Tuesday, February 19, 2008

Ε, λοιπόν, έχασα την ψυχραιμία μου!!!

Από το www.in.gr η είδηση:
"Στα «χαρακώματα» λόγω χιονιά βρέθηκαν τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, επιτιθέμενοι στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τις ευθύνες, τις αρμοδιότητες και τα κονδύλια.

Με δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέπεμψαν τους πολίτες στα υπουργεία για την εικόνα που παρουσίαζε η πρωτεύουσα ακόμη και στο κέντρο της. Ο κ. Κακλαμάνης μάλιστα επανέφερε το ζήτημα της αρμοδιότητας για το οδικό δίκτυο, ευθύνη η οποία έχει μεταφερθεί μεν στους δήμους από τις αρχές του 2008, χωρίς όμως να υφίστανται οι αναγκαίοι πόροι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε εργολάβους για να κρατήσει τους δρόμους της πρωτεύουσας ανοιχτούς.

Έτσι, «έδειξε» ευθέως το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς με δικό του νόμο μεταβιβάστηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η αρμοδιότητα περί οδικού δικτύου και προέτρεψε το κράτος «να μην ξεχάσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του», εννοώντας τα κονδύλια και «δείχνοντας» ταυτόχρονα και προς τους Προκόπη Παυλόπουλο και Γιώργο Αλογοσκούφη.

«Το ΥΠΕΧΩΔΕ να εξηγήσει στους πολίτες γιατί σε κεντρικούς δρόμους που έχει στην ευθύνη του, όπως η Κηφισίας, η Συγγρού, η Μεσογείων και η Κατεχάκη, χρειάστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αλυσίδες» τόνισε από την πλευρά του ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.

Από την άλλη, παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ αντέτειναν ότι οι κεντρικοί οδικοί άξονες του Λεκανοπεδίου, όπως οι λεωφόροι Μεσογείων, Κατεχάκη, Κηφισίας, αλλά και ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ, παρέμειναν ανοιχτοί καθόλη τη διάρκεια της σφοδρής χιονόπτωσης και, απλώς τα αυτοκίνητα, λόγω της πυκνότητας του χιονιού, έπρεπε να φέρουν αλυσίδες."

Ε, λοιπόν, έχασα την ψυχραιμία μου: ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ-ΠΡΩΗΝ!!!

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...