Friday, March 20, 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ - ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Η 21 Μάρτη, επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, συμπίπτει στην Ελλάδα με μια μεγάλη σε έκταση και αγριότητα έξαρση ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών. Καθημερινά κρούσματα αστυνομικής βίας και κακομεταχείρισης (π.χ Πάτρα και τμήμα Π.Ράλλη), δολοφονικού χαρακτήρα επιθέσεις οργανωμένων ακροδεξιών ομάδων σε λαϊκές γειτονιές (π.χ. Άγιος Παντελεήμονας), φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας (βλ. Κούνεβα), τα ρατσιστικά χτυπήματα εναντίον μεταναστών που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, δημιουργούν την πεποίθηση σε ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας, αλλά και ανάμεσα στους μετανάστες, ότι στην καλύτερη περίπτωση είμαστε μπροστά στην ολοσχερή αδυναμία της οργανωμένης Πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο του ρατσισμού, και στη χειρότερη ότι το καλλιεργεί και το αναπαράγει.

Περιστατικά με θύματα μετανάστες εξακολουθούν να υποβαθμίζονται συστηματικά από τα περισσότερα ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται άθλιες γενικεύσεις, κινδυνολογίες και υπερβολές όταν πρόκειται για παραβατικές πράξεις αλλοδαπών.

Η απάντηση σʼ όλο αυτό το κλίμα, πρέπει να δοθεί συλλογικά από
έλληνες και μετανάστες, στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς,
τις γειτονιές και τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, στη βάση
της αλληλεγγύης των εργαζομένων, της διεκδίκησης πολιτικών και
κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους, των αξιών του αλληλοσεβασμού
και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Χανιά - 20 Μάρτη 2009
ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...