Tuesday, November 20, 2007

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ EL.VENIZELOS

Πού είναι όλοι αυτοί οι "φωστήρες" του νεοφιλελευθερισμού και του εκσυγχρονισμού και όλοι οι θιασώτες των πάσης φύσεως "τελών" της ιστορίας, του συνδικαλισμού και ιδιαίτερα του συνδικαλισμού του ιδιωτικού τομέα, τώρα που απεργούν μαζικά και δυναμικά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Πού είναι για να καμαρώσουν την κατάρρευση της θεωρίας τους στους αγώνες της νέας εργατικής τάξης; Εξαφανίστηκαν τόσο ξαφνικά όσο και όταν εμφανίστηκαν στο προσκήνιο και μεσουράνησαν χλευάζοντας τους προλετάριους που δήθεν δεν υπήρχαν πια γιατί τους πάτησε η υπερταχεία των ηλεκτρονικών ψηφιακών γραμμών. Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους αναρωτήθηκαν και βάλθηκαν να εξηγήσουν τα πάντα με τη "σύγκρουση των πολιτισμών". Όμως, οι προλετάριοι ξαναγύρισαν με άλλη μορφή και άλλα ρούχα. Τι κι αν οι νέοι προλετάριοι των 700 ευρώ και της πρόσκαιρης απασχόλησης ψωνίζουν από τους "κινέζους" τα ρούχα και τα ηλεκτρικά τους και όχι από το Φωκά ή το Ζ(Θ)άρα. Υπάρχουν και αγωνίζονται, όπως οι βιβλιοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι των καταστημάτων τύπου, ανακοίνωση του συλλόγου των οποίων δημοσιεύω παρακάτω.
tsakthan

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ Δ.Α.Α.


ΑΘΗΝΑ 12 -11 Ο7
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η γενική συνέλευση του σωματείου που συνήλθε στις 9-11-07 στα γραφεία της Ο.Ι.Υ.Ε, αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου κατέληξε μετά από πλούσια συζήτηση ομόφωνα τα παρακάτω:
Α) Εγκρίνει τα πεπραγμένα του Δ.Σ από την τελευταία συνέλευση μέχρι τώρα καθώς και όλους τους χειρισμούς και τις ανακοινώσεις που κυκλοφόρησαν.
Β)Καταδικάζει την επίθεση εκφοβισμού των εργαζομένων από μεριάς της διεύθυνσης τις απαράδεκτες πρακτικές προσβολής της αξιοπρέπεια και της προσωπικότητας τους, που αποβλέπουν στην ηθική, εργασιακή και προσωπική τους εξόντωση.
Γ) Καταδικάζει την επιχειρούμενη στρατιωτικοποίηση της εργασίας με τις συνεχείς, αναίτιες τις περισσότερες φορές η για ασήμαντες αφορμές κλήση των εργαζομένων για συστάσεις στο γραφείο που στοχεύουν στον προσωπικό εκφοβισμό.
Δ) Καταδικάζει την αθέτηση από μεριάς της διεύθυνσης των συμφωνηθέντων για τους μισθούς και τις συνθήκες δουλειάς

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΊ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην διεύθυνση και να γίνουν άμεσες διαπραγματεύσεις στο παρακάτω πλαίσιο:
· Να σταματήσει τώρα η επιχείρηση εκφοβισμού.
· Nα παρθούν μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας ( άμεση αντικατάσταση όσων θέλουν να πάνε τουαλέτα εντός πεντάλεπτου, βάρη που σηκώνουν οι γυναίκες, χώρος για να φυλάσσονται τα ρούχα των εργαζομένων, εφαρμογή του διαλείμματος ανεξαρτήτως φόρτου εργασίας κλπ)
· Να τοποθετηθεί timer η βιβλίο παρουσίας όπου θα αναγράφεται η ακριβής προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία και με βάση αυτό να βγαίνει η μισθοδοσία
· Απαιτούμε την υλοποίηση από μεριάς της διεύθυνσης των συμφωνηθέντων με το σωματείο που αφορούν τις αυξήσεις των μισθών, το επίδομα σίτισης, και το πρόγραμμα εργασίας έως τέλος του χρόνου
Σε περίπτωση που η διεύθυνση επιμείνει στις μέχρι τώρα πρακτικές της, πράγμα που δεν το ευχόμαστε, η συνέλευση εξουσιοδοτεί το Δ.Σ για τα παρακάτω:

· Να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κ1 όπου να καλεστούν για συμπαράσταση και αλληλεγγύη κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα συνεργαζόμενα σωματεία του αεροδρομίου και γενικά σωματεία που θέλουν να δηλώσουν την συμπαράσταση τους, τα ΜΜΕ.
· Κήρυξη στάσης εργασίας σε μέρα και ώρα που θα αποφασίσει το Δ.Σ
· Απεργία στις 12-12-07
Όλα τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα τα στηρίξουμε αποφασιστικά από τυχόν επιθέσεις απεργοσπαστικού χαρακτήρα ζητώντας την ενίσχυση των σωματείων και ομοσπονδιών του αεροδρομίου, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αθήνας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...