Wednesday, June 03, 2009

300 λέξεις για μια διαφορετική Κυριακή


300 λέξεις για μια διαφορετική Κυριακή
-----------------------------------------------------------

Τώρα-τώρα

«Όπως και να 'ναι τούτη η γη» αξίζει κάθε φορά να ξαναρχίζουμε με την εμπειρία των δοκιμών και των λαθών, γιατί, όπως λέγαμε, και εξακολουθούμε να λέμε «όπως και τώρα, τώρα, τώρα», αγώνας χαμένος είναι αυτός που δεν γίνεται. Πόσο μάλλον που οι καιροί μας είναι «δίσεκτοι καιροί» και η «ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι».

Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ;

Η εκλογική Κυριακή πρέπει να γίνει η Κυριακή της Αισιοδοξίας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για άλλη μια φορά και να μη μείνουμε «σαν τα καράβια που φαίνονται τη νύχτα τα νησιά, σταματημένα μέσ’ τη μέση του πελάγου». Να μην έχουν να λένε πως «έχει η ανάσα τους μια γεύση μια γεύση απ' τα παλιά, που αναστήθηκαν με κόλπα κάποιου μάγου». Πάντα εκείνα «τα όνειρα που κάναμε» το Δεκέμβρη θυμόμαστε, όπως εκείνα του Μάη και του κάθε μήνα που σημαδεύει τη συλλογική μας ζωή. Κι οι μήνες είναι πολλοί: Γενάρης στην Γάζα, Φλεβάρης στο Πάρκο της Πατησίων, Μάρτης στους δρόμους της επισφάλειας, Απρίλης στο παρκάκι της Ναυαρίνου, Μάης στον καταυλισμό της Πάτρας, Ιούνης στην απεργία, και πάει λέγοντας…Τελικά, δεν υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ!


Άκου η γη κινείται!


Από τη Αθήνα ως το Ρέικιαβικ κι από το Μεξικό ως την Ωκεανία «η γη κινείται μέσα σε μπόρες και σε βροχές, κι όσο κι αν σ' εκδικείται, σου δίνει πάντα αυτό που θες.» Σήμερα που φτωχοί, οι άνεργοι, οι απόκληροι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και γενικώς «της γης οι κολασμένοι» δεν έχουν το δικό τους «Παντελή Μπασιά», η Ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει τους εντάξει στις γραμμές της και να ξαναβρεί το νήμα της πρωτοπορίας για να συγκροτήσει ένα μεγάλο κίνημα αισιοδοξίας και νίκης των «από κάτω». Ένα πολιτικό-κοινωνικό κίνημα για το Σοσιαλισμό με Ελευθερία, με Δημοκρατία, Εργατικό Έλεγχο και Αυτοδιαχείριση. Γι’ αυτό ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη σήμερα και σύρριζα τα πεζοδρόμια αύριο για να βρούμε τα ακρογιάλια.


Θανάσης Τσακίρης

Υ.Γ. Η πρώτη νότα αισιοδοξίας έρχεται από το νέο μπλογκ του Κοκκινοπράσινου Δικτύου του ΣΥΝ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...