Friday, February 24, 2006

Παράνομη λειτουργία της Eurobank μετά το νόμιμο ωράριο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε


Την παράνομη λειτουργία των υπηρεσιών της, που παραβιάζουν το νόμιμο ωράριο εργασίας, αλλά και την προκλητική στάση της απέναντι στις υπηρεσίες του κράτους (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) επιχειρεί να συγκαλύψει η Διοίκηση της Eurobank με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, μετά την αποκάλυψη της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 135 εργαζόμενων στο κτίριο της οδού Σανταρόζα.

Η ανακοίνωση της Eurobank είναι γεμάτη από ψεύδη και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της ΟΤΟΕ, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από όσα παράνομα και τριτοκοσμικά συντελούνται στις υπηρεσίες της και τη διατήρηση της εικόνας της νομιμοφανούς λειτουργίας της στη συνείδηση του συναλλασσόμενου κοινού, αλλά και όλων των πολιτών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρεται: «Μετά από άδεια της Επιθεώρησης Εργασίας, η Υπηρεσία Θεματοφυλακής της Τράπεζας που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Σανταρόζα στην Αθήνα, λειτουργεί, τόσο κατά τα ισχύοντα στην αγορά όσο και διεθνώς, για περιορισμένο χρονικό διάστημα τις απογευματινές ώρες..»

Η αλήθεια είναι, ότι η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει χορηγήσει στην Eurobank ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!

ΡΩΤΑΜΕ τη Διοίκηση της Eurobank, αν διέθετε άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας:
1. Γιατί οι Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. προσήλθαν για να πραγματοποιήσουν έλεγχο στη συγκεκριμένη υπηρεσία της, αφού λογικά έπρεπε να το γνώριζαν;
2. Γιατί παρακώλυσε για 1.15΄ (μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά) τον έλεγχο των Επιθεωρητών Εργασίας στο κτίριο της Σανταρόζα, υποχρεώνοντάς τους να παραμένουν έξω από κλειστές πόρτες;
3. Γιατί τελικά, αφού μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας που τη ζήτησαν οι Επιθεωρητές, υποχρεώθηκε να ανοίξει τις πόρτες και να επιτρέψει τον έλεγχο στους Επιθεωρητές Εργασίας, δεν τους επέδειξε την υποτιθέμενη άδεια;
4. Γιατί οι 135 εργαζόμενοι, που εργάζονταν (όπως διαπιστώθηκε) μετά την καταγραφή τους από τους Επιθεωρητές Εργασίας αποχώρησαν και δεν παρέμειναν να συνεχίσουν την εργασία τους, εφόσον υπήρχε άδεια ;
5. Ποια είναι «τα ισχύοντα στην αγορά και διεθνώς», όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Eurobank, που επιτρέπουν την παράνομη λειτουργία μιας Τράπεζας;




Στην ίδια ανακοίνωση της Eurobank αναφέρεται ακόμα; «Η διαδικασία αυτή, που ακολουθείται από ετών, ήταν και είναι γνωστή εκτός άλλων και στην ΟΤΟΕ, κλιμάκιο της οποίας επιχείρησε σήμερα το απόγευμα να εισβάλλει στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας κατά τρόπο που ενδεχομένως θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τόσο τη σωματική ακεραιότητα των εκεί εργαζομένων όσο και την ασφάλεια των αρχείων που διατηρεί η Υπηρεσία Θεματοφυλακής για λογαριασμό χιλιάδων πελατών της, επενδυτών εξωτερικού και εσωτερικού.

Στους χώρους της Τράπεζας εισήλθαν μέλη της ΟΤΟΕ με τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Τσουκαλά καθώς και εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας. Με την υπεύθυνη στάση της Τράπεζας απεφεύχθησαν βιαιότητες και άλλες έκνομες ενέργειες. Η Τράπεζα όμως είναι υποχρεωμένη να εκφράσει την πικρία της για τα γεγονότα αυτά και την ανησυχία της για το τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν»


ΑΠΑΝΤΑΜΕ στη Διοίκηση της Eurobank:
1. Τέτοιες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαδικασίες ούτε είναι γνωστές, ούτε συγκαλύπτονται από την ΟΤΟΕ, όταν διαπιστώνονται.
2. Η ΟΤΟΕ δεν «εισβάλει» στους εργασιακούς χώρους, ούτε «θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων και την ασφάλεια των αρχείων», όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται η Eurobank, για να δικαιολογήσει την παράνομη παρακώλυση του ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας.
3. Η ΟΤΟΕ είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας και των θεσμών της Πολιτείας, υπερασπίζοντας με όλα τα νόμιμα μέσα, όπως υπαγορεύεται εκ του ρόλου της, τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στις τράπεζες.
4. «Οι βιαιότητες και οι άλλες έκνομες ενέργειες» δεν είναι στοιχεία και πράξεις, που χαρακτηρίζουν την ΟΤΟΕ και τους εργαζόμενους και αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου δεν προχώρησαν ούτε δύο βήματα μέσα στο χώρο εργασίας. Όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας εκείνων που τις εμπνέονται, τις μεθοδεύουν και τις υλοποιούν σε βάρος των εργαζόμενων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
5. Όσο για «την πικρία και την ανησυχία της Eurobank» αυτή θα ήταν τιμιότερο από μέρους της να εκφρασθεί ως ελάχιστο δείγμα συγνώμης και αυτοκριτικού προβληματισμού για τη στάση της απέναντι στους εργαζόμενούς της, που υποχρεώνονται να φεύγουν νύχτα από τις υπηρεσίες της και τα καταστήματά της.


Η ΟΤΟΕ καταγγέλλει για μια ακόμα φορά δημόσια την παράνομη στάση και συμπεριφορά της Eurobank, η οποία δεν εννοεί να συμμορφωθεί με τους νόμους και τους θεσμούς λειτουργίας του κράτους.

Εφιστά την προσοχή στη Διοίκηση της Eurobank να σεβαστεί το ρόλο της ΟΤΟΕ και την ιδιότητα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της, αποφεύγοντας συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ιδίων και των νομίμων ενεργειών τους.

ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ακόμα περισσότερο θεσμικά και πρακτικά το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκηση του σημαντικού έργου του, που απειλείται από τις ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ και τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τον ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες για όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.




ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...