Thursday, April 24, 2008

Τύρναβος: Εκδήλωση της ΑΡιστερής ΠΑρέμβασης "ΜΑΗΣ 1968 – ΜΑΗΣ 2008 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ" (3 Μαίου 2008)

40 χρόνια πέρασαν από τον Γαλλικό Μάη του 1968, από την κοινωνική και πολιτική έκρηξη της νεολαίας και των εργαζομένων που ταρακούνησε συθέμελα την καρδιά της Ευρώπης. Η πολύμορφη εξέγερση ενάντια στο πολιτειακό- πολιτικό κατεστημένο, ενάντια στο γηρασμένο σύστημα κοινωνικών σχέσεων σημάδεψε και άλλαξε τον κόσμο ολόκληρο. Συνθήματα του Μάη του ΄68 όπως «είμαστε ρεαλιστές, ζητάμε το αδύνατο» εκφράζουν το εύρος της αμφισβήτησης των σύγχρονων κινημάτων που τολμούν να αγωνίζονται και να νικούν και αναπτύσσονται στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Με σημείο αναφοράς τα 40 χρόνια από τον Μάη του ΄68 η ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση του Τυρνάβου διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση με θέμα:
ΜΑΗΣ 1968 – ΜΑΗΣ 2008
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μάη 2008 και ώρα 8.30 μμ στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου. Αξίζει να σημειωθεί πως 3 Μάη 1968 ξεκίνησαν τα γεγονότα στη Γαλλία με το χτύπημα φοιτητικής διαδήλωσης από τις δυνάμεις καταστολής.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

Νάντια Βαλαβάνη-Συγγραφέας

Θανάσης Τσακίρης-Δρ. ΜΠΣ «Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία» διδάσκων στο ΤΕΙ Πάτρας

Μαρία Πενταράκη
Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας – ΤΕΙ Πάτρας

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...