Thursday, February 14, 2008

Ανακοίνωση "Ανοιχτής Πόλης" για αντίσταση στην κατασκευή παρκινγκ σε πάρκο

Έρχονται οι μπουλντόζες!

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της Κυψέλης διεκδικούν να προστατευθεί το πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή της Κύπρου και Πατησίων. Στο χώρο αυτό υπάρχουν υπεραιωνόβια πεύκα, πολλοί φοίνικες και ψηλοί θάμνοι. Όμως ο δήμος, όχι μόνο έχει εγκαταλείψει το παρκάκι, την παιδική χαρά και έχει αφήσει ανενόχλητα τα αυτοκίνητα να παρκάρουν μεσ’ το πάρκο, αλλά πριν λίγο καιρό ο Νικήτας Κακλαμάνης αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, ανακοίνωσε ότι ξεκινούν τον Μάρτιο οι εργασίες για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ από ιδιώτη στο πάρκο.

Σήμερα 14/2/2008, η δημοτική αστυνομία με σημειώματά της ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των ΙΧ ότι «ο χώρος έχει χαρακτηριστεί πλατεία και θα γίνουν εργασίες».

Σημειώνουμε πως οι εργασίες που προαναγγέλλονται είναι σε πλήρη αντίθεση με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Δασών που δεν εγκρίνει την υλοτομία δασικών δένδρων ή την απομάκρυνσή τους από το πάρκο και χαρακτηρίζει μάλιστα κάθε κίνηση μεταβολής της χρήσης και αλλαγής προορισμού του συγκεκριμένου χώρου ως αντισυνταγματική και αντίθετη με το νόμο.


Η επιτροπή κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου, μας καλεί αυτή την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 11.00 π.μ. για να δεντροφυτέψουμε το παρκάκι, εκεί, που έχει μετατραπεί σε χώρο παρκαρίσματος.


Έτσι, θα διεκδικήσουμε αυτός ο όμορφος χώρος (από τους λίγους που έχουν απομείνει την περιοχή) και να μην παραδοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα για τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ.


Ανοιχτή Πόλη 6ου Διαμερίσματος

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...