Friday, August 21, 2009

"Ενας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει με τη ζωή και το έργο του, τον βαθύ πόνο και τις αξίες της Αριστεράς δεν μπορεί να διαγραφεί από κανένα μας"

Παρέμβαση Αλαβάνου
21 Αυγούστου 2009, 14:06


Για σοβαρό πολιτικό λάθος, που προκάλεσε πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον προοδευτικό κόσμο, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση. Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι όσα γράφονται περί διαγραφής "δεν μπορούν να έχουν καμία βάση" σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει με τη ζωή και το έργο του, τον βαθύ πόνο και τις αξίες της Αριστεράς δεν μπορεί να διαγραφεί από κανένα μας".

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της σημερινής επίσκεψής του στον Δήμο Σούδας και το Φρούριο Ιντζεδίν στα Χανιά, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι "παρά τα σοβαρά προβλήματά του από τα πάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ χάρη στη στήριξη που έχει και την αναμονή και τις προσδοκίες για μια ελπίδα κι ένα λιμάνι από μεγάλο μέρος της κοινωνίας μπορεί να παίξει ένα μεγάλο ρόλο" και πρόσθεσε: "Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα θέλω να αναφέρω ότι από την πλευρά του Περικλή Κοροβέση η τοποθέτηση που έγινε ήταν ένα σοβαρό λάθος πολιτικό κι ένα σημαντικό πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τον κόσμο μας, για τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο, αλλά και για θεσμούς και πρόσωπα, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος, τα οποία δέχθηκαν μια αστήρικτη κριτική".

Συνεχίζοντας τόνισε: "Είναι ίσως συμβολικό για να δούμε τους δεσμούς που υπάρχουν στην Αριστερά ότι μιλώντας για το Ιντζεδίν έχουμε μια φυλακή από την οποία έχει περάσει ο Κύρκος, ο Γλέζος, ο Θεοδωράκης και για την οποία έχει κινητοποιηθεί για να διασωθεί ο Περικλής Κοροβέσης. Με αυτή την έννοια αυτά που διαβάζω περί διαγραφών του Περικλή Κοροβέση δεν μπορούν να έχουν καμία βάση. Θέλω να πω ότι ένας άνθρωπος με το μαρτύριο και τη μαρτυρία του συνέβαλε στη μεγαλύτερη ήττα ίσως της χούντας σε διεθνές επίπεδο, στην αποπομπή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει με τη ζωή και το έργο του, τον βαθύ πόνο και τις αξίες της Αριστεράς δεν μπορεί να διαγραφεί από κανένα μας. Με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσα να τεκμηριώσω ένα αίτημα δικής μου διαγραφής παρά του Περικλή Κοροβέση".

Καταλήγοντας, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: "Θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει τη δική της υπεύθυνη τοποθέτηση σε όλα τα ζητήματα που θίχθηκαν και θέλω να πιστεύω ότι ο Περικλής Κοροβέσης, με την εντιμότητα που τον διακρίνει, θα αποκαταστήσει όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν θιγεί. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι από την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεχίσει τη γνωστή συλλογική, συντροφική, μαχητική και προωθημένη παρουσία της".
http://www.protothema.gr/content.php?id=42049

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...