Monday, August 03, 2009

TSAKTHAN DAILY 3/8/2009Ω τάμμι, ω τάμμι, τάμμι-τάμμι φλου!

TSAKTHAN DAILY 3/8/2009

Ω τάμμι, ω τάμμι, τάμμι-τάμμι φλου!

Γιατί τώρα τελευταία νοιώθω όχι μόνο ότι βλέπω και ξαναβλέπω την ίδια ταινία σε σίκουελ που παίζεται εδώ και 32 χρόνια με σχεδόν το ίδιο cast και μικρές παραλλαγές; Και μάλιστα ένα έργο κακέκτυπο της «Μέρας της Μαρμότας»; Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι πρωταγωνιστές του σίκουελ «Η Νύχτα των Ζωντανών Εχθρών: Ε.ΑΡ. Νο. 2» όχι μόνο δεν έχουν στοιχειώδη πολιτική και κοινωνική φαντασία αλλά ο ένας κάνει copy-paste τις δηλώσεις και τα άρθρα του άλλου. Η «πεφωτισμένη αριστερά» σε όλο της το…μεγαλείο. Στη σημερινή Ελευθεροτυπία σε άρθρο-«παρέμβαση» του υπεύθυνου τύπου της Ε.ΑΡ. 199-1992 Τάκη Παυλόπουλου με τίτλο «Αναγκαία η επανίδρυση της ΕΑΡ» γράφεται επί λέξει: «Ένας είναι, πλέον: η επανίδρυση της ΕΑΡ. Όχι ως reunion εκδρομέων του ’80, αλλά ως μια νέα πολιτική διέξοδος…». Ο Χατζησωκράτης πρέπει να του κάνει μήνυση για λογοκλοπή (plagiarism στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι δήθεν «ευρωπαϊστές» της ΕΑΡ»). Θα εμπιστευόσασταν την τύχη σας σε τέτοιους λογοκλόπους «πολιτικούς» της αριστεράς; Όσον αφορά την αριστερή πλειοψηφία, να τελειώνει, επιτέλους, με τις καρέκλες και τους Χατζησωκράτηδες και Παπαδημούληδες (θυμηθείτε επιτέλους την βασική αρχή της «εναλλαγής») γιατί γύρω μας σκοτώνονται εργάτες σε υπεργολαβικές γαλέρες τύπου Λάρκο, καραβανάδες χτίζουν παράνομα στον Υμηττό στερώντας μας τις ολοένα και λιγότερες δόσεις οξυγόνου, πρόσφυγες είτε διώχνονται ομαδικώς από τη χώρα ξανά πίσω στη βαρβαρότητα και στους πολέμους είτε σπρώχνονται από τους λιμενικούς στο βυθό της θάλασσας για να πνιγούν. Αφήστε την «ανανεωτική» πτέρυγα να κάνει την Ε.ΑΡ. μπας και έρθει η άνοιξη επιτέλους στη δική μας αριστερά με την ένταξη στα κινήματα που ξεσπούν μακριά από τα κομματικά γραφεία, παραδείγματος χάριν, στη Μεσοχώρα.

Ο Αύγουστος
Μάνου Αφροδίτη
Μουσική/Στίχοι: Τρανουδάκης Μιχάλης/Ελύτης Οδυσσέας

Ο Αύγουστος ελούζονταν
μες στην αστροφεγγιά
κι από τα γένια του έσταζαν
άστρα και γιασεμιά

Αύγουστε μήνα και Θεέ
σε σένανε ορκιζόμαστε
πάλι του χρόνου να μας βρεις
στο βράχο να φιλιόμαστε

Ο Αύγουστος ελούζονταν
μες στην αστροφεγγιά
κι από τα γένια του έσταζαν
άστρα και γιασεμιά

Απ’ την Παρθένο στο Σκορπιό
χρυσή κλωστή να ράψουμε
κι ένα θαλασσινό σταυρό
στη χάρη σου ν’ ανάψουμε


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com




ΤΑ ΝΕΑ

Πυκνώνουν οι βολές κατά Αλαβάνου από στελέχη της Κουμουνδούρου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ οι δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που ζητούν από τον Αλέκο Αλαβάνο να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να τερματίσει την αντιπαράθεση για την αρχηγία του κόμματος.

Μετά τον Ν. Κωνσταντόπουλο, την... πόρτα στον Α. Αλαβάνο έδειξε και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης, καλώντας τον να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος και να αφήσει τη θέση του στον Α. Τσίπρα.

«Ο Α. Τσίπρας πρέπει να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλου του κόμματος, χωρίς ομηρείες και κηδεμονίες» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης (σε συνέντευξή του στο «Έθνος»). Υπογράμμισε δε: «Ο Α. Αλαβάνος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Α. Τσίπρα πρέπει να σεβαστεί έμπρακτα και τολμηρά τις ίδιες τις δικές του επιλογές, δρομολογώντας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τη μεταβίβαση της ηγετικής σκυτάλης».

Αιχμές για τη στάση Αλαβάνου άφησε εμμέσως πλην σαφώς και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χατζησωκράτης. «Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος και πραγματικά προχώρησε σε μια ουσιαστική και ομαλή διαδοχή. Υπήρξε και η παραπέρα διαδοχή του Αλέκου Αλαβάνου. Τα προβλήματα έχουν διαμορφωθεί» υποστήριξε (στο Κανάλι 1).

Τα στελέχη των Ανανεωτικών δεν παραλείπουν να αναφερθούν στη «δύσκολη κατάσταση» που βιώνουν μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης «ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα, που ήταν απόρροια σοβαρών λαθών της ηγεσίας, το ακολούθησε μία μετεκλογική διαχείριση που ήταν ακόμη χειρότερη».

«Πολιτική τρέλα»
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που δυστυχώς το αποτέλεσμα υπολείπεται της προηγούμενης εκλογικής μάχης. Αυτό είναι που μας βάζει να σκεφτόμαστε τι συμβαίνει και πώς θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα, και όχι μια πολιτική τρέλα κάποιων μειοψηφιών μέσα στον ΣΥΝ».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στις επιθέσεις από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις προτροπές τους να εγκαταλείψει τη θέση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Δεν πρόκειται να προσαχθώ οικειοθελώς, ούτε καν θα ανεχθώ βιαίως μια δίκη δημόσια την οποία θα θελήσει ο οποιοσδήποτε» δήλωσε.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4529596&ct=1


Χτίζουν παράνομα 36 σπίτια στον Υμηττό
Στην περιοχή Σακέτα σε πρώην στρατόπεδο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Στο δάσος του Υμηττού- στη Β΄ Ζώνη Προστασίας όπου επιτρέπονται μόνο κοινωφελείς εγκαταστάσεις- σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων άρχισαν πριν από ενάμιση μήνα οι εργασίες για την κατασκευή 36 κατοικιών (!)
Αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για αυθαίρετα- από αυτά που «ξεφυτρώνουν» μες στη νύχτα- αλλά για κατοικίες που προορίζονται για αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και χτίζονται μέσα στο ανενεργό στρατόπεδο της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης με τη... βούλα τού ΓΕΑ.

«Την ώρα που οι μνήμες από τις μεγάλες πυρκαγιές- καταστροφές του 1995, του 1998 και του 2007 παραμένουν νωπές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέλεξαν να προχωρήσουν στο χτίσιμο 2.000 τ.μ. στην περιοχή Σακέτα» επισημαίνεται, μεταξύ αλλων, σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Προστασίας του Υμηττού. «Αλήθεια, το ΓΕΑ, δεν μπορούσε πουθενά εντός της Αττικής να χτίσει 36 κατοικίες για τους αξιωματικούς της παρά μόνο στην καρδιά του Υμηττού;». Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι 15 δήμοι - μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού προγραμματίζουν κινητοποιήσεις μετά τις 15 Αυγούστου, αν δεν σταματήσουν τα έργα.

Ζητήσαμε από το ΓΕΑ να μας δώσουν τις άδειες και επειδή δεν το έκαναν καταφύγαμε στην Εισαγγελία. Από εκεί, ύστερα από 30 μέρες, μας απάντησαν ότι τα σχέδια είναι απόρρητα... Αυτό για εμάς είναι αιτία... πολέμου και θα βγούμε στους δρόμους».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το ΓΕΑ είχε προχωρήσει στον διαγωνισμό για την κατασκευή των κατοικιών από το 2007 αλλά λόγω των πυρκαγιών το θέμα είχε κρατηθεί μυστικό και πριν από ενάμιση μήνα άρχισαν οι εργασίες. Εμείς διεκδικούμε το στρατόπεδο να γίνει πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τα πρώην στρατόπεδα παραχωρούνται στους δήμους για να γίνουν χώροι πρασίνου, όχι να χτίζονται νέα σπίτια».

Όπως αναφέρουν από τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης του Υμηττού: «Αυτή η οικοδομική δραστηριότητα αποκαλύπτει την παθογένεια του ελληνικού κράτους που αρνείται να προχωρήσει στην απομάκρυνση των βενζινάδικων, των τσιμεντάδικων και των εμπορικών δραστηριοτήτων από την καρδιά του βουνού».

«Δεν υπάρχει χώρος»
«Στον Υμηττό δεν υπάρχει πλέον χώρος ούτε για ένα τούβλο» λέει ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας. «Είμαστε αντίθετοι στο έργο που γίνεται και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το σταματήσουμε. Μπορεί από το ΓΕΑ να έχουν την καλύτερη πρόθεση για να ασκήσουν κοινωνική πολιτική για τους δικούς τους ανθρώπους, όμως το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό είναι το δάσος που ανήκει σε όλους και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».


Φέτος στην Υμηττό εκδηλώθηκε φωτιά στις 15 Ιουνίου στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Πέρυσι, σύμφωνα με τον απολογισμό της Εθελοντικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής, κάηκαν 900 στρέμματα στον Υμηττό- από τα οποία 70 στον λόφο Αράπη- στην περιοχή της Καισαριανής. Σκουπίδια και μπάζα υπάρχουν σε διάφορα σημεία του βουνού που αποτελούν... βόμβες έτοιμες να εκραγούν (!) Ενδεικτική είναι η περίπτωση της παλιάς χωματερής τού Παπάγου, απ’ όπου άρχισε η φωτιά της 25ης Αυγούστου 2007, η οποία δεν έσβηνε για μέρες επειδή υπήρχαν πολλά μπάζα και εύφλεκτα υλικά (σήμερα τα μπάζα έχουν σκεπαστεί από τη βλάστηση).
ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ
Το ΓΕΑ είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό το 2007 αλλά λόγω των πυρκαγιών το θέμα είχε κρατηθεί μυστικό
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4529602&ct=1

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
[ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ] Δεν είμαστε στο τσεπάκι κανενός και εργαζόμαστε για το κοινό καλό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009
Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα που θα μετακινηθούν εμπράκτως σε πιο πράσινες πολιτικές και που θα καταπολεμήσουν τη διαφθορά, αφήνει ο Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους Πράσινους. Όσο για το πρόβλημα των απορριμμάτων, οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι υπέρ της ανακύκλωσης και κατά της καύσης, ενώ χαρακτηρίζουν παράλογες τις επιλογές της κυβέρνησης που απογείωσαν την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Τι πρέπει να γίνει για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική;

Να αναλάβουν κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, παραγωγοί, πολίτες, φορείς, την ευθύνη που τους αναλογεί για εφαρμογήμιας πολιτικής «μηδενικών αποβλήτων». Αν ξεκινούσαν τη δεκαετία ΄90, σήμερα θα είχαμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Προτεραιότητα η ανακύκλωση ή η καύση;

Ναι στην ανακύκλωση, όχι στην καύση. Σωστή ανακύκλωση κάνει ασύμφορη την καύση.

Υπέρ ή κατά των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών που δεν θέλουν τα σκουπίδια άλλων δήμων στην αυλή τους;

Κατανοούμε τις αντιδράσεις των πολιτών. Οι λύσεις δεν επιβάλλονται με βία. Λύση όμως δεν είναι να συνεχίζουμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ή να επιδιώκουμε να μεταφέρονται και να θάβονται τα σκουπίδια κάπου αλλού.

Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς το πρόβλημα των απορριμμάτων;
Ευαισθητοποίηση, εφαρμογή νομοθεσίας, υποστηρικτικά εργαλεία για λιγότερα σκουπίδια, περιορισμός προϊόντων- συσκευασιών μιας χρήσης, επαναχρησιμοποίηση προϊόντων- υλικών, αποτελεσματικότερη ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση κλαδεμάτων και υπολειμμάτων κουζίνας στο σπίτι.

Η γνώμη σας για το μέτρο μείωσης των τελών ταξινόμησης;

Παράλογες από περιβαλλοντική και οικονομική άποψη επιλογές που ώθησαν στην αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Θα «πριμοδοτούσατε» αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού;

Όχι. Θα προωθούσαμε: μείωση ΦΠΑ ποδηλάτων- μηχανών, κίνητρα για ηλεκτρικές μηχανές, απόλυτη προτεραιότητα στα δημόσια και σταθερής τροχιάς ΜΜΜ, δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων σε όλα τα ΜΜΜ, ποδηλατοδρόμους. Τι πιστεύετε για το πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών;

Αποσπασματική, όχι πράσινη πολιτική. Αναγκαία η απόσυρση ενεργοβόρων συστημάτων αλλά δεν δόθηκαν εναλλακτικές λύσεις (ανεμιστήρες οροφής, βελτίωση μόνωσης, ηλιακός κλιματισμός). Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν άκουσε Οικολόγους Πράσινους, ψυκτικούς ή υπηρεσίες για μέτρα συλλογής του επικίνδυνου για όζον- κλίμα ψυκτικού μέσου.

Και για την ενεργειακή εξοικονόμηση στις κατοικίες;

Η... προτεραιότητα. Μια συνεκτική, περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική πολιτική ενισχύει τα φτωχά νοικοκυριά για να περιορίσουν, με την εξοικονόμηση ενέργειας, τις δαπάνες τους για θέρμανση και δροσισμό, και να έχουν συμπληρωματικά εισοδήματα από παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Γενναία φορολογικά κίνητρα για μεσαία εισοδήματα.

Ποιο θα έπρεπε να είναι το κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα της κυβέρνησης για το περιβάλλον;

Αλλαγή πολιτικής με στόχο επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων. Αξιόπιστη περιβαλλοντική πολιτική και μηχανισμοί εφαρμογής της μέσα από διάλογο με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Σε ποιους άλλους περιβαλλοντικούς τομείς υστερούμε;

Τα πάμε καλά σε κάποιον; Πού πρέπει να δώσουμε άμεσα βαρύτητα;

Απορρίμματα, νερό, δάση, ακτές, φυσικές περιοχές, ατμοσφαιρική ρύπανση, Ασωπός, Κορώνεια, ρύπανση με φυτοφάρμακα. Προστασία κλίματος και προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων μειώνονται.
Γιατί;

Αρχίζουμε από το 3,5% για να πείσουμε περισσότερους πολίτες για την αναγκαιότητα των πράσινων λύσεων στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Παροδικό ή μόνιμο το ποσοστό γύρω στο 3% κατά τη γνώμη σας;
Επιδιώκουμε να γίνουμε πόλος σύγκλισης πολιτών και δυνάμεωνπολύ περισσότεροι από 3%- που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της πράσινης πολιτικής.

Πώς θα το καταφέρετε αυτό;
Έχουμε καθαρές απόψεις, δεν είμαστε στο τσεπάκι κανενός και εργαζόμαστε για το κοινό καλό.

Τι απαντάτε σε εκείνους που έκαναν λόγο για «οικολογικές φωτοβολίδες»;

Δεν θα χαθεί η ελπίδα που δημιουργήθηκε με τις ευρωεκλογές. Κατανοούμε ότι χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη μεγαλύτερου ποσοστού των πολιτών.

Βλέπετε ορατό το ενδεχόμενο της εισόδου σας στη Βουλή στις εθνικές εκλογές;

Επιδιώκουμε να εκλέξουμε τουλάχιστον 8-10 βουλευτές, να πείσουμε ότι μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνίας μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα που είναι σε παρακμή.

Συζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το ενδεχόμενο της συνεργασίας με άλλα κόμματα;

Μετεκλογικά δεν πρόκειται να προστεθούν οι βουλευτές μας σε αυτούς άλλου κόμματος για να πάρουμε καρέκλες ή να συμμετάσχουμε και εμείς σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό- κομματικό σύστημα. Αν τα κόμματα αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και την παρακμή, και δεσμευτούν σε πολιτικές αλλαγές δεν θα έχουμε κλειστές πόρτες.

Ποιο κόμμα θεωρείτε πιο «συμβατό» για συνεργασία;

Όποιο μετακινηθεί αξιόπιστα προς πιο πράσινες πολιτικές, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα.

Ευσταθεί το ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή της δομής του κόμματος;

Στελεχώσαμε την ομάδα κοινοβουλευτικής στήριξης, αναπτυσσόμαστε πανελλαδικά, κάνουμε αποτελεσματικότερες τις παρεμβάσεις μας, τη δράση των πολιτικών οργανώσεων και των οργάνων των Ο.Π. χωρίς να ανατρέπουμε τη δημοκρατική λειτουργία μας.

Οι επόμενες κινήσεις σας για να αυξηθούν τα ποσοστά;

Να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στην εντολή των πολιτών για (πράσινες) λύσεις.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4529620&ct=1


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παπαδημούλης κατά Αλαβάνου
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1697922


Την άμεση εκκαθάριση των εσωκομματικών εκκρεμοτήτων στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ο πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε συνέντευξή του χθες στον «Αθήνα 9,84» κάλεσε τον κ. Αλέκο Αλαβάνο να παραδώσει, χωρίς καθυστέρηση, τη σκυτάλη του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι θα πρέπει το κόμμα να αφήσει πίσω του εσωστρέφειες ή διαμάχες για ρόλους προσώπων.

Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε τον κ. Αλαβάνο να είναι συνεπής στις επιλογές που είχε κάνει νωρίτερα, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι καλό και για τον ίδιο και για το ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθύμισε ότι ο κ. Αλαβάνος μετά τις εκλογές του 2007 δρομολόγησε την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΝ δίνοντας τη σκυτάλη στον κ. Τσίπρα και σημείωσε: «Τότε είχε πει ότι δρομολογείται μια σταδιακή αποχώρησή του από τις κορυφαίες θέσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρώην ευρωβουλευτής και επιφανές στέλεχος της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του Συνασπισμού, είπε ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, «αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες ή διαμάχες για ρόλους προσώπων, ιδίως την περίοδο αυτή» και συμπλήρωσε: «Οι λύσεις υπάρχουν για μια ομαλή μεταβίβαση της σκυτάλης, οι οποίες μπορούν να δοθούν με πλήρη συναίνεση και συμφωνία όλων και του Αλέξη και του Αλέκου και των συλλογικών οργάνων, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος πρέπει να δρομολογήσει με δική του πρωτοβουλία αυτές τις διαδικασίες, καθώς είναι η λογική συνέχεια των επιλογών που ο ίδιος έκανε προς τιμήν του πριν από ενάμιση χρόνο».

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009 07:18
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1697973
Τα σενάρια εκλογών, οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την πάταξη της εγκληματικότητας, τα μέτρα αντιμετώπισης του νέου ιού της γρίπης και τα μέτρα για την οικοδομή και τους ημιϋπαίθριους, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μόνο τον Ιούλιο συνελήφθησαν 5.747 άτομα! Έντονη και επιτυχής η δράση της Αστυνομίας".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Διπλή επίθεση κατά Παπανδρέου για την εκλογολογία και την προεδρολογία".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόλεμος στο Αιγαίο για το πετρέλαιο".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νομική εμπλοκή για τους ημιυπαίθριους. Παράνομη η μεταβίβαση των"τακτοποιημένων".
* ΕΘΝΟΣ: "Νέοι φόροι σε 850.000 μικρομεσαίους. Αύξηση 10%-20% στους συντελεστές καθαρού κέρδους από το 2010".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τσαρουχοκίνητος πάει για εκλογές. Μπροστά στα αναρρίθμητα προβλήματα του χειμώνα, ο Κ. Καραμανλής προτιμά να δώσει τη σκυτάλη στον Γ. Παπανδρέου ώστε να φάει αυτός το ...λουκούμι".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βόμβα Γιώργου παραλύει τα "βαρίδια" του ΠΑΣΟΚ Τάραξε όλα τα κατεστημένα του Κινήματος, ανώνυμα και επώνυμα".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αντισταθείτε στον ιό του πανικού. Μην έρχεστε με το παραμικρό στα νοσοκομεία".
* ΕΣΤΙΑ: "Το ΠΑΣΟΚ εξωθεί σε πολιτική κρίση. Η δήλωσις Παπανδρέου για διάλυση της Βουλής".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Φορο-εκπτώσεις με τρικ στα στεγαστικά για δάνεια ως το τέλος του 2010".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μια περιουσία για δίδακτρα. Στοιχίζουν οι σπουδές μετά το Λύκειο".
* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αποφασίζει για πρόωρες. Μέσα στο μήνα οριστικοποιεί τα σχέδιά του ο Κ. Καραμανλής".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.mesochora.gr
Το χωριό δεν είναι σπίτια αλλά κοινωνία ανθρώπων.
Αυτή την κοινωνία ζητούν να τους πουλήσουμε.

Γιορτές Αχελώου 2009

02 - 08 - 2009
«Γιορτές Αχελώου 2009»Μεσοχώρα 05-08 Αυγούστου· Τετάρτη 5/8 στο camping στα Καζάνια: προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Το Αίμα του Κουάν Κουάν» · Πέμπτη 6/8 στην πλατεία: προβολή της ταινίας, «Ας περιμένουν οι Γυναίκες» του Γ. Τσιώλη. · Παρασκευή 7/8 στην πλατεία: πολιτιστικό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και γλέντι, με το συγκρότημα του Γ. Κωτσίνη (κλαρίνο) και Άρη Ντίνα (τραγούδι) · Σάββατο 8/8 στην πλατεία: 11.00 το πρωί: Συνάντηση εργασίας των οργανώσεων, κινήσεων και ΜκΟ, στο Κοινοτικό γραφείο. 19.00 ομιλία – συζήτηση με κεντρικό θέμα “Ενέργεια, Νερό και φράγματα”, λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του χωριούβράδυ: συναυλία με τους Red line, snails, crooks στην πλατεία του χωριούΜε τον πολιτισμό λέμε ΟΧΙ στον αφανισμό

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσης Camping

02 - 08 - 2009
Τετάρη 5/8πρωί: Οικο-περίπατος: Γνωριμία με τα οικοσυστήματα της Νότιας Πίνδου (γύρω από τον Αχελώο) από Ομάδα νέων της Μεσοχώρας, Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου, Φοιτητές Δασολογίας Θεσσαλονίκηςαπόγευμα: συζήτηση γνωριμίας με τον Αχελώο (ιστορία - βιώματα)βράδυ: προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Το Αίμα του Κουάν Κουάν»Πέμπτη 6/8πρωί: παρέμβαση στα έργα της εκτροπής Σήραγγα – Συκιά, συνέντευξη τύπου στα Τρίκαλααπόγευμα: «Γιορτές Αχελώου», προβολή της ταινίας, «Ας περιμένουν οι Γυναίκες» του Γ. Τσιώλη, στην πλατεία Μεσοχώραςβράδυ: Αυτοσχεδιασμοί funk jazz (στο ποτάμι)Παρασκευή 7/8 βράδυ: «Γιορτές Αχελώου»: πολιτιστικό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική στην πλατεία του χωριού με το συγκρότημα του Γ. Κωτσίνη (κλαρίνο) και Άρη Ντίνα (τραγούδι)Σάββατο 8/811.00 το πρωί: Συνάντηση εργασίας των οργανώσεων, κινήσεων και ΜκΟ, στο Κοινοτικό γραφείοαπόγευμα:19.00 ομιλία – συζήτηση με κεντρικό θέμα “Ενέργεια και Νερό”, λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του χωριού βράδυ: «Γιορτές Αχελώου»: συναυλία με τους Red line, snails, crooks στην πλατεία του χωριού

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...