Tuesday, February 26, 2008

Παρουσίαση βιβλίου "Πρόσθεση όχι Αφαίρεση, Πολλαπλασιασμός όχι Διαίρεση"

Oι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου

Πρόσθεση όχι Αφαίρεση, Πολλαπλασιασμός όχι Διαίρεση
Η μεταρρυθμιστική παρέμβαση στην εκπαίδευση
της μειονότητας της Θράκης


σε επιμέλεια Θάλειας Δραγώνα και Άννας Φραγκουδάκη

την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008, στις 6:30 μ.μ.,
στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
(Πανεπιστημίου 30, αμφιθέατρο ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ)


Για το βιβλίο θα μιλήσουν
ο Νίκος Κ. Αλιβιζάτος,
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,
ο Θάνος Βερέμης, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας,
ο Αλέξης Δημαράς, Iστορικός της Εκπαίδευσης,
ο Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη
για τα Δικαιώματα του Παιδιού,
και ο Ιμπράμ Ονσούνογλου, Γιατρός.
Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Tο βιβλίο παρουσιάζει μέρος των περιεχομένων ενός πολύχρονου συλλογικού έργου εκπαιδευτικής παρέμβασης με στόχο τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού της μειονότητας στη Θράκη. Αν και η μεταρρυθμιστική αυτή προσπάθεια αφορά μια συγκεκριμένη ομάδα, θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι το έργο αυτό έχει αξία γενικότερου παραδείγματος παρέμβασης στην εκπαίδευση ομάδων με ιδιαίτερη γλωσσική, εθνική και θρησκευτική ταυτότητα. Και τούτο διότι καλύπτει ένα πολύ ολοκληρωμένο φάσμα δραστηριοτήτων εντός και εκτός του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος με τη δημιουργία εναλλακτικού εκπαιδευτικού υλικού, τη δοκιμαστική εφαρμογή του και την τελική του διαμόρφωση μέσα από την επανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών, τη διεξαγωγή επιμορφώσεων σε βάθος χρόνου και το άνοιγμα στην τοπική κοινότητα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΕΣ
Η Θάλεια Δραγώνα είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνδιεύθυνε μαζί με την Άννα Φραγκουδάκη από το 1997 πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας στη Θράκη. Το ερευνητικό της έργο αφορά την προαγωγή πρώιμης ψυχοκοινωνικής υγείας, την κοινωνική ταυτότητα, τις μειονότητες και τον εθνοκεντρισμό στο εκπαιδευτικό σύστημα. Από τον Σεπτέμβριο 2007 είναι Βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ.
Η Άννα Φραγκουδάκη είναι Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο ίδιο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ερευνητικό έργο και τα δημοσιεύματά της αφορούν την κοινωνική ανισότητα στο σχολείο, την ιστορία των ιδεών για την εκπαίδευση, την ανάλυση σχολικών εγχειριδίων, το ιστορικό γλωσσικό ζήτημα, τη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας από το σχολείο.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...