Sunday, March 07, 2004

Συναντηθήκαμε στις κάλπες, θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους
Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο πρωταρχικός στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιτεύχθηκε. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ μπαίνει στη Βουλή με 6 βουλευτές/τίνες. Από εδώ και ύστερα πρέπει να επιτευχθεί ο δεύτερος στόχος, δηλαδή η σύγκλιση στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων εναντίον του νεοφιλελευθερισμού νέων αριστερών και οικολογικών δυνάμεων. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν ένα νέο ραντεβού αυτών των πολιτικών δυνάμεων. Ήδη οι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν άποφασίσει να λάβουν μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι σημερινές δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να βρουν πεδίο συνεννόησης με τους Οικολόγους-Πράσινους ώστε να δώσουν νέα πνοή στα κοινωνικά κινήματα που δρουν στον Ελληνικό χώρο (καμπάνια αντι-2004, αγώνες κατά των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης σε Ηλιούπολη-Αργυρούπολη, Κορυδαλλό, κ.α.) και να τα εκπροσωπήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η έννοια της συμμαχίας με τα κοινωνικοπολιτικά ρεύματα που αρθρώνουν έναν νέο πολιτικό λόγο γύρω από την οικολογία και που δημιουργούν κινηματικά γεγονότα πρέπει να γίνει μέρος της πολιτικής κουλτούρας της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Ειδάλλως, η αντοχή που επέδειξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η επιβίωσή του υπό τις συνθήκες του πολωμένου προεκλογικού κλίματος δεν θα έχουν ιδιαίτερο νόημα. Δεν ψηφίσαμε για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα αλλά για ένα κόμμα συνεργάτη και συντονιστή κοινωνικών κινημάτων. Δεν ψηφίσαμε απλώς για να γαρνίρουμε με ολίγον Συν το κοινοβούλιο αλλά για να στείλουμε το μήνυμα ότι "συναντηθήκαμε στις κάλπες, θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους".

Θανάσης Τσακίρης

------------------------------------------------------------------------------
Από το www.left.gr
Ο επικεφαλής του ενωτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Νίκος Κωνσταντόπουλος από το Ζάππειο Μέγαρο, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τον συνδυασμό, διαβεβαίωσε ότι θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του Συνασπισμού για να τιμήσει την εμπιστοσύνη τους, τόνισε ότι θα ασκήσει συστηματική αντιπολίτευση, ενώ κατέληξε με τη δέσμευση ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για την ενότητα της Αριστεράς που θα μπορεί πλέον από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίζει τον δικομματισμό.


Ο κ. Κωνσταντόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα σε εξαιρετικά πολωτικές συνθήκες και παρά τις αντίθετες προβλέψεις πολλών, πέτυχε να εξασφαλίσει την είσοδο στη Βουλή και να σταθεροποιήσει τη θέση του στην πολιτική ζωή.

Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας στήριξαν και τους βεβαιώνουμε ότι θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, τις χιλιάδες αριστερούς ανένταχτους και άλλους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, όλους όσους αγωνίστηκαν για να ματαιωθούν τα σχέδια όλων όσων ήθελαν να μας εκτοπίσουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα αποκαλύπτει την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια προς την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι αυτή η δυσαρέσκεια στράφηκε προς τη Ν.Δ. οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία του δικομματικού συστήματος.
Όμως η εναλλαγή στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται αυτόματα και αλλαγή στις ασκούμενες πολιτικές.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ από την σκοπιά των προεκλογικών του θέσεων και δεσμεύσεων θα ασκήσει συστηματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πάνω από όλα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ενότητα στο χώρο της Αριστεράς και την δημιουργία μιας μεγάλης Αριστερής παράταξης που θα μπορεί από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίζει τον δικομματισμό.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...