Tuesday, January 15, 2008

Αλληλεγγύη στην Απεργία των εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Μεσολογγίου 5 (β' όροφος) Εξάρχεια, ΤΗΛΕΦ.: 210-3820537, e-mail:
sylyp_vivliou@ yahoo.gr

"ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου απεργούν στις 17 Γενάρη.
Απεργούμε ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με την πλήρη σύμπραξη ΣΕΒ- ΕΕ και ΠΑΣΟΚ.
Απεργούμε ενάντια στο ενδεχόμενο να δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή ιδιωτικά ατομικά ασφαλισμένοι, χωρίς δικαιώματα υγείας και πρόνοιας, ενάντια στην προσπάθεια για επιμήκυνση του χρόνου εργασίας ως και τα 70, ίσως και ως το θάνατο.
Απεργούμε για να μπορούμε να ζούμε από ένα και μόνο αξιοπρεπή μισθό. Ενάντια στην ακρίβεια και τη λιτότητα που ξεκοκκαλίζει το πενιχρό εισόδημά μας. Απεργούμε για 1400 ευρώ καθαρά κατώτερο μισθό.
Απεργούμε για να μη δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. Για να σταματήσει τώρα η επιμήκυνση του ωραρίου των καταστημάτων, για να μην γινόμαστε λάστιχο με σπαστά ωράρια και σπασμένες ζωές. Για να μην υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες. Για να μην υπάρχουν τελικά υπερωρίες.
Απεργούμε για το βιβλίο. Ενάντια στην εργοδοτική - κυβερνητική λογική που θέλει το βιβλίο είδος πανάκριβο - απρόσιτο, μακριά από την πλειοψηφία της νεολαίας και των εργαζομένων.
Απεργούμε γιατί τα «παλάτια» και οι «αλυσίδες» καταστημάτων βιβλίου δε χτίζονται από την δημιουργικότητα» και την «εργατικότητα» των αφεντικών μας, αλλά από την υπερεκμετάλλευσή μας, τις χαμένες μας υπερωρίες, τα 600 - 700 ευρώ μισθό, τις πενιχρές αυξήσεις και τα ακριβά βιβλία.
Απεργούμε για όλους ΕΜΑΣ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους απεργούς συναδέλφους μας στα λιμάνια, τους χιλιάδες απολυμένους, του κόσμου της παιδείας και τη νεολαία που συνεχίζει να αντιστέκεται κόντρα στις μελωδίες της παρακμής που η τηλεόραση και οι εφημερίδες τόσο έντεχνα πλασάρουν.
Παλεύουμε για ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Γιατί τα 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και τα άλλα μας αιτήματα δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι αιτήματα μόνο του δικού μας κλάδου. Πρέπει και μπορούν να γίνουν αιτήματα κάθε πολίτη που δεν βλέπει τον εαυτό του ως ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, αλλά ως ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, στο πλάι μας και μαζί μας.
Οι εργαζόμενοι του βιβλίου ΑΠΕΡΓΟΥΝ στις 17/01.
Δεν επαιτούν, δεν ζητιανεύουν, δεν παρακαλούν και γι' αυτό δεν περιμένουν από την ηγεσία της ΓΣΕΕ πλέον και πολλά πράγματα. Παίρνουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια και διεκδικούν για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 17/01 ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους, τον κόσμο του πνεύματος, τους λογοτέχνες, τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων να σταθούν στο πλάι μας, αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.
ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11 π.μ.
στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Σόλωνος & Ασκληπιού)

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...