Wednesday, February 25, 2009

Καταγγελίες-Ανακοινώσεις για το χτύπημα στο Στέκι Μεταναστών

Α.Κ. Αθήνας για επίθεση στο Δίκτυο

Το βράδυ της 24/02 χτύπησαν το κτίριο που στεγάζονται το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Μετανάστες, ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και άλλες συλλογικότητες. Η χειροβομβίδα σκοπό είχε τη μαζική δολοφονία ανθρώπων που βρισκόταν εντός της αιθούσης και το μόνο εμπόδιο ήταν το δεύτερο τζάμι του παραθύρου που πετάχτηκε αυτός ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η δολοφονική επίθεση αυτή δεν είναι συμβολική αλλά αντίθετα απόλυτα πραγματική. Είναι το δολοφονικό χέρι της αντίδρασης που αποφάσισε να δείξει το αιματοβαμμένο πρόσωπό της. Και η αντίδραση δεν είναι μόνο το κράτος, το παρακράτος, οι φασιστικές συμμορίες αλλά και τα τσιράκια και οι οπαδοί του κρατισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας. Το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει καθένας είναι σαφές. Δολοφονική επίθεση ενάντια στα Εξάρχεια και ότι αυτό συμβολίζει. Δολοφονική επίθεση ενάντια στο κίνημα αντίστασης. Δολοφονική επίθεση ενάντια στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Δολοφονική επίθεση ενάντια στους αλληλέγγυους της Κούνεβα. Δολοφονική επίθεση ενάντια στη ζωές των ανθρώπων, που τόσο πολύ μισούν αυτές οι αντιδραστικές συμμορίες, αποδεικνύοντάς το επανειλημμένα στο παρελθόν.

Όσο αφορά εμάς, θεωρούμε ότι έπεσε στο δικό μας παράθυρο και η επαγρύπνηση όλων των δυνάμεων του επαναστατικού κινήματος πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Αδέρφια επαγρυπνείτε, η αντίδραση δολοφονεί.


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
______________________________

Καταγγελία ΚΟΕ για το Στέκι

Καταγγελία

Η ΚΟΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που έγινε χτες βράδυ με χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ενάντια στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια. Αυτοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επιχείρηση αυτή ήθελαν να υπάρχουν νεκροί και είναι από τύχη και συμπτώσεις που η χειροβομβίδα δεν έσκασε μέσα στο Στέκι όπου βρίσκονταν περίπου 40 προοδευτικοί άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν μέρος σε συζητήσεις και μαθήματα.

Είναι φανερό πως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα κλίμα έντασης, κλιμάκωσης της καταστολής, διάδοσης του φόβου και του τρόμου, ενώ παράλληλα διάφορες δυνάμεις του κινήματος στοχοποιούνται σαν το πολιτικό προκάλυμμα της τρομοκρατίας, η Αριστερά στο σύνολό της καταγγέλλεται σαν ένα από τα δύο «άκρα» που απειλούν την έννομο τάξη και τη δημοκρατία, τα Εξάρχεια βάλλονται ως κράτος εν κράττει κλπ.

Είναι φανερό πως μια τέτοια εκδοχή κοινωνικού και πολιτικού σκηνικού εξυπηρετεί τους διαχειριστές της κρίσης και αποσκοπεί στο να παγώσουν οι αντιστάσεις, κυρίως να αποκοπούν από τον πλατύ κόσμο που πλήττεται από τα μέτρα ανεργίας και λιτότητας. Οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που έχουν ενεργοποιηθεί για να στηθεί αυτό το σκηνικό χρησιμοποιούν όλα τα μέσα από την απροκάλυπτη προβοκάτσια έως και τις δολοφονικές επιθέσεις.

Η πυκνότητα τέτοιων γεγονότων, μετά τον Δεκέμβρη, αποκαλύπτει ότι αυτά δεν είναι τυχαία και ότι κάποιοι εξυπηρετούνται από αυτά. Η φυγή προς τη μεγαλύτερη καταστολή και τον εκφασισμό, η επιβολή καταστάσεων έκτακτων μέτρων –οικονομικών και πολιτικών– χρειάζονται για να εφαρμοστούν μια λείανση ή και κάποια τρανταχτά προσχήματα. Αλήθεια, τι θα γινόταν αν είχαμε νεκρούς από την επίθεση με χειροβομβίδα;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των μηχανισμών που αυτή διευθύνει είναι τεράστιες. Ο εκτραχηλισμός που ζούμε τους τελευταίους μήνες δεν είναι άσχετος από την απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία. Έχουμε την πιο κυνική, την πιο επικίνδυνη και μαζί την πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος και όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο λιγότερη ζημιά θα προξενηθεί σε όλα τα επίπεδα. Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή.

* Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου

* Μαζικός αγώνας ενάντια στην καταστολή και την πολιτική τρόμου που θέλουν να επιβάλουν οι διαχειριστές της κρίσης

* Επαγρύπνηση και μαζική απάντηση σε κάθε πρόκληση-προβοκάτσια

* Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

ΚΟΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...