Monday, August 10, 2009

TSAKTHAN DAILY, 11 AUGUST 2009 - ΕΝΑΣ «ΨΕΥΤΗΣ ΗΛΙΟΣ» ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

TSAKTHAN DAILY, 11 AUGUST 2009ΕΝΑΣ «ΨΕΥΤΗΣ ΗΛΙΟΣ» ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Αρχίζει δειλά-δειλά να καλοκαιριάζει. Το διαδικτυακό εφημεριδικό σύμπαν δεν διαθέτει πολλές ειδήσεις από ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι μόνο χτεσινές πολιτικές ειδήσεις αναρτήθηκαν και σημερινά πιπεράτα γράφτηκαν. Απόψε σας περιμένουμε στην Ηλιούπολη στην προβολή του «Ψεύτη Ήλιου» του Νικίτα Μιχάλκοφ που οργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη. Και μετά ακολουθεί μπυροκατάνυξη στα φεγγάρια και στο πευκοδάσος.

Έκρυθμες καταστάσεις
Στίχοι: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας
Μουσική: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας
Πρώτη εκτέλεση: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας

Βγαίνουν τη νύχτα και γυρνούν και κάνουν χίλιες τρέλες,
στους δρόμους και στα μαγαζιά μπερδεύουν τις ταμπέλες.
Γλιστράνε μες στα σπιτικά από τις καμινάδες
και μαγαρίζουν τα γλυκά που φτιάνουν οι κυράδες.
Μπαίνουν μες στα φουρνάρικα σα λείπουν οι ψωμάδες
και χώνουν τις χερούκλες τους μέσα στους λουκουμάδες.
Μαγεύουνε τα ζωντανά κι οι γάτες κελαηδούνε,
οι κότες νιαουρίζουνε κι οι γάιδαροι λαλούνε.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com


ΕΘΝΟΣ
Οι αναταράξεις δεν κάνουν... διακοπές
Σε θερινή περιδίνηση εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΣΥΝ. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο Αλ. Αλαβάνος δεν θα κάνει πίσω
http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11378&subid=20110&pubid=5230807
10/8/2009
Σε θερινή περιδίνηση εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΣΥΝ, καθώς τα ηγετικά στελέχη του δεν μπορούν να βρουν την... άκρη του νήματος για την ανάκαμψη.
Το τοπίο παραμένει θολό, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κατά της Κουμουνδούρου, ενώ στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας θέτουν θέμα επανεκτίμησης των συμμαχιών. Μέσα σε όλα αυτά, η ηγεσία του ΣΥΝ αλλά και το ισχυρό «Αριστερό Ρεύμα» καλούνται να δώσουν μια απάντηση στον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του να παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα Βουλή.
Η απόφαση αυτή του κ. Αλαβάνου προκαλεί αναταράξεις στην Κουμουνδούρου και κυρίως στο ισχυρό «Αριστερό Ρεύμα». Η θέση των στελεχών του «Αριστερού Ρεύματος» να ζητήσουν από τον Αλέκο Αλαβάνο να δεχθεί την ομαλή διαδοχή, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θέτει ακόμη ένα πιθανώς ανυπέρβλητο εμπόδιο.
Η απόφαση του «Αριστερού Ρεύματος» δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Αλέκο Αλαβάνο, καθώς θα πρέπει να διαλέξει ή τον δρόμο της παραίτησης ή να επιμείνει στην απόφασή του, όπερ σημαίνει ρήξη με την ηγεσία του ΣΥΝ και το κραταιό «Αριστερό Ρεύμα». Οσοι γνωρίζουν από παλιά τον Αλέκο Αλαβάνο, εκτιμούν ότι ο ίδιος δύσκολα θα κάνει πίσω.
Ο ίδιος, λένε, έχει πάρει τις αποφάσεις του, θα εμμείνει στην απόφασή του, ανεξάρτητα εάν αυτό θα προκαλέσει ρήξεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη πιστεύουν ότι ο κ. Αλαβάνος θα προτιμήσει την έδρα στη Β Αθήνας και όχι τον Νομό Ηρακλείου - σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές παραλίγο να βρεθεί εκτός Βουλής. Μάλιστα σημειώνουν ότι ο κ. Αλαβάνος με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθεί να μπει στη δοκιμασία του σταυρού, καθώς έχει χάσει ένα μέρος της εμπιστοσύνης των μελών και φίλων του ΣΥΝ.
Ο πρώην ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η σύνθεση των απόψεων και ότι η συνεννόηση στον ΣΥΝ είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να θεωρήσουμε, όσοι ανήκουμε στην ηγεσία, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μαζοχιστές και θα ανέχονται εσαεί αυτά τα φαινόμενα», είπε ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενους στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα και στον ΣΥΡΙΖΑ το σκηνικό είναι θολό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μανώλης Γλέζος επιτέθηκε στον ΣΥΝ λέγοντας ότι θέλει να παίξει τον ρόλο του ηγεμόνα και ότι αυτός ήταν η βασική αιτία της ήττας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Ολα δείχνουν ότι αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο όλα είναι ανοικτά, καθώς θα πρέπει λυθούν όλα τα καυτά ζητήματα. Με δεδομένο ότι αναμένεται να γίνει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ - αρχές φθινοπώρου- και αμέσως μετά η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ


Η Κούβα ξεμένει από χαρτί υγείας!

10/8/2009 3:08:20 μμ
Μεγάλη έλλειψη σε χαρτί τουαλέτας έχει η Κούβα, που βρίσκεται στα πρόθυρα σοβαρής οικονομικής κρίσης και δεν πρόκειται να έχει ικανοποιητικά αποθέματα μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των κρατικών εταιριών.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι έχει μειωθεί η τιμή σε 24 βασικά αγαθά, για να βοηθηθούν οι Κουβανοί να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχουν προκληθεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και από τους τρεις καταστρεπτικούς τυφώνες που έπληξαν πέρυσι τη νησιωτική χώρα.
«Οι εταιρίες έχουν κάνει όλα τα αναγκαία βήματα, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν γίνει οι απαραίτητες εισαγωγές χαρτιού τουαλέτας» δήλωσε στέλεχος της μεγάλης κρατικής εταιρίας Cimex στο κρατικό ραδιόφωνο.
Οι αποστολές χαρτιού θα επιτρέψουν στην κρατική εταιρία «να ανταποκριθεί στη ζήτηση που τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα».
Η Κούβα εισάγει το 60% των τροφίμων της από το εξωτερικό.


TO BHMA
«Χάνουμε διεθνή ερείσματα»
Ανησυχία και βολές κατά του ΥΠΕΞ από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Πούτιν για την Κύπρο
Αθήνα - Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009
Προβληματισμό για τις δηλώσεις Πούτιν «περί τουρκικού και ελληνικού τμήματος» της Κύπρου και ανησυχία για τη «βεβαιωμένη αναποτελεσματικότητα» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας ερώτηση στην Ντ.Μπακογιάννη σχετικά με την εδραίωση διεθνών ερεισμάτων και τη ρωσική πολιτική στο Κυπριακό.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν.Λαφαζάνης επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Πούτιν για την Κύπρο, οι οποίες ακολούθησαν την επίσκεψή του στην Αγκυρα και την υπογραφή σημαντικών ρωσοτουρκικών ενεργειακών και οικονομικών συμφωνιών, έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό για πιθανολογούμενη αλλαγή της παραδοσιακής θετικής στάσης της Ρωσίας στο κυπριακό πρόβλημα».
Σημειώνει ότι «κυρίως, όμως, οι εξελίξεις αυτές -και όχι μόνο- έχουν προκαλέσει βαθύτατη ανησυχία για την βεβαιωμένη αναποτελεσματικότητα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, η οποία παραμένοντας απολύτως εγκλωβισμένη στις αμερικανονατοϊκές εκδουλεύσεις της, χάνει διαρκώς διεθνή ερείσματα και στηρίξεις επειδή ο ρόλος της Ρωσίας είναι απόλυτα κρίσιμος για τις εξελίξεις στο κυπριακό και την περιοχή μας πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη «εάν σκοπεύει η κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει ριζικά, τουλάχιστον να τροποποιήσει τους εξωτερικούς προσανατολισμούς της χώρας μας προς μια πολυδιάστατη κατεύθυνση για την αναζήτηση και εδραίωση διεθνών ερεισμάτων».
Και παράλληλα «τι πρόκειται να πράξει και με βάση ποιο σχεδιασμό έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η πάγια ρωσική πολιτική για το κυπριακό η οποία έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμη για την Κύπρο και την περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες και πρόσφατα στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν».
Οι περίεργες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν έγιναν την περασμένη Πέμπτη από την Αγκυρα αφότου έδωσε τα χέρια με τον Ταγίπ Ερντογάν για τον αγωγό South Stream. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Ρώσος πρωθυπουργός μίλησε επίσης για ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με τα κατεχόμενα.
Ερωτηθείς σχετικά, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κύπρο, Βιάτσεσλαβ Σούμσκι, υποστήριξε πως η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το Κυπριακό, όπως εκφράζεται στην κοινή διακήρυξη που υπεγράφη από τους προέδρους της Κύπρου και της Ρωσίας, δεν έχει μεταβληθεί.

Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι προτιμά να μη σχολιάσει τις συγκεκριμένες αναφορές του Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή, όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες αυτό που λέγεται από ένα πολιτικό βγαίνει εκτός πλαισίου.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα περιμένει να λάβει την επίσημη αναφορά με τα διαμειφθέντα στην Αγκυρα γιατί υποπτεύεται κάποιες διαστρεβλώσεις.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1041246
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4530889&ct=1
Τα άγνωστα δικαιώματα των πελατών
Δεν έχουν τέλος τα παράπονα των καταναλωτών για τις υπηρεσίες, τις τιμές και την ποιότητα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Τα τραπέζια στις καφετέριες του κέντρου της Αθήνας μισογεμάτα και αυτά με τα στρωμένα τραπεζομάντιλα άδεια. «Τα περίπτερα κάνουν φέτος μεγαλύτερο τζίρο από τα εστιατόρια σε φαγώσιμα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κωνσταντίνος Παπαζήκος, ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πλάκα. Κι αν η Αθήνα άδειασε λόγω κρίσης και διακοπών, στην επαρχία τα παράπονα των καταναλωτών για τις υπηρεσίες, τις τιμές και την ποιότητα δεν έχουν τέλος.

Από την 1η Ιουλίου φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα και δεν χρειάζεται πλέον ο πελάτης να περιμένει να συναντήσει το βλέμμα του σερβιτόρου το νεύμα του για να πληρώσει τον λογαριασμό.

«Οι περισσότερες καταγγελίες των καταναλωτών που βρίσκονται σε διακοπές εκτός Αθηνών αφορούν κυρίως τις αποδείξεις λιανικής πώλησης», επισημαίνει η κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

«Αυτό είναι το συχνότερο παράπονο που έχει καταγραφεί με δεύτερο τη χρέωση του ψωμιού ανά άτομο. Μετά την κατάργηση του κουβέρ, πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων χρεώνουν μέχρι και 2 ευρώ ανά άτομο το ψωμί που φέρνουν στο τραπέζι είτε θέλουν είτε όχι οι πελάτες. Γενικότερα τα παράπονα δεν αφορούν μόνο τις χρεώσεις αλλά και την ποιότητα του φαγητού και διαπιστώνουμε πολύ συχνά ότι οι καταναλωτές αγνοούν ακόμη τα δικαιώματα που έχουν, όταν θελήσουν να φάνε έξω χωρίς να το μετανιώσουν τις επόμενες ημέρες».

Σερβιτόροι- συλλέκτες
Οι επιγραφές στις ταβέρνες μπορεί να έχουν ακόμη και ιαπωνική μετάφραση για την προσέλκυση των τουριστών, όμως οι τιμοκατάλογοι, μολονότι πολύγλωσσοι, μοιάζει περισσότερο να διώχνουν παρά να προσελκύουν πελάτες, γι΄ αυτό και οι σερβιτόροι τα μεσημέρια κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τους δελεάσουν.

Οι εικόνες στο κέντρο της Αθήνας τον Αύγουστο θυμίζουν τα Βλάχικα της Βάρης σε κοσμοπολίτικη έκδοση καθώς σε σπασμένα ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά, ακόμη και αραβικά και ιαπωνικά οι σερβιτόροι καλούν τους περαστικούς να προτιμήσουν τη δική τους εξυπηρέτηση, φαγητό και σκιά κάτω από τις κληματαριές, τα μπαλκόνια των νεοκλασικών και τις ομπρέλες.

«Ο κόσμος που αφήνει λεφτά στα εστιατόρια μετακινήθηκε στο Θησείο, στου Ψυρή και στο Γκάζι. Η Πλάκα και το Μοναστηράκι συγκεντρώνουν πια λίγους ξένους τουρίστες και περισσότερους ντόπιους. Όμως δεν υπάρχουν χρήματα και οι περισσότεροι προτιμούν να πάρουν τυποποιημένο φαγητό από τα περίπτερα ή να ψωνίσουν από τα σούπερ μάρκετ, παρά να χαλάσουν πενήντα ευρώ το ζευγάρι για να φάνε μαγειρευτά και ψητά», τονίζει ο κ. Παπαζήκος, δείχνοντας δίπλα του άλλο ένα κλειστό εστιατόριο και μία παρέα τουριστών που κοντοστέκεται στους τιμοκαταλόγους εστιατορίου και παρατηρεί τα φαγητά που υπάρχουν στη βιτρίνα του.

Μαθαίνουν την... κουζίνα
«Θέλαμε να κάνουμε μια βόλτα στην Πλάκα όπως μάς συνέστησαν από το ξενοδοχείο», λέει μία Γαλλίδα τουρίστρια που έφθασε μαζί με τους δύο γιους της στην Ελλάδα για να επισκεφθούν, κυρίως, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην Ύδρα με μία φιλική τους οικογένεια.

«Τα παιδιά προτιμούν το φαγητό των ξενοδοχείων και με τον άνδρα μου έχουμε προγραμματίσει να φάμε το βράδυ στο Σούνιο. Απλώς κοιτάμε τα είδη και τις τιμές για να μάθουμε καλύτερα την ελληνική κουζίνα». Πτώση στην κίνηση
«Η κίνηση είναι πεσμένη κατά 20% με 30% σε σχέση με πέρσι, αν και οι τιμές είναι ίδιες ή και χαμηλότερες», λέει ο κ. Νίκος Κασσιανός που εργάζεται 20 χρόνια σε παραδοσιακή ταβέρνα. Δίπλα στη βιτρίνα με τα μαγειρεμένα φαγητά διακρίνουμε το «Δελτίο Παραπόνων» που είναι υποχρεωμένοι να έχουν όλοι οι χώροι εστίασης.

«Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε κανένα παράπονο από πελάτες μας και είμαστε ανοιχτοί μεσημέρι- βράδυ για φαγητό», επισημαίνει ο κ. Κασσιανός «Εμείς παραπονιόμαστε που λιγοστεύουν οι τουρίστες γιατί πριν από 10 χρόνια περίμεναν ουρές για τραπέζι στην Πλάκα και τώρα παραγγέλνουν μία μερίδα καλαμάρι ή ένα χταπόδι, μία σαλάτα και πέντε μπίρες ή κρασί. Δουλεύουμε κυρίως με μόνιμη πελατεία, κυρίως Έλληνες».
Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ
Μετά την κατάργηση του κουβέρ, πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων χρεώνουν μέχρι και 2 ευρώ ανά άτομο το ψωμί

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=14231167#
Οι σεξουαλικοί άθλοι Σαουδάραβα... έκλεισαν τηλεοπτικό σταθμό
Πρότεινε από την κρεβατοκάμαρά του στη Τζέντα τρόπους με τους οποίους τα ζευγάρια μπορούνε να προσθέσουνε ενδιαφέρον στη σεξουαλική τους ζωή
11/8/2009
Η Σαουδική Αραβία έκλεισε ένα δεύτερο γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου LBC, με
έδρα τον Λίβανο, διότι μετέδωσε τη συνέντευξη ενός Σαουδάραβα, ο οποίος
αναφερόταν στις σεξουαλικές του περιπέτειες, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός
εκπρόσωπος.

Ο 32χρονος Μάζεν Αμπντούλ Τζαουάντ συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα στην
παραθαλάσσια πόλη της Τζέντα έχοντας σκανδαλίσει την κοινή γνώμη στη Σαουδική
Αραβία-λίκνο του Ισλάμ και μία από τις συντηρητικότερες χώρες στον κόσμο-με τις
λεπτομέρειες των σεξουαλικών του άθλων που διηγήθηκε στο LBC.

Ο διαζευγμένος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, πρότεινε μπροστά στην κάμερα
από την κρεβατοκάμαρά του στη Τζέντα τρόπους με τους οποίους τα ζευγάρια
μπορούνε να προσθέσουνε ενδιαφέρον στη σεξουαλική τους ζωή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού και Πληροφόρησης (Τύπου) τόνισε πως τα
γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου στην πρωτεύουσα Ριάντ έκλεισαν

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...