Monday, February 27, 2006

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ στην ΟΤΟΕ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΤΡΙΤΗ 28/2, ΣΤΙΣ 12.00, ΣΤΗ ΣΙΝΑ 16

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένα νέο ποιοτικό βήμα στον αγώνα των εργαζομένων στις Τράπεζες για την ακύρωση των προσπαθειών των τραπεζιτών να καταργήσουν την κλαδική σύμβαση και για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης το 2006, είναι οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται.
Η 24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων και η ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε στάση εργασίας, αποτελούν μια πρόσθετη μορφή συντονισμού όλων των εργαζομένων και έκφραση της κατανόησης ότι ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Κορύφωση αυτής της προσπάθειας θα είναι η συγκέντρωση όλων των εργαζομένων, που θα γίνει στον ιστορικό χώρο της Σίνα 16, στις 12.00.

Κανείς εργαζόμενος από τις τράπεζες δεν πρέπει να απουσιάσει, ανεξάρτητα από τις διαφορές που και εμείς, άλλωστε, έχουμε διατυπώσει. Όλοι πρέπει να δώσουμε με την παρουσία μας ένα ηχηρό μήνυμα στους τραπεζίτες και στην κυβέρνηση, και είναι σίγουρο, ότι όχι μόνο θα αναγκαστούν να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και θα πιεστούν ώστε να υπάρξει θετική έκβαση με υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης.
Σ’ αυτό το βήμα αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων, θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η στάση της ΕΣΑΚ και του ΠΑΜΕ, που καλούν σε «ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ», την ίδια μέρα και ώρα, μακριά από το κέντρο της Αθήνας, με εμφανέστατες κομματικές - παραταξιακές σκοπιμότητες.
Ίσως έτσι προσπαθούν να εξιλεωθούν για την απουσία τους από τον αγώνα για τη διατήρηση του ωραρίου, που δόθηκε στο κατάστημα της EUROBANK στο «THE MALL», από το σωματείο, την ΟΤΟΕ, με καθοριστική συμβολή του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. Όμως η αντιενωτική αυτή στάση, αντικειμενικά διασπά και αποδυναμώνει τον αγώνα μας, διευκολύνοντας έτσι την κυβέρνηση και τους εργοδότες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ να στρέψουν τα νώτα τους σ’ αυτές τις διαχωριστικές λογικές.

Το κίνημα έχει ανάγκη σωστού προσανατολισμού, αγώνων και αλλαγής συσχετισμών στα συνδικάτα, που επίμονα εμείς διεκδικούμε, πάντα όμως με διαφύλαξη της ενότητας των εργαζομένων, μακριά από κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες, που αποδυναμώνουν την προσπάθεια λύσης των προβλημάτων μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 6978113908 ΖΩΗΣ ΠΕΠΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΟΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...