Friday, February 24, 2006

ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – προοπτική
Εργαζομένων στην εμπορική τράπεζα. Αθήνα Παρασκευή 24.2.06

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ο νέος εργασιακός μεσαίωνας, το σύγχρονο Νταχάου.

Χθες, Πέμπτη 23.2.06 και ώρα 17:45, διεκόπη η συνεδρίαση του Δ.Σ. και του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, και τα περισσότερα μέλη του, μαζί με συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο με επικεφαλής 3 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας, στις Διευθύνσεις Χρηματιστηριακών Συναλλαγών και Διαχείρισης Διαθεσίμων (Dealing Room) της τράπεζας, που συστεγάζονται στο κτίριο Πινδάρου και Σόλωνος στο Κολωνάκι.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν να εργάζονται στις 7 το βράδυ 15 (δεκαπέντε) εργαζόμενοι σε σύνολο 42 ( δηλαδή το 36%), κατά παράβαση του ωραρίου αποχώρησης, δηλαδή 15:15, και χωρίς υπερωριακή αποζημίωση.
Ο έλεγχος των επιθεωρητών, παρουσία μας, αποκάλυψε τις παρακάτω παραβάσεις, οι οποίες και καταγράφηκαν :
 Δεν υπήρχε ανηρτημένη, αλλά ούτε και πουθενά αλλού, κατάσταση απασχολούμενων, θεωρημένη από την Επιθεώρηση Εργασίας.
 Δεν υπήρχε και ούτε βρέθηκε πουθενά, το Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών που προβλέπει το Νομοθ. Διάταγμα 515/70 (βλέπε και εγκύκλιο της τράπεζας 43345/2243/1.11.02 σελ. 11).
 Δεν εφαρμοζόταν το με τη ΣΣΕ του 2003 νόμιμο ωράριο πρωινής προσέλευσης και απογευματινής αποχώρησης, αφού κατά δήλωση των αρμοδίων και την επίδειξη καταστάσεων (και φυσικά κατά παράβαση της ΣΣΕ), εφαρμόζεται διαφορετικό ωράριο από αυτό των τραπεζών.
 Καταγράφηκε παρατήρηση για τον ΑΓΕΔ κ. Σπ. Παντελιά ο οποίος επί αρκετή ώρα αρνούνταν να ομολογήσει ότι είναι ο επικεφαλής της εκεί Τραπεζικής Μονάδας, προκαλώντας και την αγανάκτηση των επιθεωρητών και ο οποίος με περισσό θράσος ομολόγησε ενώπιόν τους ότι «.. δεν γνωρίζει από εργατική νομοθεσία και ούτε προβλέπεται να τη μάθει τους επόμενους 6 – 8 μήνες.»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, για πάρα πολλούς από σας αυτά όχι μόνον είναι γνωστά αλλά επί πλέον τα ζείτε καθημερινά. Αυτή είναι η πολιτική των νέων αντιλήψεων και συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της διοίκησης του κ. Προβόπουλου. Άγρια εκμετάλλευση του προσωπικού, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, συνθήκες σκλαβιάς, κλοπής του ελεύθερου χρόνου, κλοπής της υπερωριακής αποζημίωσης, κλοπής της ίδιας της ζωής τελικά.
Η απάντησή μας είναι μία: Κανένας συμβιβασμός. Αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Συνεχής αγώνας. Ο Σύλλογος είναι επιτακτικό να εντείνει τη δράση του σε όλα τα επίπεδα. Οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν παντού. Όχι μόνον για το ωράριο αλλά και για τις ανεπίδοτες δεκάδες χιλιάδες ημέρες κανονικής άδειας. Ήδη, γι’ αυτό μετά από καταγγελίες μας έγινε σε ορισμένα καταστήματα της Κεντρικής Ελλάδας, έλεγχος για τις άδειες και καταγράφηκαν οι παραβάσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας παραθέτουμε παρακάτω, εκτενές απόσπασμα από σχετικό δελτίο τύπου της ΟΤΟΕ, της 23.2.06
« …… Είναι απλή θρασύτητα, είναι καθοδηγούμενη προβοκατόρικη ενέργεια ή απόπειρα δικαίωσης της «έννομης» βίας και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, με την οποία εμφανίζουν τους θύτες (μέλη τους) ως θύματα και τα θύματα (απεργούς συνδικαλιστές) ως θύτες.Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να το δούμε κι’ αυτό!
Οι σιδηρόφρακτες δυνάμεις της καταστολής με τα κλομπς, τις ασπίδες, τα κράνη και τα χημικά (ΜΑΤ) να κατηγορούν τους ανυπεράσπιστους απεργούς συνδικαλιστές, που δεν κρατούσαν ούτε … οδοντογλυφίδα, ότι δήθεν τους προπηλάκισαν… και τους έδειραν !
Ευτυχώς που ζούμε στην εποχή της τηλεοπτικής εικόνας και η κοινή γνώμη είδε ξεκάθαρα, ποιοι έδερναν με φανατισμό και με υπερβάλλοντα ζήλο μάλιστα ορισμένοι, τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και τους απεργούς την περασμένη Παρασκευή 17/2, μπροστά στην ALPHA BANK και στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ Τράπεζα.
Όσο και να προσπαθεί λοιπόν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής να εμφανίσει το ΜΑΥΡΟ (κλομπ) ως ΆΣΠΡΟ (λευκή περιστερά!!), δεν μπορεί να πείσει κανένα.
Εκτός βέβαια εάν η ανακοίνωσή της είναι αποτέλεσμα πίεσης υπηρεσιακής, έτσι για να πέσει στα «μαλακά» και να καταλήξει ανώδυνα για κάποιους θερμοκέφαλους των ΜΑΤ, που ξυλοκόπησαν άγρια τους απεργούς, η έρευνα που διέταξε ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Λυπούμαστε, γιατί ένα σωματείο εργαζομένων διαστρεβλώνει κατάφωρα την πραγματικότητα και συκοφαντεί ασύστολα την ΟΤΟΕ και τους απεργούς τραπεζοϋπαλλήλους, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του θεσμού των Κλαδικών Συμβάσεων, που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, για να εξυπηρετήσει αθέμιτες σκοπιμότητες.Ευτυχώς, που ο ελληνικός λαός έχει μάτια και βλέπει και κριτήριο για να κρίνει δίκαιους και άδικους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ΟΤΟΕ δηλώνει, ότι ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα σώματα ασφαλείας, όπως είναι άλλωστε αλληλέγγυα στους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης, προσπερνώντας το μεγάλο ολίσθημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής……»

ενιαία αγωνιστική συσπείρωση – προοπτική 24.2.06

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...