Tuesday, May 26, 2009

Πέθανε ο σύντροφος Μιχάλης Παπαγιαννάκης

Στο μακάβριο χορό του θανάτου που άρχισε πριν από 4 μήνες, προστέθηκε ο σύντροφος Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Παραθέτω την είδηση όπως δημοσιεύθηκε στο www.ethnos.gr
Ο σ. Παπαγιαννάκης πρόσφερε πάρα πολλά στο κίνημα της δημοκρατίας, της αριστεράς και της οικολογίας με τη γνώση που είχε για τα ζητήματα του περιβάλλοντος και με τις παρεμβάσεις του στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και όπου αλλού μπορούσε. Αιώνια η μνήμη σου Σύντροφε.

Θανάσης Τσακίρης

Πέθανε ο Μιχ.Παπαγιαννάκης
Θλίψη στην κοινοβουλευτική οικογένεια και τον ΣΥΡΙΖΑ από την απώλεια του βουλευτή της Β' Αθήνας, που έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης
26/5/2009
Θλίψη στην κοινοβουλευτική οικογένεια και τον ΣΥΡΙΖΑ από την απώλεια του βουλευτή της Β' Αθήνας, που έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης.

Ο εκλιπών, που έπασχε από την επάρατη νόσο, ήταν 68 ετών και είχε γεννηθεί στην Καλαμάτα, στις 19.8.1941, ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Σφήκα και πατέρας ενός παιδιού.

Οικονομολόγος, διετέλεσε μεταξύ άλλων δάσκαλος και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσαί και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελλιέ.

Το αντικείμενο των ερευνών και μελετών του ήταν πάνω στη μεσογειακή οικονομία, την ΕΟΚ, την κινεζική αγροβιομηχανία, την αλιεία στην Ελλάδα κ.λπ., για λογαριασμό ΕΟΚ, ΓΚΑΤΤ, ΟΗΕ (1967-1987).

Παράλληλα, υπήρξε και Επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο. Υπήρξε από τους πλέον δραστήριους ευρωβουλευτές της Ελλάδας, εκλέγμένος με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου από το 1989 ως το 2004.

Το 2007 εκλέχθηκε βουλευτής στη Β’ Αθήνας. Η πολιτική του δράση ξεκίνησε από την ΕΔΑ, στην οποία παρέμεινε ως το 1963, κατόπιν πέρασε στην Δημοκρατική Αμυνα (1967-1973), την ΕΑΡ (1987) και τελικά συμμετείχε στον Συνασπισμό.

Στην Βουλή που έκλεισε προ ημερών ήταν Γραμματέας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος στην Υποεπιτροπή υδατικών πόρων.

Πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας είναι η κα Σοφία Ανδριοπούλου, η οποία αναμένεται να καταλάβει τη θέση του.

"Έφυγε ένας λαμπρός αγωνιστής"

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι πια μαζί μας. Ο Μιχάλης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπήρξε μια συνεπής και νηφάλια φωνή της Ανανεωτικής Αριστεράς. Διακρίθηκε για την ανεξαρτησία της γνώμης του, το ανοιχτό μυαλό του, τις ριζοσπαστικές του θέσεις. Σταθερά προσηλωμένος στις ιδέες της ανανέωσης, της οικολογίας, του ευρωπαϊσμού, υπήρξε πάντα ένας λαμπρός αγωνιστής. Ηγετικός στέλεχος της ΕΑΡ και μετά του Συνασπισμού, πάλεψε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια για μια σύγχρονη φυσιογνωμία της Αριστεράς. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ θα θυμούνται πάντα τον ευθύ του λόγο, τις πλούσιες γνώσεις του, τη μαχητική του παρουσία. Θα ξέρουν ότι ο Μιχάλης θα είναι πάντα μαζί μας στους δύσκολους δρόμους για μια Αριστερά που πιστεύει στο σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο".

"Μεγάλη η απώλεια"

"Είναι μια μεγάλη απώλεια ενός καλού φίλου, ενός πολιτικού με ήθος, ενός ενεργού πολίτη που πάλεψε για την πρόοδο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...