανοιχτά θέματα που αφορούν στην προγραμματική και πολιτική ταυτότητα θα πρέπει να έχουν κλείσει το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. «Θεωρώ ότι στην περίπτωση που οι εσωκομματικές πλειοψηφίες μείνουν περιχαρακωμένες σε βεβαιότητες, τότε πράγματι η “ξέρα” προβάλλει μπροστά και μάλιστα θα είναι μεγάλου μεγέθους», τόνισε (Αθήνα 9,84). Ερωτηθείς σχετικά με το εάν ο κ. Αλ. Αλαβάνος πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «οι προσωποποιημένες αντιπαραθέσεις δεν εξυπηρετούν».
ΑΦΟΡΜΗ, ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ
Επεισόδια σε Κέντρο Μεταναστών
Αναταραχή επικράτησε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Σάμου, όπου σημειωτέον κρατούνται 589 λαθρομετανάστες αντί 285 που είναι η χωρητικότητά του. Η απόπειρα μεταγωγής 26 Αφγανών και Σομαλών λαθρομεταναστών από το κέντρο της Σάμου στην Καβάλα, αργά το βράδυ της Τρίτης, πυροδότησε αναταραχή μεταξύ του συνόλου των αλλοδαπών, οι οποίοι θεώρησαν ότι επίκειται επαναπροώθησή τους στις χώρες προορισμού. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Στυλιανό Θάνο, στη διάρκεια των επεισοδίων «οι αλλοδαποί προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στις εγκαταστάσεις». Απείλησαν, μάλιστα, να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, κάτι που, ωστόσο, τελικά δεν συνέβη.
ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση για τα χρέη των ΠΑΕ
Στα χρέη που εμφανίζουν να έχουν Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες στη χώρα μας εστιάζουν ερώτησή τους που κατέθεσαν με αποδέκτες τους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα στη χώρα μας, οι πέντε βουλευτές υποστηρίζουν ότι από προηγούμενους ελέγχους προέκυψε ότι «πολλές ΠΑΕ δεν τηρούν την υφιστάμενη νομοθεσία». Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να πληροφορηθούν αν έγιναν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για τα έτη 2008-09 και 2009-10, αν υπήρξαν περιπτώσεις μη εφαρμογής του νόμου και μεταξύ άλλων ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα πορίσματα των ελέγχων που διενήργησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις ΠΑΕ κατά την τελευταία διετία, τα στοιχεία για τα βεβαιωμένα χρέη των ΠΑΕ προς το ελληνικό Δημόσιο για την ίδια περίοδο, καθώς και τα μετοχολόγια όλων των ΠΑΕ που πρόκειται να λάβουν μέρος στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Συνελήφθη συνοριοφύλακας
Ναρκωτικά διακινούσε αστυνομικός - συνοριοφύλακας που υπηρετεί σε τμήμα της Καστοριάς. Συνελήφθη προχθές έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη συνολικού βάρους 300 γραμμαρίων, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προμηθευτεί από άγνωστο αλλοδαπό, πιθανότατα Αλβανό, για λογαριασμό ιδιώτη, ο οποίος και συνελήφθη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=70401
Ως «κενές» εξαγγελίες χαρακτήρισαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ τις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού για στενότερη σύνδεση του σχολείου με τον πολιτισμό
"Υπόσχονται να επαναφέρουν ό,τι κατήργησαν. Δύο - τρία σχόλια αρκούν για το περιεχόμενο των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Αφού υπονόμευσαν τη λειτουργία των υφιστάμενων ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών στα σχολεία, τώρα μιλούν για ψηφιακές βιβλιοθήκες και ψηφιακό βιβλίο. Αφού κατήργησαν τα πρωτοποριακά προγράμματα, «Μελίνα» και «Πάμε Κινηματογράφο», τώρα εξαγγέλλουν τη σύνδεση Παιδείας - Πολιτισμού. Αφού περιέκοψαν δραματικά το θεσμό των καλλιτεχνικών αγώνων, τώρα εξαγγέλλουν την επέκταση του και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τι να περιμένει κανείς από έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που στα 5,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας δεν αισθάνθηκαν ούτε μια φορά την ανάγκη να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.", τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του, το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ, έκανε λόγο για εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, καθώς η γενικότερη εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Όπως τονίζει ο ΣΥΝ "η κυβέρνηση:
1. Προωθεί μια εκπαίδευση στην υπηρεσία του ανταγωνισμού, της αγοράς και του κέρδους, που θέτει εκ των πραγμάτων στο περιθώριο κάθε αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα στο χώρο του σχολείου.
2. Η πολιτική της διέπεται από μια αναχρονιστική αντίληψη για τον πολιτισμό, που μεταφράζεται από τα περιφερειακά στελέχη της σε αλλεπάλληλες πρακτικές λογοκρισίας και απαγορεύσεων.
3. Υπόσχεται «ψηφιακές βιβλιοθήκες» και «ψηφιακά αποθέματα», όταν τα σχολεία στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν διαθέτουν ούτε μια στοιχειώδη συμβατική σχολική βιβλιοθήκη. Πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο, όταν είναι αγαθό «στοιχειώδες εν ανεπαρκεία» για τα σχολεία;
4. Κρατά τις δαπάνες για την παιδεία σταθερά στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., ενώ εξαγγέλλει και νέες περικοπές, που θα περιορίσουν ασφυκτικά την πολιτιστική δραστηριότητα των σχολείων".


Συμφωνία Πετραλιά- Αθανασόπουλου
Δύο χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ με επιχορήγηση του ΟΑΕΔ
«Η ΝΔ παίζει με τον εφιάλτη της ανεργίας», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=70349
Για την πρόσληψη 2.000 ανέργων σε ετήσια βάση, μέσα σε δύο χρόνια, συμφώνησαν η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Πέτρος Αθανασόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχαν. «Το παζάρι προεκλογικών παροχών της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνεται με αυγουστιάτικες συμφωνίες ρουσφετολογικών προσλήψεων 2.000 ανέργων στη ΔΕΗ», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ και η ΔΕΗ θα εισπράττει από τον Οργανισμό το επίδομα ανεργίας και θα καλύπτει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις. Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί μεταξύ ΔΕΗ και υπουργείο Απασχόλησης το Σεπτέμβριο.
Η υπουργός Απασχόλησης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια του ΛΑΕΚ για τις προσλήψεις, τόνισε: "γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, όπως επίσης και από τα Κοινοτικά κονδύλια. Ένας είναι ο προϋπολογισμός". Για το αν θα παρθούν νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σημείωσε ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές.
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Αθανασόπουλος, επισήμανε ότι "η ΔΕΗ δεν χρειαζεται μόνο τεχνικό προσωπικό αλλά και προσωπικό γραφείου και επιστημονικό προσωπικό της τεχνολογικής κατεύθυνσης και άλλες κατηγορίες" και χρακτήρισε ως "ευέλικτο και πολύ σημαντικό", καθώς όπως τόνισε "μας δίνει κυρίως τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους εργαζόμενους και να επενδύσουμε να τους εκπαιδεύσουμε και να τους έχουμε κοντά μας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα".

Για παζάρι προεκλογικών παροχών, έκανε λόγο η Εύη Χριστοφιλοπούλου
"Η σημερινή συμφωνία της Επιχείρησης με το υπουργείο Απασχόλησης επιβεβαιώνει απολύτως τους ισχυρισμούς μας για την επέκταση της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα: η όλη μεθόδευση μέσω τροπολογίας στις αρχές του χρόνου έγινε με στόχο τη δημιουργία ενός μηχανισμού προσλήψεων «από το παράθυρο», χιλιάδων νέων στο Δημόσιο τομέα χωρίς μέλλον και προοπτική.", τόνισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επέκρινε και τη διοίκηση της ΔΕΗ, "που παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, με 5.500 συνταξιοδοτηθέντες εδώ και πεντέμισι χρόνια και μέσο όρο ηλικίας τα 48 χρόνια, αποφεύγει συστηματικά τις κανονικές προσλήψεις οδηγώντας τους εργαζόμενους ακόμη και σε απεργία με το συγκεκριμένο αίτημα".
"Η Διοίκηση, παρά τις ανακοινώσεις της για κανονικές προκηρύξεις προτιμά να συνδράμει την καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή στην απεγνωσμένη της προσπάθεια να μαζέψει ψήφους πουλώντας ελπίδα σε άνεργους νέους μέσω Υπουργείου Απασχόλησης. Παίζει η Νέα Δημοκρατίας και τα «χρυσά» παιδιά της με τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια χιλιάδων νέων. Τα κυβερνητικά όνειρα θερινής νυκτός για εκλογική ανάκαμψη της ΝΔ όμως, θα μετατραπούν σύντομα σε εφιάλτη από τον Ελληνικό λαό", κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Εμπαίζουν και εξαπατούν τους εργαζόμενους, λέει το ΚΚΕ
"Η συμφωνία της κυβέρνησης με την διοίκηση της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ αποτελεί εμπαιγμό και εξαπάτηση των ανέργων. Η λεγόμενη μετατροπή του επιδόματός ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, στην οποία συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά δωρεάν εκμετάλλευση των ανέργων από τους μεγαλοεργοδότες, εφόσον τους αξιοποιούν σε θέσεις προσωρινής και ελαστικής εργασίας με χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι", σημείωσε στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους "να απορρίψουν την πολιτική των κομμάτων της ΕΕ, που αξιοποιούν την ανεργία για την οποία τα ίδια ευθύνονται, και να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη σταθερή εργασία".
"Ούτε ένα ευρώ από τις κρατήσεις των εργαζομένων και τον προϋπολογισμό για τους μεγαλοεργοδότες. Να δοθεί τώρα επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ για όλους τους ανέργους, να ληφθούν μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Χρησιμοποιούν τις ασφαλιστικές εισφορές για ρουσφέτια
"Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις εισφορές των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ για τις δικές της πελατειακές και ρουσφετολογικές ανάγκες, επιτείνοντας τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και παίζοντας με την αγωνία των ανέργων", υπογράμμισε ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ και κάλεσε την κυβέρνηση "να σταματήσει αυτήν την απαράδεκτη τακτική και να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα με προσλήψεις πλήρους και σταθερής εργασίας με αδιάβλητο τρόπο".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σενάρια για Geniki Bank και Emporiki Bank
Οι βασικοί μέτοχοι των δύο τραπεζών ενδέχεται παρά τις διαψεύσεις να προχωρήσουν σε Δημόσιες Προτάσεις
6/8/2009
Της Ελένη Κομίνη και της Ειρήνης Σακελλάρη
Εντονη κινητικότητα παρουσιάζει το χρηματιστηριακό ταμπλό, αφού εκτός των γνωστών δημόσιων προτάσεων εντείνεται η φημολογία και για άλλες εταιρείες, κυρίως πολυεθνικές που εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Φήμες και για τις δύο γαλλικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, την Geniki Bank και την Emporiki Bank, φέρουν τις διοικήσεις τους να προχωρούν σε Δημόσιες Προτάσεις.
Το ενδεχόμενο Δημόσιας Πρότασης και απόκτησης πλειοψηφικού ποσοστού από τη SoGen, το οποίο ωστόσο διαψεύδεται επισήμως, πυροδότησε το ξαφνικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Geniki Bank, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 175 εκατ. ευρώ και την αύξηση του ποσοστού της Societe General στο 53,97% από 50,01%. Υπενθυμίζεται ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού απείχε, και το ποσοστό του μειώθηκε στο 1,69%.
Συναλλαγές
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο όγκος συναλλαγών έφτασε τα 6,85 εκατομμύρια από 5,5 εκατομμύρια που είναι ο μέσος όρος πέντε ημερών και 1,8 εκατ. που είναι ο μέσος όρος 30 ημερών. Οι ημερήσιοι όγκοι συναλλαγών της μετοχής της Geniki Bank εντείνουν τη φημολογία που φέρει Fund ελληνικών συμφερόντων να έχει τοποθετηθεί στη μετοχή για κερδοσκοπικούς λόγους.
Το πιο συντηρητικό σενάριο αναφέρει ωστόσο ότι η μετοχή της Geniki έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς η τράπεζα έχει μία κεφαλαιοποίηση μόλις 354 εκατ. ευρώ ενώ παρακολουθεί πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο και τηρεί με συνέπεια. Για παράδειγμα, το σύνολο του δανειακού της χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 4,1 δισ. ευρώ και τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τράπεζα έχει πάρει προβλέψεις ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, σε ποσοστό δηλαδή αρκετά υψηλότερο του μέσου όρου.
Το έντονο ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη στη διοίκηση της τράπεζας ότι θα βγει ευνοημένη από την κρίση εκδηλώθηκε από την αύξηση του κεφαλαίου, η οποία καλύφθηκε κατά περίπου 98% και οι ιδιώτες επενδυτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπολογίζεται ότι η συμμετοχή τους ήταν μεταξύ 15% ?20%.
Εξυγίανση
Από την άλλη πλευρά, η Credit Agricole και η Γαλλική διοίκηση της Emporiki Bank έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την προσπάθεια εξυγίανσης της τράπεζας ώστε να περάσει σε κερδοφορία από το 2011. Η διοίκηση προχωρά σε υψηλές προβλέψεις κάθε τρίμηνο επιχειρώντας να πάρει τις ζημιές της, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει και σε αναδιάρθρωση της λειτουργίας της τράπεζας.
Όμως οι παραπάνω δύο μετοχές δεν είναι οι μόνες που ακούγεται πως αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ταμπλό. Αντίστοιχες φήμες υπάρχουν και για την Ηρακλής. Σε δημόσιες προσφορές προχωρούν και αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι οι τελευταίες αποχωρούν από το Χ.Α. λόγω του χαμηλού επιπέδου των τιμών που τους επιτρέπει στους βασικούς μετόχους να αγοράσουν πολύ φθηνά πίσω τις μετοχές τους ενώ σε κάποιο δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να επανέλθουν στο ταμπλό.
Αντιθέτως όσον αφορά τις πολυεθνικές εταιρείες αποχωρούν στα πλαίσια μίας καταγεγραμμένης πολιτικής των μητρικών εταιρειών -με ελάχιστες εξαιρέσεις βλ. Coca Cola- και φυσικά δεν αναμένεται επιστροφή τους στο Χ.Α.
Στα 6,85 εκατ. ευρώ
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο όγκος συναλλαγών έφτασε τα 6,85 εκατομμύρια από 5,5 εκατομμύρια που είναι ο μέσος όρος πέντε ημερών και 1,8 εκατ. που είναι ο μέσος όρος 30 ημερών.
Οι ημερήσιοι όγκοι συναλλαγών της μετοχής της Geniki Bank εντείνουν τη φημολογία που φέρει Fund ελληνικών συμφερόντων να έχει τοποθετηθεί στη μετοχή για κερδοσκοπικούς λόγους.
Από την άλλη πλευρά, η Credit Agricole και η Γαλλική διοίκηση της Emporiki Bank έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την προσπάθεια εξυγίανσης της τράπεζας ώστε να περάσει σε κερδοφορία από το 2011.
Οι δύο μετοχές δεν είναι οι μόνες που ακούγεται πως αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ταμπλό. Αντίστοιχες φήμες υπάρχουν και για την Ηρακλής.
Οκτώ εταιρείες εκτός ταμπλό το 2009
Μαζί με τις δημόσιες προτάσεις που ανακοινώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στον χώρο της πληροφορικής και σηματοδότησαν μία τάση στον κλάδο, σε οκτώ ανέρχονται και οι δημόσιες προτάσεις που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι σε εξέλιξη είτε μόλις ανακοινώθηκαν.
Την έναρξη της διαδικασίας το 2009 «κήρυξε» τον Ιανουάριο η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπέβαλε δημόσια πρόταση για την Πειραιώς Leasing. Ακολούθησε το Μάρτιο η πρόταση της πολυεθνικής Iberdrola για τη «Ρόκας» και ένα μήνα αργότερα της «Prime Κέφαλος» για τη «Γρηγόρης».
Το Μάιο έλαβε χώρα η πρόταση της πολυεθνικής Delhaize για την «ΑΒ Βασιλόπουλος», η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αφού υπήρξε στην πορεία της αναθεώρηση του τιμήματος.
Το Μάιο υπεβλήθη η πρόταση της Vandervelle για τη Multirama, ενώ τον Ιούνιο η «ΑΜΑ Κατασκευή, Εκμετάλλευση και Διαχείριση Ακινήτων» υπέβαλε πρόταση για την «Ιμάκο».
Πρόταση
Ο κύκλος συνεχίζεται τον Αύγουστο με την πρόταση της MIG Technology Holdings για τη SingularLogic και της InfoQuest για τη Rainbow. Εφόσον οι τιμές -ιδιαίτερα στη μεσαία και τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση- διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα και υπάρχουν επιχειρηματίες με ρευστότητα θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως και άλλες ελληνικές, εκτός των πολυεθνικών, επιχειρήσεις θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε δημόσιες προτάσεις.


ΕΘΝΟΣ
Του έβαλε φωτιά γιατί την παρενόχλησε
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=5136804#
Φωτιά έβαλε νεαρή Ελληνίδα σε 20χρονο Βρετανό τουρίστα που την παρενοχλούσε σε μπαρ των Μαλίων περιλούοντάς τον με αλκοολούχο ποτό
5/8/2009
Φωτιά έβαλε νεαρή Ελληνίδα σε 20χρονο Βρετανό τουρίστα που την παρενοχλούσε σε μπαρ των Μαλίων περιλούοντάς τον με αλκοολούχο ποτό.

Ο 20χρονος νοσηλεύεται σε κλινική του Ηρακλείου με εγκαύματα δευτέρου βαθμού στην κοιλιά και το στήθος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, το περιστατικό συνέβη στις 4 τα ξημερώματα, όταν ο Βρετανός, σε κατάσταση μέθης, προέβη σε ασελγή χειρονομία σε βάρος 26χρονης φοιτήτριας, που διασκέδαζε στο ίδιο μπαρ.

Η κοπέλα ενοχλήθηκε και, παίρνοντας ένα μπουκάλι με αλκοολούχο ποτό, τον περιέλουσε και με τον αναπτήρα της τού έβαλε φωτιά. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και το απόγευμα παρουσιάστηκε στην Αστυνομία. Αύριο αναμένεται οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Βενεζουέλα: Αγορά δεκάδων ρωσικών αρμάτων μάχης
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009 08:49
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1699412


Στην αγορά δεκάδων ρωσικών αρμάτων μάχης, δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ότι θα προχωρήσει, σε μία κίνηση που σηματοδοτεί περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας Καράκας-Μόσχας στο πεδίο των εξοπλισμών.

«Θα πρόκειται για μια μεγάλη συμφωνία [αγοράς] όπλων για να αυξήσουμε την αμυντική μας ικανότητα», είπε ο αριστερός ηγέτης της Βενεζουέλας στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας πως ελπίζει να υπογράψει και άλλες συμφωνίες, που αφορούν τον αγροτικό τομέα, το πετρέλαιο και τα ορυχεία στην επίσκεψή του στην Μόσχα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ 2005 και 2007, Μόσχα και Καράκας συνήψαν 12 συμφωνίες για την αγορά οπλικών συστημάτων, συνολικής αξίας 4,4 δισ. δολαρίων. Η Βενεζουέλα έχει αγοράσει 24 μαχητικά τύπου Sukhoi, 50 ελικόπτερα και 100.000 ημιαυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ. Το 2008, εξασφάλισε δάνειο ύψους 1 δισ. δολαρίων για την αγορά νέου οπλισμού.

Βάσει της νέας συμφωνίας η Βενεζουέλα θα αγοράσει άρματα για να εξοπλίσει μια σύγχρονη ίλη τεθωρακισμένων, δηλαδή συνολικά "30 ως 40" θωρακισμένα BMP-3, T-72 και MPR, είπε ο Τσάβες μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο στρατός μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει», είπε ο Τσάβες, ο οποίος καταδίκασε την Κολομβία για το ότι σχεδιάζει να διαθέσει επτά βάσεις στο έδαφός της στις ΗΠΑ, κάτι που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε «απειλή».

«Δεν θέλω να ξοδεύω ούτε δεκάρα σε όπλα, κι αυτό έκανα τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησής μου... όμως η αυτοκρατορία [των ΗΠΑ] θέλει να μας αφοπλίσει κι αν δεν υπήρχε η Ρωσία, θα ήμασταν σχεδόν άοπλοι», είπε.

Τα σχέδια της Μπογκοτά προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στη Λατινική Αμερική, εξωθώντας τον Κολομβιανό πρόεδρο Άλβαρο Ουρίμπε να αρχίσει περιοδεία στην περιφέρεια για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο Τσάβες εξέφρασε την «απελπισία» του για το γεγονός ότι «η πολιτική επιθετικότητας εναντίον της Λατινικής Αμερικής είναι η ίδια... είναι σα να μη σημειώθηκε καμιά αλλαγή από τον [πρώην πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους] στον Ομπάμα. Είναι ακριβώς το ίδιο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου
Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009 07:40
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1699403


Τα σενάρια εκλογών, οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αποφασίσει σήμερα το ΚΥΣΕΑ, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις στη ΔΕΗ, στους ΟΤΑ και στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα και οι τουρκικές προκλήσεις για τη νήσο Ρω, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όχι σε όλα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση ενισχύει τις επιχειρήσεις για βιωσιμότητα και αποφυγή απολύσεων".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Στον αέρα οι διορισθέντες επί ΝΔ εάν έλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία".

* Η ΑΥΓΗ: "Εισαγγελέας στον Υμηττό για τα αυθαίρετα του ΓΕΑ".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επίδειξη αναλγησίας από το ΠΑΣΟΚ. Σκληρή απάντηση από τον Γ. Παπαθανασίου".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "65 δισ. ευρώ η παραοικονομία στην Ελλάδα! Αποκαλυπτική έκθεση του ΟΟΣΑ, κόλαφος στον φοροελεγκτικό μηχανισμό".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Απόφαση σταθμός χτύπημα στην ανεργία. Συμφωνία Πετραλιά - ΔΕΗ για πρόσληψη 2.000 ανέργων".

* ΕΘΝΟΣ: "Φρένο- γκάζι στην εκλογολογία. Διαψεύδουν τις κάλπες, ενώ στήνουν νέα... βιομηχανία ρουσφετιών".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΔΕΘα μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί από τα "θα"!...Στην Θεσσαλονίκη η τελική αναμέτρηση των δύο Αρχηγών- ο ένας θα κόβει, ο άλλος θα ράβει".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το σχέδιο της Τουρκίας κατά των μικρών νησιών μας."

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στα αζήτητα 300.000 άνεργοι. Η κυβέρνηση διορίζει 60.000 από τους επιδοτούμενους του ΟΑΕΔ".

* ΕΣΤΙΑ: "Η παράτασις για το έλλειμμα δίκοπο μαχαίρι για την ελληνική οικονομία".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το Μαξίμου επιχειρεί τερματισμό των σεναρίων για εκλογές. Πρόσληψη 2.000 από τη ΔΕΗ".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Πάνω από 1000 τα κρούσματα στη χώρα μας. Ρεκόρ θανάτων: 1.321 σε όλο τον κόσμο".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Ξαφνικό ξήλωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλάζουν τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ".

* Η ΝΙΚΗ: "Με την πλάτη στον τοίχο... Εντείνονται οι πιέσεις βουλευτών στον Καραμανλή για αλλαγές".

* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: " Ρίξε Τσιγγάνα τα χαρτιά...Διλήμματα και αγωνίες σε όλα τα κόμματα για τις πρόωρες εκλογές".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εμπαιγμός και εξαπάτηση των ανέργων και εργαζομένων. Συμφωνία υπουργείου Απασχόλησης με τη ΔΕΗ".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κόκκινη κάρτα από τους τουρίστες. Φουντώνουν τα παράπονα στις παραθεριστικές περιοχές".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πόλεμος στην ΕΥΑΘ. Διψάει η Θεσσαλονίκη. Κορυφώνεται η διαμάχη διοίκησης- εργαζομένων".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Άγριος καυγάς για τη Νομαρχία. Στο προσκήνιο η ΕΥΑΘ και στο βάθος η Αυτοδιοίκηση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...